Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

OTÁZKA: Co má společného „krajní pravice“ a energetika?

diskuse (127)

Co je „krajní pravice“, určují levicoví novináři za podpory levicových stran a aktivistů. Potřebují negativně označkovat své politické odpůrce. Protože ti chtějí změnit podmínky a přerušit toky peněz.

O krajní pravici se v prostoru EU píše každou chvíli (např. zde). Ale skutečné krajní pravice je v evropské sedmadvacítce pět a půl. Proto dostaly velkou publicitu v novinách údajná protistátní spiknutí v Německu (zde) a Maďarsku (zde), byť – soudě podle novinového popisu – působila poněkud operetně.

Ale normální pravice nechystají násilné převraty. Oni chtějí vyhrát volby a zastavit rozvrat veřejných financí ve svých státech i na úrovni unie. Zvrátit diktaturu menšinových názorů. Zastavit hospodářský sešup. Proto je, alespoň podle médií, v prostoru EU tolik krajně pravicových stran. Protože kdo je krajní pravičák, je neonacista a bastafidli. Toho přeci nebudete volit!

Ve skutečnosti jde o obrovské peníze a nenápadné zavádění socialismu. Unijní plán dekarbonizace a „uhlíkové neutrality“ je toho velmi srozumitelnou ilustrací. Všechny tyhle plány vyrostlé z Green Dealu a mesiášského komplexu zelených politiků, kteří zachraňují „světové klima“, mají jedno společné. Jsou levičácké. Chtějí všechno rychle a chtějí toho dosáhnout pomocí příkazů a zákazů. A také přerozdělování peněz. Neberou v potaz skutečné možnosti a potřeby. Chtějí lidem nejdřív předělat jídelníček a pak předělat samotné lidi. Světové klima má funkci fíkového listu, který to zakrývá. Protože i největší zelený fanatik musí vědět, že 27 států v Evropě s klimatem neudělá nic, natož aby ho zachránilo.

Hlasů o nesmyslnosti, nebo alespoň nedomyšlenosti, uspěchanosti a neuskutečnitelnému financování celého Green Dealu, který vyžaduje biliony eur dotací a pořád nemá dost, přibývá. Přibývají také problémy, které tento plán způsobuje. A stále přibývá přerozdělování, které se zatím ještě pořád nazývá dotace, ale čím dál víc se celý systém blíží plánovanému hospodářství v socialismu. Pravice to chce zastavit. Různé nové strany také, vždyť některé vznikly právě proto.

Argumentačně proti nim levice nemůže obstát a ví to. Násilně moc zatím převzít nemůže (i když předpoklady má, jak ukazuje statistika levičáckých žhářských útoků v Německu (zde), nebo obecně činnost zelených extremistů, jako je Poslední generace). Takže nezbývá než politické protivníky očernit a udělat z nich vyvrhele „slušné“ společnosti. Kromě termínu „krajní pravice“ k tomu slouží další nálepky, z nichž momentálně největší kalibr představují ty o ruských agentech a zaprodancích. Zrovna ty se pěkně hodí v energetických tématech, v nichž pojem krajní pravice nemá váhu. Kdežto za ruského přisluhovače lze označit každého, kdo v souladu s přírodou vysvětluje, že fotovoltaika v noci nefunguje a vítr také nefouká pořád. Nebo že přechod ze závislosti na Rusku k závislosti na Číně není rozumným řešením.

Jistěže nejrůznější příznivci Ruska či míru za každou cenu jsou i mezi odpůrci Green Dealu a příznivci pravice. Ovšem stejně tak jsou mezi příznivci Green Dealu a příznivci levice. O to důležitější je sledovat, kdo nálepku „krajní pravice“ či nějakou jinou dostává a proč.

Protože pro státy v EU je zhruba stejně důležité zastavit a odstrašit Rusa, jako zastavit a demontovat celý socialistický Green Deal. A potřebují toho dosáhnout co nejdřív. Protože pokračování v Green Dealu nakonec povede do ruské okupační zóny. Pokud tedy nevznikne dřív čínský protektorát. (A ten už by nebyl protentokrát, jak naši předkové říkali tomu německému…)

Psáno pro server iUhlí.cz

Aston Ondřej Neff
27. 7. 2024

Jako zlověstné předznamenání byl teroristický útok na francouzskou železniční dopravu. Sabotáž...

Jakub Michálek
27. 7. 2024

Autoritáři mají jedno společné: odpudivý a nenávistný jazyk, který uměle vyrobila mašinérie...

Marian Kechlibar
27. 7. 2024

Základní příčinu shrnul architekt Jan Kasl slovy „systém tvoří stavebním řízením nepolíbení...

Jan Ziegler
27. 7. 2024

Pro některé jedince v Česku je národovecký maďarský premiér velkým vzorem. Ve skutečnosti však...

Aston Ondřej Neff
25. 7. 2024

Kolik by stálo přemalování červených pruhů sanitek na zelené? Jak se asi přemýšlelo? Představuji si...

Aston Ondřej Neff
24. 7. 2024

Ani komunisté v dalším režimu se neodvážili odstranit červenomodrobílý symbol z věží tanků, křídel...

Aston Ondřej Neff
26. 7. 2024

Jako uchazeče o post eurokomisaře navrhuje vláda Josefa Síkelu.

přečetl Panikář
25. 7. 2024

Že mají dámské plavky předvádět muži, považovali diskutující, včetně řady ženských sportovkyň, za...

Milan Smutný
26. 7. 2024

Co je vlastně ten dnes již jedněmi (spotřebiteli a podnikateli) proklínaný systém, druhými...

Tomáš Kazda
26. 7. 2024

Zahájení, které nemá obdoby. Poprvé v historii se slavnostní ceremoniál přesunul mimo stadion....

Lidovky.cz
26. 7. 2024

Zatímco se na řece Seině v Paříži plavily desítky lodí se sportovci během oficiálního zahájení...

Stanislav Kučera
26. 7. 2024

Roli čestného vůdce výpravy zažil už při hrách v Riu, kde slavnostní zahájení probíhalo na...

Jaroslav Veis
26. 7. 2024

Fotbal nemá logiku, zněl počátkem léta co chvíli z televize oblíbený citát slavného fotbalisty a...

Luboš Jirsa
26. 7. 2024

V Paříži v pátek oficiálně začaly 33. letní olympijské hry. Zúčastnit se jich má pod neutrální...

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz