Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

GREEN DEAL: Změní ho Antverpská deklarace?

Důsledky Green Dealu by ráda napravovala Leyenová a další politici, kteří jej pět let silou nutili všem bez ohledu na to, co to bude stát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P31e83t14r 84H29á25k

24. 5. 2024 19:10

Domnívám se, že smysluplná korece většího měřítka už není možná.

Green Deal totiž neguje jeden ze základních postulátů demokracie, totiž otevřenou společnost. Otevřená společnost mj. nemá žádný náboženský nebo podobný "svatý cíl", jehož dosažení je možné (a vhodné) podřídit vše, který se nesmí zpochybnit. Nositelé "svatého cíle" jsou oprávněni vládnout "z Boží milosti". Jejich oponenti jsou kacíři/zločinci. Přípustnost myšlenek se posuzuje podle toho, zda jsou v souladu s vládnoucí ideologií. Nelze zpochybnit cíl, lze diskutovat pouze o tom, jak jej dosáhnout.

Typickým "svatým cílem"bylo např. směřování ke komunismu. Systém se ukázal jako nereformovatelný. Drobné reformy byly neúčinné, pokus o reformu skutečno vedl k jeho zhroucení.

Domnívám se, že EU s Green Dealem, federalizací, LBGT politikou atd. se dostala za hranu, kdy zpochybnění cíle už není legálně možné.

0 0
možnosti
PH

P19e82t87r 51H44á87k

24. 5. 2024 19:11

...korekce... ...skutečnou...

0 0
možnosti
JP

Ta deklarace nic nezmění je nutno odstranit kořen zla - evropskou unii jak je dnes prezentována. Ti bruselští úředníci si rybník nevypustí-pryč z toho bordelu!

0 0
možnosti
Foto

P83a60v83e51l 76R88a71d97a

24. 5. 2024 21:15

jsteli jen průměrným čechem pak se nejspíše máte nejlépe za celé věky - to je vám to málo?

Kam by jste se chtěl vydat//přidat? Stýská se Vám snad po sovětech?

0 0
možnosti
Foto

L91u50b30o12š 78K83r70á88l

24. 5. 2024 16:56

Friedrich von Hayek :

Když do systému vložíte chybnou myšlenku, systém se časem sám rozpadne.

Ideologické systémy vládnutí vypínají zpětnou vazbu a upřednostní vždy "řešení", která jsou v souladu s ideologií. Na problémy EU je jediné řešení! Více EU.

Na ÚV KSČ sice přijali soubor ekonomických opatření, ale protože ekonomika nečetla Rudé Právo, stejně si dělala co chtěla.

.

Fridrich von Hayek :

Kdyby socialisté rozuměli ekonomice a společnosti, nikdy by nebyli socialisty.

0 0
možnosti
PD

Ekonomika si nedělala "co chtěla", nýbrž chcípala, až krachla.

0 0
možnosti
JJ

J88u96r29a 19J48u76r41a97x

24. 5. 2024 11:45

Těžko říct.

Ale špína je už moc zažraná. Zelená i dotační.

A samozřejmě bude-li se v oné změně angažovat paní z Leyenu a vůbec údy EU, může se situace leda zhoršit.

0 0
možnosti
JG

J98. 53G10a77n47a29u20r

24. 5. 2024 14:24

Jednou to narazit do zdi musí!;-€

0 0
možnosti
PK

P89e59t92r 67K81u29b59á63č

24. 5. 2024 11:36

Aby byznysmení mohli ostře protestovat proti čemukoliv v EU - museli by odmítnout Euro-dotace a Euro-regulace a živit se opravdovou výrobou na opravdovém globálním trhu.

Nic z toho se neděje. Když jsem to ještě sledoval měl (třeba) Agrofert 1,8 miliardy zisku za 2 miliardy Euro-dotací. S takovým cash-flow můžete jen potichounku šeptat a doufat, že vás zelení gauneři nezaslechnou....

0 0
možnosti
FN

Bohužel hlavní tón v euroekonomice udávají pseudopodnikatelé, kteří jsou napojeni na dotace a provozují v lepším případě fiktivní, v tom horším škodlivé, produkty a služby. Nejvýnosnějším byznysem je provoz neziskovky, které se staly perpetuum mobile na generování zisku. Antverpská deklarace není schopna rázně definovat zájmy podnikatelů a evropské ekonomiky a její text se dá redukovat na větu:"Aby se vlk podnikání nažral a Evropská unie byla celá". A to prostě nefunguje. Vlci měli kozu EU sežrat a z její kůže si vyrobit prapor.

0 0
možnosti
JN

Když jsem včera slyšel Lejnovou, že Evropané chtějí bezpečnou, silnou a prosperující Evropu a ona to jako eurokomisařka zajistí, musel jsem se smát. To nevymyslíš. Drzé čelo lepší než poplužní dvůr.

0 0
možnosti
JJ

J96u84r88a 41J57u39r42a67x

24. 5. 2024 11:57

Pokud Evropané chtějí bezpečnou, silnou a prosperující Evropu, museli by zrušit EU a zelené exportovat na Kergueleny.

0 0
možnosti
MK

Politici zejména v EU si pomalu začínají uvědomovat, že tento jejich úlet lidi nejspíš nezkousnout a na dohled je doba, kdy se začne hledat, kdo může za to, že všechno nejde tak, jak si to namalovali. Možná se k tomu připočte i účet za "covidová opatření", určitě za nezvládnutou migraci. Říká se, že revoluce požírá vlastní děti, a ta zelená nebude výjimkou.

0 0
možnosti
Foto

Kopecký - to byl "takyrevolucionář".

Pamatuji v TV, jak v listopadových dnech v jakémsi divadle celý "schvácený" přiběhl na pódium, drásal si hrudník, těžce dýchal, sípal ..... no zkrátka herec předváděl naučený tyátr. Jeho první slova byla "Právě jsem přijel ze SANOPZU .... "

Pro ty mladší: SANOPZ bylo před listopadem to nejprotekčnější zdravotní zařízení, kam by se snad ani řadový okresní tajemník KSČ nedostal.

A takoví Kopečtí dělali revoluci ;-€

0 0
možnosti
VM

;-(

V r.1987 si M. Kopecký napravil reputaci - jako jeden z mála v té době.

0 0
možnosti
Foto

P98a47v74e35l 66R21a55d26a

24. 5. 2024 3:42

Souček demagogicky tvrdí: .... "Takže důsledky Green Dealu by ráda napravovala Leyenová a další politici, kteří jej pět let silou nutili všem bez ohledu na to, co to bude stát. ."...

Opak je a dominantně teprve bude spíše pravdou. Háček v onom tvrzení však tkví v časové vágnosti výrazu "BUDE".

Konkrétně dopady klimatu v PŘÍŠTÍM ROCE až třech desetiletích - by i radikální omezení dokonce celosvětové uhelné ekonomiky prakticky neovlivnilo - i když ekonomické ukazatele by to rozhodně indikovaly.

Docela jiná může být a nejspíše také bude situace za STOLETÍ a později - když se teprve pro tepelnou setrvačnost a meta-stabilitu glob klima. systému a rozvoj zpětných vazeb (tání permafrostu, změny vzdušného proudění...) naplno projeví důsledky dosavadní masivnosti imisí skleníkových plynů které už dlouhá desetiletí zhruba 100X převyšují příspěvek průměrné glob. sopečné činnosti.

Nejen Evropská ale dokonce Globální ekonomika ve vzdálenější době právě bez zásadních změn už v této době, může prakticky kolabovat pro ztrátu obyvatelnosti území a tím i šance na přežití civilizace.

Už dnes jde totiž globálně zhruba o to, zdali v konci století přijdou o obyvatelnost svého území jen 3miliardy nebo dokonce 6miliard lidí. Problém navíc tkví v tom, že důsledky budou platit nerovnoměrně nejen časově ale i geograficky:

https://www.lidovky.cz/ceska-pozice/stane-li-se-planeta-zeme-neobyvatelnou-nema-lidska-svoboda-smysl.A200127_001222_pozice-recenze_lube

https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-zivot-na-zemi-je-ohrozen-varuji-klimaticti-vedci-40448564

0 0
možnosti

No a právě. Zrovna Vy zachráníte planetu tím, že necháte zničit průmysl a zemědělství. Vzniknou podmínky pro občanské nepokoje lidí, kteří nebudou mít co ztratit. Patrně se do konce roku vytvoří pluky úředníků pro pokutování obyvatelů, kteří si nevyměnili kotle. Kromě toho, že nebudou řemeslníci na jejich výměnu, tak lidi nebudou mít prachy na pokuty. Navíc za asi 20 let budou muset systém zrušit a nahradit elektrokotli (tepelnými čerpadly s nezbytnou výměnou celé soustavy vytápění). Takže záchrana klimatu vyhazováním peněz a přitom neumíme předpovědět počasí na delší dobu než 4 dny. Vy opravdu víte jak bude vypadat klimatický systém za dvacet let? Bude to podobné, jako když stát nutil majitele domů k přímotopům při levných sazbách za odběr elektřiny a pak je nechal přidusit zvýšením ceny. Většina se vrátila k topení čímkoli, ovzduší se zase zhoršilo.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz