21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

KOMUNISTÉ: Utněte zbraně Izraeli

Šéfová KSČM Kateřina Konečná by zakázala dodávku zbraní do oblasti Blízkého Východu. To by ovšem znamenalo konec Izraele. To ale nepřekvapuje. Rudí totiž trvale stojí na straně jeho nepřátel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 11.12.2023 15:45

Kdo vyzbrojuje a financuje islámský terorismus na Středním východě? Pokud půjdete po stopách financí, tak dojdete do Saudské Arábie, Kataru a také do Bruselu. To si fakt ta soudružka Konečná moc dovolila, štvát proti zájmům našich přátel nejvěrnějších.

P. Skřivan 11.12.2023 16:39

Dojdete hlavně do Ruska. Na toto téma existuje i ruská píseň "Kalašnikov", takže je zbytečné se o tom hádat.

Kromě toho: Arafat tu byl za totáče pečenej, vařenej, takže kdo ho asi tak podporoval ? Imperialistický hrdlořez z Wall streetu, ne ? :-)))

J. Farda 11.12.2023 18:15

V souvislosti s propouštěním rukojmích zaznělo z úst mluvčího teroristické skupiny Hamás, že je Rusko jejich „nejbližším přítelem“. Informoval o tom server Newsweek. Kromě toho Hamás sdělil, že jim Rusko dodalo seznam svých zadržovaných občanů.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/756817/rusko-je-nas-nejblizsi-pritel-vzkazal-mluvci-hamasu-propusti-ruske-rukojmi-prednostne.html

Hamás oznámil, že ve středu propustil nad rámec dohody s Izraelem ještě dvě rukojmí s ruským občanstvím. Gesto je „oceněním“ postoje ruského prezidenta Vladimira Putina k probíhajícímu konfliktu, řekl podle izraelské veřejnoprávní stanice Kan představitel palestinské teroristické organizace Músá Abú Marzúk.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-podekovani-putinovi-hamas-pusti-navic-dve-rukojmi-s-ruskym-pasem-40452448

V. Čermák 11.12.2023 18:58

No, jestli je Rusko nejbližší přítel Hanásu, tak leda proto, že ostatní jsou Zabijáci, kteří se ho snaží pozabíjet. ;-DRusko má účinnější diplomacii, než Pastevci krav z USA, kteří hned střílejí, většinou ale pánu Bohu do oken...Rv

J. Farda 11.12.2023 19:37

Čermáku, japa to, copacopa to, že nebzdíte okolo Vašeho mnou z tisku uvedeného ubijca Pútina, přítele vrahů z Hamásu. ;-)

P. Skřivan 11.12.2023 20:43

Ne Hamás jsou teroristí a tím jde o nejlevnější řešení: Rus má díru a kapse a holé pozadí, tak jinou možnost ani nemá Jde o náboženské fanatiky, kteří se neptají a odpálí se, kde jim řeknou. Pro rusáky terno: větší, než doufali.

No jako kdo by byl schopen napadnout řádově silnějšího souseda a ještě se z toho radovat ? Jen cvok. Nikdo jiný.

F. Navrátil 11.12.2023 18:29

Vy mi to nebudete věřit, ale kalašnikov se vyrábí v klasickém provedení v třiceti státech, například také v USA a Izraeli. Pro svoji jednoduchost a spolehlivost se stal oblíbenou zbraní různých osvobozeneckých hnutí a teroristických organizací. Mozambik si ho dal dokonce na státní vlajku a v některých nestabilizovaných oblastech se náboje do kalašnikova používají jako platidlo. Hamás v jeho vzniku podporoval Izrael jako protiváhu sekulárního levicového Fatahu, vedeného Arafatem. A to tak úspěšně, že teroristický radikální Hamas vyvraždil a vyhnal příznivce jiných organizací. Fakt, že nevíte o tom, že sunitský Hamas financuje Saudská Arábie, Katar a také Brusel svědčí o tom, že patrně nečtete denní tisk a nesledujete Českou televizi. Ale ideovou linii držíte pevně.

P. Skřivan 11.12.2023 20:45

Ta píseň není o tom, kde se vyrábí, ale o tom, kdo podporuje muslimy v boji proti velkému satanovi. :-)

K. Děčínský 11.12.2023 13:55

„Pro Konečnou ani toto nebyl důvod k odsouzení barbarství. Místo toho plácá nesmysly a přichází s otřesnými nápady, které by vedly k jedinému - likvidaci Izraele. Ona prohlásila doslova: „Osobně jsem si přála, aby se v textu objevil též požadavek na klid zbraní a zákaz dodávek dalších zbraní do dané oblasti.“.“ Pro pana Zieglera: „Při dotazu na zvěrstva Hamásu – vraždění, unášení civilistů do Pásma Gazy, znásilňování žen – a zda toto europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) také odsuzuje, šéfka komunistů uvedla, že jde o „neskutečné lidské svinstvo“, ale úkolem politiků má být, aby se neopakovalo. „Samozřejmě, že to odsoudím, já myslím, že to odsoudí každý normální člověk. Ale pak je tu B: co s tím dál? To bezpochyby neskončí pouze tím, že Izrael si to vezme zpátky, ale měli bychom opravdu reálně začít jednat o tom, jakým způsobem si tam ty dva státy představují své žití a naplňování rezolucí Rady bezpečnosti OSN,“ uvedla Konečná s tím, že „pokud nechceme, abychom tyhle záběry viděli znova a znova v dalších letech, tak musíme jako politici a OSN se musí přičinit, aby k tomuto už nedocházelo“.(https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/754799/znasilnuji-zeny-a-tahaji-je-za-auty-odsoudil-hamas-zdechovsky-konecna-lidske-svinstvo.html) https://www.youtube.com/watch?v=q3enS7A5cNs

P. Gabriel 11.12.2023 15:43

Je třeba si uvědomit, že 90% Palestincův Gaze není z Gazy. Jsou to Palestinci, kteří nejprve odešli po vyhlášení samostatného Izraele do okolních států (Egypt, Jordánsko, Sýrie, Libanon). Tam ale nebyli sto se sžít s místním obyvatelstvem a dělali tam takovou rutiku, včetně mocenských požadavků, že došlo k jejich vyhnání a vytlačení do tehdy kvetoucího Libanonu. Tam přispěli ke vzniku občanské války a zničení Libanonu. V důsledku toho byli nakonec většinově vytlačeni do Gazy. O jejich další existenci by se tedy měli postarat nejenom Židé, ale i okolní arabské země. Podmínkou ovšem je, že se Palestinci vrátí k mírumilovnému způsobu žvota.

J. Jurax 11.12.2023 13:25

Šéfová KSČM Kateřina Konečná by zakázala dodávku zbraní do oblasti Blízkého Východu.

Jakže? I Hamásu? Nedopustila se nám soudružka ideologické úchylky? Aby nám ji soudruzi po odhalení oné úchylky a řádném procesu nepověsili!

Slánský by mohl povídat, kdyby to přežil.

P. Skřivan 11.12.2023 13:35

To jsou tajné dodávky zbraní, na ty to neplatí. :-)

V. Čermák 11.12.2023 19:09

Jste zaspal dobu, dobrý muži. Soudruzi nyní už nevěší. To DemoKraďy jsou více rozčepejření , vybrabčili by kdekomu kde co. Konečnou nesleduji, ale asi má pravdu, myslí všechny zbraně. Překvapivě i silný Izrael je závislý na zbraních z USA. ..:-/

P. Skřivan 11.12.2023 20:46

U nás možná. V Rusku rok 1989 ještě neměli. Tam to jen tak vypadalo.

J. Soukup 11.12.2023 13:07

Už se tak narodila a také tak dožije. Je totiž soudružka Nekonečná 😍

V. Čermák 11.12.2023 12:53

Kadet Biegler Ziegler si zase zaPábil, to on Umí... Soudružka Konečná nepodpořila Fanatické Palestincev zabíjení Izraelců, ale vymezila se proti Fanatickým Zabijákům Palestinců. A těch je dost i zde na Psisku. Kdo nechápe ten rozdíl, je Idiot, že p. Zieglere? ;-D

P. Diviš 11.12.2023 13:24

Ve vašem případě zaručeně.

V. Čermák 11.12.2023 19:03

Jen si zaPindejte brašku, to Umíte...;-D

Reuters: Spravedlivý svět je možný jen bez USA, řekl významný člen NATO Erdogan

A má pravdu, Přeceda..;-D

P. Gabriel 11.12.2023 12:33

Postojům soudružky Konečné se není co divit. Vzdělání nic moc, k tomu rudo v hlavě a tudíž i před očima. Jinak by si uvědomila, že blokáda Gazy, částečná, protože dodávky vody, elektřiny a PHM šly naplno, byla vyvolána neustálkým ostřelováním Israele raketami Hammásu právě z území Gazy. A ty rakety si Hammás pořizoval nejspíš i z prostředků, původně určených na humanitární pomoc. Ale to je pro s. Konečnou, zřejmě příliš složité na pochopení.

J. Ptáček 11.12.2023 9:55

Je prima, že Káča Konečná stojí v čele této odporné partaje. Být v jejím čele někdo sympatičtější a inteligentnější, třeba Jiří Dolejš, pořád by partaj mohla přitáhnout pár slušnějších lidí. Dokonce už i lidi spjaté s bývalým šéfem Filipem se, aspoň slovně, drží zpátky. Tato "vůdkyně" se naopak klidně spojí s tou nejodpudivější verbeží, aspoň u nás. Jestli i v Bruselu to nevím.

V. Čermák 11.12.2023 13:01

Káča Konečná je oproti druhým lídrům docela sympatická na rozdíl od EuroHujera Dolejše, který byl vysmahnut. Mimochodem, jsou mnohem Odpornější partaje, např TOPka s Pekarovou STAN s Rakušanem, Piráti s Bartošem, Klidná síla s Jurečkou a ODS s Nutelínem... ;-DRv

J. Jurax 11.12.2023 13:27

Jste členem KSČM? Mnohé by to vysvětlilo.

P. Skřivan 11.12.2023 16:57

Sympatická docela je. Co je sympatické už o dost méně, je proruský program. Já myslel, že jde o stranu Čech a Moravy. Ne o odnož bývalé KSSS nebo strany vlastizrádců KSČ. Abychom k nim byli spravedliví, tak někdo tehdy zradit musel, resp. na to, že nás obsadili, si nevedli zase tak špatně. To je trochu rozdíl od současného stavu, kdy na tom někteří dost odporní jedinci chtějí vydělávat.

P. Zeman 11.12.2023 9:18

vidím vodu hořet 8-o , poprvé můžu souhlasit s větší části článku Zieglera

B. Rudolf 11.12.2023 8:13

Článek je vysoce manipulativní v tom smyslu, že jediný rozumný tlak na Izrael, aby zastavil páchání válečných zločinů v Pásmu Gazy, může spočívat právě v tom, že mu Američani pohrozí ukončením dodávek zbraní. Tomu, že se k tomuto "nápadu" přidali i komunisté, se není co divit. Ale to neznamená, že to není jeden z mála způsobů jak ukončit izraelské zločiny v Pásmu Gazy.

V. Povolný 11.12.2023 9:10

Izrael má rozvinutou zbrojní výrobu, takže není na dodávkách ze zahraničí závislý tak, jako třeba Ukrajina. Je to dáno tím, že od svého vzniku je obklopen nepřáteli, takže být ozbrojený a silný je podmínka jeho existence a přežití. Jinak by už dávno neexistoval.

Měl byste taky vymyslet, jak ukončit palestinské zločiny na území Izraele. To je totiž skutečný oříšek, se kterým si doposud nikdo neporadil. I když upřímně míněné pokusy byly, ale Palestinci je shodili ze stolu. Protože jejich hlavním cílem je zničení Izraele. A mají teď v této bohulibé činnosti dosto spojenců, i OSN jim jde na ruku.

H. Lukešová 11.12.2023 9:37

Ne, článek není manipulativní, ale pravdivý. Izrael má právo na obranu proti palestinskému genocidnímu nepříteli, který si přeje vyhlazení židovského národa a vy jste ryzí antisemita, nenávidějící Židy, když jste schopen po těch zločinech, které palestinští Arabové spáchali, je vůbec obhajovat.

S. San 11.12.2023 9:57

Paní Lukešová, komu by asi víc prospělo kdyby se zastavily dodávky zbraní na celý Střední východ? Izraeli s jeho extra vyspělým zbrojním průmyslem, nebo těžce protiizraelskému Turecku, které si teď díky zapadním zbraním hraje na místní supervelmoc, ale samo je ve zbraních technologicky daleko za Izraelem?Uvažujte;-)

P. Diviš 11.12.2023 13:26

Stačil jste si všimnout, že Turci nakupují i od Rusáků?

P. Skřivan 11.12.2023 16:53

Turci to odjakživa hráli na obě strany. Za totáče jsme tu měli americkou výpočetní techniku pašovanou právě přes Turecko. Takže: žádná změna.