24.4.2024 | Svátek má Jiří


JAK TO BUDE: A ve volbách zvítězil….

17.3.2021

Televizní obrazovka těsně před půlnocí 9 října 2021 září. Kanál ČT 24 je od rána plně věnován volbám. Mluvící hlava v detailním záběru má vyvalené oči, jak praví klasik Hašek: „Jak když sere kocour do řezanky“.

„A ve volbách do Parlamentu české republiky zvítězil…“ Dramatická pauza, “ KANTAR a Česká televize!!!“ Následuje radost ve studiu a gratulace…

No, tak to jistě nebude, protože Kantar není politická strana, ale také to není to žádná organizace na „výzkum veřejného mínění“. Jak se snaží vedení české televize předstírat. Je to, jak sama na svých stránkách píše „agentura pro marketingový výzkum“. Wikipedie nám říká, že: „Marketingový výzkum je způsob získávání informací o obchodním trhu (konkurence, tržní příležitosti, rizika, cílové skupiny apod.), které mají význam pro úspěšné vedení firmy. Výstupy z marketingového výzkumu jsou důležitou součástí tvorby marketingové i celopodnikové strategie.“ Ve Wikipedii však chybí vysvětlení, že místo obchodního trhu atd. jde dnes, a to právě u uveřejněného „výzkumu“ objednaného Českou televizí u KANTARu o čistě politickou záležitost. Kdy dotyčná firma se staví k politickému prostředí (volby) jako k obchodnímu trhu a dodává objednateli marketingovou strategii, v tomto případě, jak ovlivnit volby. Viz třeba http://www.marketing-mix.cz/reklama-offline/152-marketingovy-vyzkum-jeho-techniky-a-faze-a.html

Kde tedy jde o dlouhodobě plánovanou činnost určité politické či mediální skupiny (ČT je obojí) jak ukazují výstupy a reakce na neustále ČT opakované nepravdivé tvrzení, že jde o průzkum možných budoucích volebních výsledků. Tak třeba iDnes prakticky ihned uveřejnila článek: „piráti a STAN získají 34 procent hlasů, druhé ANO 22, tvrdí průzkum Kantar.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/volebni-model-kantar-cz-volby-politicke-strany.A210314_122704_domaci_indr

V článku se pak jaksi „přehlíží“ že jde o čistou politickou manipulaci s příjemcem informace. Jakási údajná serióznost informace se dokládá vyjádřením zaměstnance KANTARU, údajně analytika Ondřeje Ryboně. Podle něj je údajný růst podpory koalice pirátů a SPD způsobený přechodem voličů od hnutí ANO. Aniž by to bylo doloženo jakýmkoliv důkazem.

Domnívám že, a nejen já, že jde o velice morálně a politicky pochybnou manipulaci, vyrobenou na objednávku Č a jí také neustále šířenou. Od doby zveřejnění dat objednaných u KANTARu zmizely z ČT jakékoli další průzkumy veřejného mínění. Ovšem jiné výzkumy by mohly ukazovat jiné výsledky, což by mohlo rozbourat politickou cestu, na jejímž konci by měl zřejmě podle objednatelů být konec ANO a nástup piráta Ivana Bartoše na místo předsedy vlády. Logicky by to vyplynulo například v grafiky uveřejněné Novinkami.cz - viz https://www.novinky.cz/volby/do-poslanecke-snemovny

Tvrzení, že piráti a STAN mají nakročeno k zisku 34 % hlasů, ANO 22 %, ODS a KDU-ČSL 17,5 (záhadně vypadli ze této koalice voliči TOP 09) SPD 11 % a KSČM 5,5 % je naprosto lživým výtvorem marketingové manipulace.

Nepravdivě předstírá, že voliči pirátů jsou plně kompatibilní s voliči STAN. Což, jak ví každý student prvního ročníku statistiky, psychologie, atd.atd. je prostě nepravda. Tedy lež jako věž. Nebo spíše manipulace s „obecenstvem“ jako hrom. Stejně tak teoretická trojkoalice „demokratických stran“ (už ten název je drzost, předstírá, že ostatní strany nejsou demokratické) má každá sama za sebe tak rozdílné voliče, že jsou těžko volebně kompatibilní.

