Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MEZIBILANCE: Válka Ruska se Západem po půl roce

Blížící se půlroční trvání války Ruska s euroatlantickou civilizací na Ukrajině nám nabízí možnost mezibilance a ptát se, na to, co se agresorovi podařilo a v čem selháváme.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Tak ona ta cenzura a nálepkování je znak této doby. Je jedno zda se jedná o greendeal nebo ruskou agresi. Můžete se stát prokremelským špinavým agentem jen tak že opíšete dobový titulek z novin.

Zelenskyj a Pandora Papers: císař je nahý: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zelenskyj-a-pandora-papers-cisar-je-nahy-40374239

Ukrajinští nacionalisté učí děti střílet Rusy i nenávidět dekadenci Evropy : https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-valka-deti-extremismus.A181112_174700_zahranicni_luka

A je to jsem ruSSácký troll který dostává prachy za to že píše imperiální žvásty které podkopávají společné úsilí za lepší zítřky.

Můj názor na válku: Vždy je příčina a následek. Pokud by king konga neodvezli z ostrova určitě by neohrožoval město. Pokud se k vám vloupá zloděj vše co se stane u vás doma je jen jeho chyba to on vše celé spustil to on vše naplánoval a jedině on to mohl stopnout. Pokud ho tedy zastřelíte a soudce vám napaří 10let protože nebohý zloděj měl jen nůž tak to je ukázková debilizace naší západní společnosti. Rusko je ten zloděj pokud by nezahájilo válku nespustil by se řetězec reakcí tečka. Jednoznačná vina padá na hlavu Ruska každý zmařený život každý uprchlík každá zničená nemocnice je jen chyba Rusa.

0 0
možnosti
LN

"Zapomněl" jste napsat, že na těch vašich "pandora papers" je i Babiš a dalších 200 Čechů... :-P

Ale co už můžeme chtít od ruského propagandisty, co nemá rád Ukrajince, zato Rusáky miluje...

0 0
možnosti
JR

Badatel Ruské akademie věd Vladimír Serebjaninkov řekl, že Rusko od 14. století válčilo, nebo se na válku připravovalo.

Je to veliký protiklad oproti jiným státům Evropy, které své kolonie po celém světě získávali domluvou a laskavým slovem. I konflikty mezi evropskými státy se řešily domluvou. Pokud se podíváme mimo Evropu, tak i tam šlo vše bez válek a lidé nadšeně přijímali islám a s radostí zavrhovali alkohol a vepřové. Dnes také můžeme porovnat , jak dopadly národy Sev. Ameriky a Sibiře. Na jedné straně krásný a bezstarostný život v rezervacích, zatím co se sibiřské národy musí lopotit a bojovat o holé přežití.

0 0
možnosti
JC

Přemýšlím,kde by ti všichni prorusští trolové stáli,na které straně barikády, když by rus vpadl do Československa v 1989.. Rozšíření NATO, vstup do EU.. Zmíním prorockou knihu "Ochlazeni" od Daniela Wolfa..

0 0
možnosti
JC

Jo a také, kde by byli 1939...?

0 0
možnosti
MH

A hloupost našich voličů se nejen nevyplatila, ale i vymstila na nich samotných!

0 0
možnosti
JJ

Osm let vlády Babiše a Zemana tuhle zemi málem zničilo.

0 0
možnosti
KA

K98r50e48i61d27l 43A75.

8. 8. 2022 8:07

Autor si protiřečí: Pokud je Rusko imperiální zemí, pak se nemůže být pravda, že začíná válku kvůli vnitřním problémům svého režimu. Expanze je u imperiálních režimů potřebou.

Rusko ovšem není poslední koloniální zemí, je možná poslední evropskou zemí, která usiluje o územní expanzi. Existují i jiné formy imperialismu a kolonizace (jaké používají třeba USA). O samotnou územní expanzi usiluje i Čína a Turecko, byť ne tak otevřeně.

A pokud má mít informační hodnotu tvrzení, že Rusko strávilo 2/3 své existence ve válce, pak by bylo třeba srovnat stejné časové období i v jiných zemích. Ve středověku byla válka víceméně permanentním stavem. Pochybuji, že v 19. a 20. století válčilo Rusko o více než jiné velmoci.

0 0
možnosti
LN

Skutečnost, že Rusko je imperiální mocností, se nevylučuje s tvrzením, že válku začalo kvůli vnitřním problémům. Pro Putina je "vnitřním problémem" už samotný rozpad SSSR jako bývalého komunistického impéria a ztráta vlivu na politický vývoj na osvobozených územích...

0 0
možnosti
JM

Kamarádů Putina tu je hafo.

0 0
možnosti
PV

"utužení ukrajinského národa..." kterého ?

"sjednocení naší civilizace..." které ?

"Putinova dlouhodobá strategie, závislost na jejich plynu..." to jako dlouhodobá strategie vesnického zelináře, co mě nutí kupovat jeho mrkev...

článek jakoby napsán pro rudé Právo v padesátých letech...taky co čekat od Hvížďaly...

0 0
možnosti
LN

Co čekat od Putinova ;-O bolševického trolla Vychodila, že? :-P

0 0
možnosti

Vzkaz pro Grundmanna, bolsevickeho ideologa, ktery kazdy den oroduje za Rusko a Putina :

Sveho casu rekl Ronald Reagan - mir muze byt hned zitra, kdyz se vzdate.

0 0
možnosti
JN

Nejsem si jist, jestli obdobnou hovadinu dovedli proti Americe vytvořit naši stalinisté padesátých let. To jsme to dopracovali...

0 0
možnosti
VN

Včera proběhlo ve zprávách, že se začíná projevovat nedostupnost určitých léků. Pan autor je zřejmě jednou z prvních obětí této smutné situace. Snad aby se obrátil na nějakou známou kliniku, kontaktů má asi dost.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz