16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLEMIKA: Tragédie, realita a ruská propaganda

Zjevnou sympatii a vstřícnost k ruským přáním se autor pokouší maskovat právě onou tragickou scenérií vypůjčenou od pana Vlka a následným přidáním směsky rádoby objektivních důkazů úpadku Západu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 2.4.2024 17:48

Já jsem měla na mysli spíše české stalinisty a české progresivisty. Rozdíl mezi Kateřinou Konečkou z KSČM a Janem Lipavským od Pirátů. Piráti ani komunisté nemají rádi Izrael, tak KSČM je stranou proruskou, zatímco Piráti jsou proukrajinští a vyhraněně protiruští.

Co se týká německým stran, vím, že většina je středo-levicová, jak jste vypsala a že jedinými pravicovými stranami jsou AfD a WU. Jo a Sahra Wagenknecht je komunistka, stalinistka. Já bych mohla z německých stran volit pouze AfD nebo WU. Nezáleží mě, jaký mají vztah k Rusku, jak moc jsou či nejsou proruské, ale vím, že jsou velmi proizraelské a prožidovské strany. Ale AfD je originál, nenáviděna od všech, takže bych volila jí.

D. Laurencikova 2.4.2024 17:53

To je i moje rec. Jedine AfD!

D. Laurencikova 2.4.2024 19:32

Vy nazyvate Kateřinu Konečnou Stalinistkou? Opravdu?

H. Lukešová 2.4.2024 19:40

Ano, považuji ji za stalinistku. Je to možná můj subjektivní soud, ale komunisté jsou obvykle stalinisté, zatímco Piráti jsou progresivisté.

D. Laurencikova 2.4.2024 19:45

To mi musíte vysvětlit. Jak se projevuje ten její stalinismus? Co to přesně obnáší? Sepisuje Konečná po nocích počty "třídních nepřátel", které je nutné odstřelit?

H. Lukešová 2.4.2024 19:50

To samozřejmě nesepisuje, nepřirovnávám ji ke Stalinovi jako osobě, to by bylo hloupé, stejně hloupé, jako když se každý obejda přirovnává k Hitlerovi, ti soudruzi pak ztrácí na své zločinnosti, ale je komunistka, stejně jako Lenin, Stalin, Berija, Trockij, Chrusčov, Brežněv, Andropov, Černěnko a mnozí další byli komunisté. Vyznává komunistické ideje.

D. Laurencikova 2.4.2024 19:55

Za Stalina byly v "čistkách" vyvražděny miliony lidí. Ta asociace s Konečnou mi opravdu nesedí.

H. Lukešová 2.4.2024 19:58

Stalinismus je přece komunismus a Konečná je komunistka, tudíž stalinistka. Byť není vražedkyně, ani nesepisuje seznamy lidí určených k likvidaci, ale vyznává ty komunistické ideje jako Stalin a s ní nikdy osobně souhlasit nebudu.

D. Laurencikova 2.4.2024 20:30

Udelat rovnitko mezi Konecnou a Stalinem a vysvetlit to tim, ze oba jsou komunisti, to se mi ted zda opravdu velmi zjednodusene. To byste mohla to rovnitko udelat i mezi Sahrou Wagenknecht a Stalinem. Levicak = Stalin? Tak jednoduche to asi nebude. Ja tu Konecnou zas tak dobre neznam, ale mozna se podivam na jejich program. Slysela jsem ji parkrat mluvit, je velmi vyrecna a zda se mi velice rozumna. To je paradox dnesni doby: Dnes kolikrat zasnete, ze rozumny hlas prichazi jedine zprava a kupodivu kolikrat take od komunistu zleva. Proto o nich psaly nemecke noviny pred volbami do parlamentu, ze "cesti komuniste zastavaji nektere pravicove extremisticke pozice". To je k popukani! Aspon vidite, jak se nam mezitim ty koordinaty pekne posunuly.

D. Laurencikova 2.4.2024 20:34

To by i reformator Gorbacov musel byt Stalinista. On byl take komunista.

D. Laurencikova 2.4.2024 17:42

"Socan" Schröder, "Genosse der Bosse", je Putinuv osobni pritel. Uz spoustu let. Za to ho v Nemecku po ruske invazi na Ukrajinu stihly ruzne tresty. Schröder sice odsoudil invazi a rekl, ze je to obrovska chyba, ale nezrekl se na povel sveho pratelstvi k Putinovi. Za to mu sebrali jeho statem financovane Büro, jake ma kazdy byvaly kancler. Ostatni Genossen, jako Schulz nebo prezident Steinmeier, uznali "mea culpa", olitovali svych drivejsich dobrych vztahu s Ruskem a nechali se pokorne urazet ukrajinskymi politiky, za to, ze Ukrajinu vyzbrojuji, zivi a sati. Toz, to je mi mnohem milejsi ten Schröder.

H. Lukešová 2.4.2024 17:51

Ale Vaše největší sympatie mají přece politici AfD..., jak jste x-krát psala...

D. Laurencikova 2.4.2024 17:56

Kdyz reknu, ze je mi Schröder s jeho postojem milejsi, nez jeho bezcharakterni kolegove - onuce - socani, tak to jeste neznamena, ze budu volit SPD. Ani stranu Sahry Wagenknecht volit nebudu, prestoze ma Sahra moje velke sympatie. ;-)

D. Laurencikova 2.4.2024 18:03

Rusko podporuje Hamas a ISIS teroristy? Neni to zas trochu prehnane?

H. Lukešová 2.4.2024 18:19

Tak teroristy z Hamásu určitě, ti si jezdí do Moskvy s velikými poctami a slávou a já jsem to s tím ISIS myslela tak, že Hamás je totožný co do zločinnosti s ISISem. ISIS asi Rusko nepodporuje.

D. Laurencikova 2.4.2024 18:56

"Pocty a slava", to bude asi take malinko prehnane... Proste v Kremlu se s Hamas mluvi.

D. Laurencikova 2.4.2024 17:16

Nakonec jsem ten clanek otevrela. Nejsou v nem "paradni dehonestace". Autor popisuje, kdo je Petr Bystron. Mozna to myslel jako dehonestace? Uvadi, ze se Bystron nesetkal v Nemeckem vysokem dome s Pekarovou-Adamovou, to zcela chapu. Co by z toho Bystron mel, mluvit s takovym teletem? Vysetrovani kvuli "hajlovani" bylo. Zamaval na Odeonsplatzu do davu a nejaka hystericka politicka souperka ho udala, ze hajloval. To je mezi "antifasisty" oblibeny sport. Soud to obvineni okamzite smetl ze stolu - to autor bohuzel opomenul zminit.

Umrti Darji Duginove byla vrazda Darji Duginove ze strany ukrajinskych nacionalistu. To take autor pozapomnel zminit. Kondolence je to nejmensi! I ja si cenim Vaclava Klause. To je zcela legitimni. Hnuti Trikolora se mi velmi libi, skoda, ze neni silnejsi. Petr Bystron je naprosto o.k. Tento clanek mu na nicem neubral. A to obvineni z podplaceni Ruskem dopadne stejne tak jak dopadlo to obvineni z hajlovani. Ale prijde dalsi spina, vite, ze nasi "antifasiste" a retro "antinaciste" se hned tak nevzdaji. ;-)

H. Lukešová 2.4.2024 17:41

Ano vím. Tak, jak se prý AfD a někteří z CDU sešli poblíž Wannsee, aby rozhodli o deportaci všech Ně-Němců z Německa, to by se pak deportace týkala i Vás, na místě, kde nacisté v lednu 1942 rozhodli o úplném vyhlazení evropských Židů. To měl být pro AfD totálně zničující úder.

D. Laurencikova 2.4.2024 17:51

To je tak premrstene, ze se to proste nepovedlo. Dokonce i ty "deportace", slovo, ktere si hned kde kdo spoji s dobytcim vagonem, psy a ostnatym dratem, si vymysleli, ci pridali k tomu vlastne novinari. Byla rec jen o vraceni nezakonne v nemecku zijicich migrantu a hlavne tech kriminelnich. O remigraci, to slovo se jinde bezne pouziva. Ale to uz nikdo nechce slyset.

Ja jsem si objednala na to tata knizku od Marina Selnera "Remigration, ein Vorschlag". Tam Sellner lici, jak si to s tou remigraci predstavuje, co je vec a vubec se vyjadruje k politickemu vyvoji, k nemecke mentalite, k politicke situaci a navrhuje reseni. Co slovo, to perla! Takovych Sellneru vic, a je po problemech! Ale oni mu misto poprani sluchu zakazali vstup do Nemecka. Dokonce i ze Svycarska ho jednou vyvezli z jedne jeho prednasky, kterou svycarska policie prerusila, rovnou na rakouske hranice. Kriminelni Auslenderi zustanou, Sellner je odstranen. Tak se dela v EU budoucnost!

H. Lukešová 2.4.2024 17:58

Vrátit nezákonné kriminální migranty by byla správná věc, jenže, jenže...levičáci. Škodí všude, kde můžou. Muslimové všude křičí hesla na podporu Hamásu, neodsoudili nikdy masakr ze 7.října 2023.

Kdyby bylo na mě, jako že není, vrátila bych všechny muslimy z Evropy do muslimských zemí, vím, že jsme se o tom bavily a že jste mi na to dala kontra, já to naprosto chápu, ale co se mě týče, k mému zaměření, původu a postoji jsou pro mě muslimové velmi nebezpeční lidé a zabili by mě všude, kde by mě dostihli. No děkuji, nechci. Ale to je čistě jen můj názor, který Vám jakkoliv nevnucuji.

D. Laurencikova 2.4.2024 19:39

No tak já mám kolem sebe dost muslimů a nezabili mě, kdekoliv mě dostihli. Ještě žiju. 😉

H. Lukešová 2.4.2024 19:47

No jo, máte (zatím) štěstí, ale víte, co se může stát v budoucnu? Muslimové v Evropě již spáchali tolik teroristických útoků, o mnohých z nich média ani neinformovala, ne, děkuji, islám nechci. Ale to je jen můj názor, a jistě diskuse na Neviditelném psu do nebe nejdou. Co záleží jen na mém názoru?

No jinak na Novinkách píší, že Rusové odeberou Talibán ze seznamu teroristických organizací. To zrovna Rusku u některých Čechů popularity nepřidá. Já abych se přiznala, tomuto kroku také nerozumím. Ale nejsem politička ani ministryně zahraničí, takže tomu nemusím rozumět. :-)

V. Kuhaj 2.4.2024 14:50

Nejsou jen dvě. A Putinovy nejsou jen proto, že si dovolily poukázat na pár skutečností, které vy statečně a demokraticky vymlčujete.

J. Ganaur 2.4.2024 15:08

Když někdo (nějaké) schvalují vraždění dětí, tak ten název si zaslouží, ikdyž je docela krotký!:-/

D. Laurencikova 2.4.2024 15:14

Vy schvaluje že vraždění děti, gaunere. Já jsem pro příměří a jednat!

J. Ganaur 2.4.2024 16:41

Tak proč nejednáte?8-o:-P

D. Laurencikova 2.4.2024 16:52

Vy jste asi nevedel, ze nejsem diplomatkou zadne ze stran a nemam zadne opravneni k jednani za nekterou valecnou stranu, odkud byste to take mel vedet, ze? Co jeste nevite je to, ze pan Zelensky si jednani s Ruskem per Dekret zakazal. Ted jste o neco chytrejsi, nez to vsechno zapomenete.

V. Církva 2.4.2024 14:28

Částečně lžete, hodně zveličujete. I kdyby byly na Ukrajině základny USA evidentně Rusáci dokázali proč. No a že Ukrajinci nechtějí mít s Ruskem nic společného a dokonce velebi zločince? Co třeba proto, že s těmi ruskými zlo4inci co vy Rusko i vy bolševici velebíte dodnes mají horší zkušenosti!

No a to strašení zlým západem jako z 60tek v Bartoňově článku je.

J. Lukavsky 2.4.2024 16:28

"na Ukrajině jsou uctíváni masoví vrazi Židů, Poláků i Čechů" No každý národ uctívá a zbožňuje své velké vrahy, zatímco ty malé zavírá či věší. Takže asi máte na mysli Banderu že? Inu jen ubohý břídil ve srovnání a takovými velikány jako byli Lenin, Stalin, Mao. No když v Rusku smějí uctíval Lenina a Stalina, v Číně mají předsedu Mao na bankocetlích.... tak proč by na Ukrajině nesměli uctívat banderu? nakonec i my uctíváme J.Žižku kterého v Německu považují za vraha a zloděje. PS: Francouzi se klaní Napoleonovi.... lidi jsou nepoučitelní. J.L. end

P. Vavruch 2.4.2024 16:55

R^