30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


KOMUNISTÉ: Utněte zbraně Izraeli

11.12.2023

Šéfová KSČM Kateřina Konečná by zakázala dodávku zbraní do oblasti Blízkého Východu. To by ovšem znamenalo konec Izraele. To ale nepřekvapuje. Rudí totiž trvale stojí na straně jeho nepřátel.

Evropský parlament před časem schválil rezoluci, ve které odsoudil teroristické útoky Hamásu proti Izraeli a uznal právo Židovského státu na obranu. Pro hlasovalo 500 europoslanců, proti bylo 21 a zdrželo se jich 24 včetně komunistické europoslankyně Kateřiny Konečné. Ta svoje postoje vysvětlovala v rozhovoru na webu budejcka.drbna.cz. Tak prý je tato rezoluce nevyvážená, protože pomíjí předchozí blokádu Gazy. Soudružka však zapomněla dodat, že za blokádu si může Hamás sám a to trvalým neuznáváním Izraele a vyhrožováním jeho zničení. Izraelci pásmo Gazy opustili v roce 2005 a výsledkem byly teroristické útoky islamistických fanatiků proti Židovskému státu.

Začátkem října letošního roku muslimští radikálové zákeřně vpadli z pásma Gazy do Izraele, kde zavraždili na 1400 Židů včetně žen a dětí. Islamističtí fanatici tady předvedli zvířecí praktiky v té nejhorší podobě a třeba malým dětem uřezávali hlavy. Pro Konečnou ani toto nebyl důvod k odsouzení barbarství. Místo toho plácá nesmysly a přichází s otřesnými nápady, které by vedly k jedinému - likvidaci Izraele. Ona prohlásila doslova: „Osobně jsem si přála, aby se v textu objevil též požadavek na klid zbraní a zákaz dodávek dalších zbraní do dané oblasti.“

Nevím, co na to říci, je to buď totální hloupost nebo dovedně skrytý antisemitismus. Ono totiž bez zbrojních dodávek by nastal konec Židovského státu. Viděli jsme, co nedávno dokázali teroristé z Hamásu a skutečnost, že by byli Židé bezbranní, by akorát způsobila nový holocaust. Nechápu, jak si někdo může myslet, že když oběti znemožním bránit se proti násilníkovi, zachráním mír. Ne, tím způsobím ještě horší krveprolití. Není to Izrael, kdo nechce mír, on jej svým sousedům dlouhodobě nabízí, ale je to druhá strana, která mu upírá právo na život.

Čeští komunisté už desítky let od doby socialismu stojí na straně nepřátel Izraele. Socialistické Československo se dokonce podílelo na výcviku arabských teroristů z Organizace pro osvobození Palestiny, kteří podnikali zákeřné útoky proti Židům. Nemohu se proto zbavit dojmu, že i v jednání nynější KSČM lze vystopovat jisté prvky antisemitismu.

Kateřina Konečná opět kandiduje do Evropského parlamentu za nějaké uskupení Stačilo. Jistě, už opravdu stačilo, aby takoví lidé byli v Evropském parlamentu. Proto doufám, že čeští komunisté odtud zmizí definitivně.

Zdroje:

Neexistuje shoda na tom, co stálo za výbuchem v nemocnici al-Ahlí, říká europoslankyně Kateřina Konečná | Společnost | Zprávy | Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech