25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 6.3.2009 17:36

Proč dal zástavu ?

Za co ?  Na základě jakých záruk ?

brblal 6.3.2009 17:35

Re: Přesně !

To nikdo netvrdí,jen nyní už to přesáhlo veškeré meze slušnosti,demokracie a právních pravidel.

brblal 6.3.2009 17:32

Re: Destrukční komando

Pokud jsou pochybnosti,musí jít kauza k soudu,který právně rozhodne,zda je vinen,nebo nevinen.To by Salichov,Couval ani Vesecká rozhodovat nesměli,to přísluší právě jen soudu,milý kolego.

Schumacher 6.3.2009 17:32

Ano, jenže chybí politická vůle státní zastupitelství vykonávající veřejnou žalobu vyčlenit mimo exekutivu.

Například zřízením instituce veřejného žalobce. Jeho představitel by byl jmenován prezidentem nebo volen parlamentem. Jenže to se ztěží stane, protože každý kdo je aktuálně u moci se nerad vzává stávající převodové páky. proto lze očekávat, jak je typické, že zítřejší vláda zapomene  co požadovala jako nynější opozice. Je na místě se ptát, nakolik to autorovi vadí obecně a nakolik jen proto, že tu převodovou páku nedrží jeho strana.

brblal 6.3.2009 17:28

Re: Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

A Ty budeš nejspíš mladý,modrý zloděj.

brblal 6.3.2009 17:27

Re: Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

Modrý velký sympatizant si vypůjčil cca 22 milionů,ode mne jako zástavu nemovitost.Přestože komodita s kterou podnikal nezná zboží neprodejné,nechal podle bankéřů za sebou dluh cca 35 milionů.Ten narostl a úroky a penále a kde skončil?No přece v České komzolidační agentuře i s mojí nemovitostí.Jemu se nestalo nic,protože asi nevyšel podnikatelský záměr,Jen já přišel o nemovitost a ostatní občané doplatili na tohle svinstvo.Na to nemusím být ani růžový,ani červený,abych si nad stranou,t.j. O D S odplivl za zákony,umožňující beztrestnost a zlodějnu .Hanba vám,modré straky.

Honza II 6.3.2009 17:03

Re: Vytváří, ale

přesně mířená kritika bolí,že....:-D ,není nad to zuřivě nadávat a nenapsat,v čem se p.Zaorálek plete :-D

Kecal 6.3.2009 16:42

Re: Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

Jseš rudej až za ušima,právě že sem píší většinou staří zaprděnci jako ty.

Brník 6.3.2009 16:15

Čunek vs. princip zachování peněz a energie

je těžko vyvodit vlastní názor na právnický a soudnický guláš kolem této věci. Avšak o tom, kde se zázrakem berou půlmilionové sumy a zda těmi mohou nějaké tchýně disponovat, lze seriozně pochybovat. Proč nepokračovalo vyšetřování dál k těm tchýním?

sokol 6.3.2009 16:08

Re: Hlavně abys to ty Zaorálku

Na to přesně myslím. Bylo to snad jinak, když to řídili oni? Standa Gross je ideálním příkladem...

Enigma 6.3.2009 16:07

Re: Destrukční komando

Ludvo, to jste si vybral dobrý argument o nevinnosti Grosse. Myslíte, že odešel na věky? Ale že to za ty miliony stálo, přerušit účast ve straně.

historik 6.3.2009 16:05

vrána vránu klove

Jak může vláda instalovat do vysoké funkce takového člověka, jako je pan Grygárek, který byl prokurátorem socialistické prokuratury od roku 1985? A čímpak se živil v té době pan Zaorálek?

Wili 6.3.2009 15:17

Re: To bude propagandistického křiku.

Běž domů IVANE čeká Tě Nataša a už se NEVRACEJ!!!!

jopo 6.3.2009 15:10

Re: socani coby béčko komunistů

Po listopadu se lídři všech významných pol. partají rekrutovali z kolegů Prognostického ústavu....to snad k zamyšlení  stačí....

Lájoš 6.3.2009 15:07

Re: Jste na špatné adrese

Soudům nevěř. Straně věř,jako soudruh Zaorálek

Pamětník 2 6.3.2009 14:52

Re: "Je naprosto nedostatečné, že pan ministr Pospíšil odvolal pana Křivance za jeho postup vůči Adamovi Bašnému."

Přineste něco nového,to už tady bylo.Navíc tento obor byl součástí studia VŠ.Pokud nemáte jiné argumenty tato skutečnost nic neřeší.:-/

Malý Aston 6.3.2009 14:51

Re: Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

Co Vám kdo udělal? Co Vám kdo ukradl? Svěřte se ,možná Vám to i pomůže.Jak je zřejmé z nadpisu patříte zřejmě do rudého,růžového nebo hnědého spektra naší politické scény.Co tak se přiklonit k názoru normálního občana,který považuje za normální zavřít každého kdo krade ať je modrý,růžový,červený nebo oranžovohnědý.Policie,státní zástupci i soudci mají být mimo politické strany a mají se řídit jen zákony. Pokud to tak nebude budeme svědky dalších čunkijád,udavaček z mysliven a lhaní. :-)

Pamětník 2 6.3.2009 14:49

Re: Nadávky přispěvatelům z řad levice ničemu nepomohou!

Problémy s justicí jsou předmětem diskusí všech politických stran.Pomíjím dnešní příspěvek p.Zaorálka,který se zase jak už je zvykem setká se spoustou protichůdných názorů.Pravdou zůstává,že do justice proniká čím dál víc nových soudců,kteří nahrazují ty, kteří sloužili před rokem 1989,ale pořád se mi zdá,že největší chyba je v legislativě.Různé kauzy přetrvávají,odkládají se,narůstá počet těch,kteří ví jak obejít paragrafy,věřím i v nějaké vlivné zásahy.A pořád se kolem toho chodí jako kolem horké kaše.Jsme schopni "řešit" Afganistan,Gazu.Evropskou unii,radar,globální oteplování,ale to základní,pořádnou justici,tak nějak postrádáme.V příspěvcích se občas objevuje jméno pana Cepla,člověka,kterého si nesmírně vážím a mám dojem,že bychom ho měli občas použít jako člověka znalého práva.Místo toho necháváme řádit některé rádoby odborníky v Parlamentu i Senátu.Když se podívvám na ombudsmana p.Motejla,který se pořád udržuje v jakési svěžesti,proč nevyužít pana Cepla,případně někoho jiného?:-)

m 6.3.2009 14:38

Re: To se dneska modráčci zde po/kakají....k samotnému tématu článku samozřejmě diskutovat nebudou....

 Prosím vás mě stačil jen ten rok s Paroubkem, kdy vládl jen s komunisty  i když byl v koalici. To zase chcete? I když vláda není bez chyb, ale tolik dobrých věcí třeba na ministerstvu spravedlnosti, to neudělali socani ani za celé svoje osmileté vládnutí. To co dělají nyní pro zaměstnance to měli dávno udělat socani, když se lidem tolik ohánějí.

Ludva 6.3.2009 14:31

Re: Destrukční komando

Pokud by pan Čunek byl řadový občan, tak byste měl pravdu. Ale on byl vrcholný politik, místopředseda vlády. Je správné, že ho proklepli. Grossovi se snad něco dokázalo ? A odstoupil mnohem rychleji, než byl pan Čunek superarbitrován za ..........

m 6.3.2009 14:30

Re: Smrtelné hříchy nebudou potrestány

 možná vyhrajou socani. Ale slyšels že chtějí vládnout s komunisty, To jim chcete umožnit ? Potom vy tady budete naplákat jak nám zatrhnou tipec. Stačil rok s Paroubkem.

pepe 6.3.2009 14:29

Modří krkavci a darebáci si hezky zakrákorali a opět dokázali, že jejich IQ nepřesahuje IQ automatické pračky.

Běda, když se poukáže na jejich darebáctví , to se můžou pokakánkovat. Všichni jsou špatní jen oni jsou čistí jako lilie. Hotový andělé. i když si osobně myslím, že sem většinou píšou postpuberťáci, přesto je to názorový děs.

jarda 6.3.2009 14:27

házet perly ......

Do tohoto plátku může psát snad jenom Doležal. Jinak je zde každého slova škoda.

Autor zde nadhodí téma a většina účastníků se zajímá co dělal před rokem 89. Brouzdám po debatách v Německu a Rakousku. Ale co je tady, to je síla.

ja 6.3.2009 14:24

Výborně

Tedy souhlasíte, že obviněný okamžitě odstupuje. To mě těší, pak si seženu pár dobrovolníků a podáme udání na všechny ministry, hejtmany apod. a budem jen sledovat, kolik jich odstoupí. Jste pro?

tak 6.3.2009 14:12

Táhni do Syrie

 Seber si sebou svého romského kumpána a pakujte se do Syrie.Bolševici,které nechtějí ani v Rusku.

lucky 6.3.2009 14:11

Hlavně abys to ty Zaorálku

dělal jinak, až budeš u koryta.

Enigma 6.3.2009 14:05

Re: Destrukční komando

Tyto balkánské manýry snad nepoškozovaly pověst naší justice? Arif Salichov nemusel číst všech 4500 stránek protokolů. Stačilo se zaměřit na pasáže, které rozporoval obhájce pana Čunka a posoudit, jejich relevantnost.

Enigma 6.3.2009 14:04

Destrukční komando

Čunek byl obžalován podle § 160 odst. 1,3. písm b přijímání úplatku. Na tento paragraf byl uvolněn senátem. Celá kauza stála na pochybném svědectví M. Urbanové. PŘIJÍMÁNÍ ÚPLATKU NEBYLO NIKDY PROKÁZÁNO. Nebylo ani prokázáno předání úplatku panem Hurtou-majitelem firmy H&B real a pan Hurta byl MIÍMO ZÁJEM MEDIÍ zbaven podezření a stíhání bylo zastaveno. ÚPLATEK TEDY NEBYL PŘEDÁN A NEMOHL BÝT LOGICKY PŘIJAT. Tečka. To ostatní je pouze mediální guláš. Přesný popis kauzy zpracoval Salichov a nabídl to HN, MfDnes a Právu. Odmítnuto. Dnes to najdete jako samizdat na stránkách justice. Proč se o to nikdo nezajímá? NIKDY NEBYLA SEPSÁNA ŽALOBA A TVRZENÍ, ŽE VESECKÁ ODEBRALA PŘÍPAD OBSTOVI DVA DNY PŘED PODÁNÍM ŽALOBY SOUDU JE LEŽ. Nebylo co sepsat, chyběl důkaz!

Já neřeším, jestli Čunek někomu ukradl peníze, nebo je získal jinak, třeba z hokeje. Já řeším § 160. To je v právním státě jediné relevantní hledisko. STbácké manýry proklepat někoho, když už ho tady máme by měly být minulostí.

V našem právním řádu je důkazní břemeno na žalobci. Jestliže není možno nezpochybniteně věc prokázat, nelze soudit. Jestliže je věc šetřena déle jak 7 měsíců, kdy protokol bobtná na 4500 stran, nejsou připuštěni svědkové obhajoby, celé obvinění je postaveno na jediné, prokazatelně zaujaté svědkyni a velmi podezřelém oznámení JUDr. Novákem, jestliže vyšetřovatel konzultuje nestandardně se svědkyní, jestliže je druhý aktér, pan Hurta osvobozen- tedy úplatek nedal, nemohl ho de Jure Čunek přijat. A jsme u motivu úplatku. Zastupitelstvo Vsetína rozhodlo PŘEDEM o vypořádání mezi firmou H&B Real a firmou Vsetínské byty s.r.o. za 51 000 Kč a Čunek neměměl potřebu a důvod cokoliv na tomto rozhodnutí měnit. Naopak Hurta zaplatil za byty cca3,6 mil KČ. Obhájce Bruna, svojí stížností na tendnční postup vyšetřujících orgánů v Přerově, nedal Vesecké profesně šanci. Cílené úniky informací do medií a následná novinářská mlýnice vyvolala veřejný lynč.  

pepe 6.3.2009 14:04

Re: Přesně !

děláš čest svému jménu

Lájoš 6.3.2009 13:54

Re: Kdo tu pošlapává zákonnost

Teď, když už je to ven, že jsem spolu s Báčim provedl velkou privatizaci a sponzoroval ČSSD se přiznám, že jsem sponzoroval i Čunka. Tak že všechny řeči o zlodějích v jakékoliv barvě jsou jen kecy. Omluvou mi budiž, že jsem to myslel upřímně. Jinak jsem však čistý jak jen může být čistý křišťál . Vždy jsem mysle na to, aby alespoň něco zůstalo i na ten lid.