Zajímavé je také to, že tato upravená tabulka od KANTARu neobsahuje už vůbec ČSSD, a další strany jsou zahrnuty do „ostatní“.

Každý, kdo se zabývá volbami a věcmi kolem, ví, že většina těch průzkumů a předpovědí jsou jen účelově zabarvené manipulace. Octne-li se nějaká politické strana v jakémkoli „průzkumu“ kolem 5 % anebo ještě pod, bývá v praxi předem vyřazena z boje. Nikdo nebude volit stranu, která se pravděpodobně nedostane do Parlamentu.

V obráceném gardu však je jiná finta. Podle starého, v praxi mnohokrát osvědčeného přísloví, že „čert sere na větší hromadu“, se vyrobí „úspěšná“ strana. Dnes pravděpodobně fantasmagorických 34 % hlasů pro piráty (STAN je jen přívažek, jako byli třeba lidovci ve vládě Klementa Gottwalda v roce 1948) se lze pokusit nahnat hlasy vybrané straně tím, že je podvědomě nacpu do hlav diváků tvrzením, jak jsou bezvadní. Kdyby nebyli bezvadní, přeci by je nevolilo 34 % voličů, ne?!?

Je otázka, zda se tahle hnusná finta povede ČT (a za ní stojícími politickými silami) tak, jako se povedlo kdysi se Zelenými. To bylo před volbami, po kterých sestavil vládu M. Topolánek. Kde se vzal, tu se vzal najednou byl před volbami 2006 uveřejněn průzkum, kde do té doby zanedbatelní Zelení, kteří se jinak potáceli kolem 2 %, měli najednou údajně 7 až 8 % voličů jistých.

Od toho okamžiku kralovala tato otázka ve zprávách ČT. Jak jsou Zelení úspěšní, že jsou vlastně naši lepší budoucností, že jsme překonali zaostalou nechuť k „zelené politice“ atd. V televizi a pak i v radiích a novinách se zjevila jakási profesorka Vladimíra Dvořáková, předsedkyně jakési „akreditační komise ČR“ (1. září 2006–31. srpna 2016, po jejím odchodu byla tato šílená „komise“ zrušena), která řádila hlavně na vysokých školách. Jen lze dodat, že jde o starou normalizační komunistku, jak se uvádí v jejím „Curriculum vitae“, členka KSČ od poloviny 70tých let do roku 1989.

V desítkách vystoupení, diskuzí a článků propagovala volbu Zelených jako morální postoj a výraz pokroku. Ve volbách 2006 pak tato do té doby politicky marginální strana získala 6,7 % hlasů a obsadila ve vládě Topolánka čtyři ministerská křesla!!! Neuvěřitelný výkon. Pak v krátkém období Topolánkovy vlády tato parta zelených fanatiků okupovala Ministerstvo životního prostředí a dokázala vyplodit a prosadit množství předpisů a zákonů, díky kterým je dnes ekonomika a státní správa doslova zablokována. (Nemožnost stavět dálnice a jiné liniové stavby, přehrady, kůrovcová kalamita atd.)

Jsem zvědav, koho si vyberou jako „borce“ prosazujícího vládu pirátů ČT a media dnes. Zelení nechali sežrat lesy, dodnes jezdíme po oraništích a ne silnicích, ale nepropagovali lágry a koncentráky. Ovšem šéf pirátů už na svém volebním autobusu kreslil konkurenční politiky, jako vězně s pouty a sám stál nakreslený nad nimi jako dozorce s bičem v ruce.

Už jste na to zapomněli? Vy tomu nevěříte? Že je to směšné? Ale vůbec ne. Když Gottwald v parlamentu první republiky vykládal, jak se jezdí do Moskvy učit, jak demokratům zakroutit krkem, tak se mu smáli. Pak skončili na šibenicích, v lágrech anebo v zahraničí.

A to i ti, co z idealismu, za peníze anebo z blbosti Gottwaldovu bandu podporovali.

Jestliže ve volbách zvítězí KLANTAR a ČT, máme na malér zaděláno.

Václav Vlk st