Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MIGRAČNÍ PAKT: Jak jsme se zdrželi hlasování

Zástupci členských států Evropské unie dnes v Bruselu schválili konečnou podobu migračního balíčku. Proti bylo Maďarsko a Polsko. Česká republika se zdržela.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

Obávám se, že "nic" je přesné vyjádření výsledku těchto pseudořešitelských manévrů. Ale účastníci se při jednáních určitě dobře najedli a hezky povozili jako správní uhlíkoví stopaři.

0 0
možnosti
JN

J53i50ř65í 53N59o59v12á40k

14. 5. 2024 18:41

Tato vláda sloužící Bruseli je stejně odporná, jako byly komunistické vlády sloužící Kremlu.

0 0
možnosti
VN

I taková je dnešní veřejnoprávní mluva: "Zdrželi jsme se, tak to nedopadne".

Můj maturitní (1966) profesor češtiny by se obracel v hrobě. Naštěstí má klid.

A teď věcně: Postup zdržení se hlasování je pro mě ukázkou naší typické pokálenosti a alibismu ve stylu "my nic, tralala, my jen muzikanti, primášem Fiala."

0 0
možnosti
JJ

J84u27r89a 94J29u69r12a71x

14. 5. 2024 13:50

No, tohle - myšlen migrační pakt - je zaplátovaní horší než nic.

Signifikantní je, že naši eurozastupiči nenalezli odvahu jej odmítnout.

No a ČR jako podřízená gubernie má teď z úradku macechy naší EU povinnost nechat se zamuslimit.

Ceterum autem censeo unionem europaeam esse delendam!

0 0
možnosti
FM

Co podle vás všech znamená "Zdrželi jsme se hlasování"[>-] Tedy u mne je to slabost kterou ti kteří se takto zachovají tápou a nemají na vedoucích místech co dělat,protože jsou to tzv. "Lidé bez názoru";-€ Přiznám se že jsem volil pěti koalici,ale to co nyní předvádí Fiala a spol, mne říká jaká to byla chyba[>-];-(;-(

0 0
možnosti
PB

P39e75t84e 22B51r29i54c82h

14. 5. 2024 13:14

Co budou vyvádět bylo jasné už z jejich předvolebních vystoupení. Nikdo vám nedá tolik, kolik my vám slíbíme ...

Zdržení se hlasování je dodatečné shánění alibi !!Rv;-O

0 0
možnosti
JK

Migrační pakt a nekonečné diskuse kolem něho a o jeho jednotlivých bodech je holý a zbytečný nesmysl!!! Jen se tím maskuje základní fakt, že některé státy prostřednictvím svých odpovědných politiků seznaly, že už mají těch imigrantů plné zuby a že už jsou na hraně s kapacitami, penězi, tolerancí a prosadili "ŘEŠENÍ" Y, ŽE TENTO STAV BUDE VE VŠECH STÁTECH eu. No a ti co imigraci aktivně podporují jim s tím pomohli. U nás typicky STAN, PIR8TI, TOP09, ale vlastně všude kam se podíváš.

Já se tedy mohu POUZE soukromě divit, proč chtějí aby imigranty přijímalY i ty státy co je nechtějí, když je to takový PŘÍNOS!!

Jenom upozorňuji, že v tomto doženeme západní Evropu mnohem rychleji než v ekonomice.

Docela by mne zajímal názor nějakého historika nebo badatele v příbuzných oborech, zda příčinou husitských bouří nebyl překotný rozvoj Čech a modernizace země za Karla IV - otce vlasti a hlavně jím založená Universita Karlova, která vychovala mnoho ambiciózních intelektuálů. Už tenkrát se na UK řešil problém, kdo ji bude ovládat a kolik hlasů mají mít Češi a kolik Němci.

Prostě řečeno: není důležitá jen samotná změna, ale i její rychlost a to tedy v současné době je to velký fofr. Bude to velý náraz.

0 0
možnosti

P17e62t54r 31Č10e53c65h

14. 5. 2024 7:58

Možnost zdržovat se hlasování o čemkoliv nemá žádný smysl. Pokud se hlasuje o věcech, týkajících se lidí obecně je třeba vyjádřit svůj názor jako "ano" či "ne". Zdržování se hlasování je výrazem neschopnosti vyjevit otevřeně svůj názor na věc. Je využíváno zejména lidmi, kteří obvykle zastávají názory "chytré" horákyně, ani tak, ani onak. Vždy však v rozporu s přáním a vůlí lidí, které mají zastupovat.

0 0
možnosti
MK

Zdržením se hlasování dává dotyčný signál svým voličům, že je zbytečný.

0 0
možnosti
FN

Jak jsme se zdrželi hlasování? Oni se zdrželi! Fialová zbabělá vláda, která se nedikáže vzepřít bruselskému befélu. Normálně myslící občané jsou v naprosté většině proti Migračnímu paktu, proti invazi islámských nelegálů, proti multikulti společnosti. Pokud si takovým stavem není Pětikolka jista, pak ať problém předloží referendu.

0 0
možnosti

P33e81t48r 19Č53e94c62h

14. 5. 2024 8:28

Tak, tak, pane Navrátile. MY jsme o věci nehlasovali. Hlasovali ONI, zástupci politických stran a hnutí.

"Evropský parlament je jediným přímo voleným národním shromážděním na světě".

"Počet poslanců Evropského parlamentu zvolených za politickou stranu je úměrný počtu hlasů, které získala"

Tyto dvě věty si přímo odporují. Zase jsou zde voleny politické strany a hnutí a jejich zástupci, nikoliv přímo zástupci občanů. Přímá volba je totiž jen taková, kdy volič vybírá z navžených kandidátů, jimiž jsou fyzické osoby a ne politické subjekty.

0 0
možnosti
JV

Do naší homofobni republiky se naštěstí nikdo nedere.

0 0
možnosti
FP

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz