Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EUROVOLBY: Proč je vládní koalice prohraje

Výsledek evropských voleb bude pro českou vládní koalici studenou sprchou – a že si za ni může sama. Co mne k takovému závěru vede?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Příteli, volte STAČILO!, ty grýndýl odmítají (mimo jiné hovadiny 5tikolky)

0 0
možnosti
LP

Neptejte se, co pro vás udělá Amerika! Ptejte se co vy uděláte pro Brusel, Von Leyen a Timermannse! “Parafráze J. F. K.)

0 0
možnosti
Foto

Nikdy není dost " prognostiků". Se zájmem si počkám...😁

0 0
možnosti
LN

Šichtařová vystupuje v médiích za Svobodné...

Soukromníci platí státu mejdan, kritizovala Šichtařová kroky vlády. Křeček ji obvinil ze lži

https://cnn.iprima.cz/soukromnici-plati-mejdan-statu-vini-sichtarova-vladu-lzete-osocil-ji-krecek-431550

0 0
možnosti
AT

A66l47e12š 25T88e97p23l11ý

14. 3. 2024 21:42

Otázka je, jestli by nebyla nejlepší strategie:

"Čím hůř, tím líp".

Green Dealovský Europarlament v čele s Lejnovou má velkou šanci během dalšího období EU naprosto rozložit.

Možná by to bylo pragmatičtější řešení, než sysifovská snaha EU reformovat...

0 0
možnosti

P68e86t60r 27Č15e30c43h

14. 3. 2024 17:39

PROČ vládní koalice ty volby prohraje není až tak důležité. Těch 21 našich poslanců tam nemá téměř žádný vliv. Důležité ovšem je, ŽE je prohraje. A vůbec nejdůležitější je, ŽE prohraje naše sněmovní volby. A pokud Babiš s Okamurou přizvou do předvolební koalice ještě Majerovou a Šlachtu, mohla by tato koalice (předvolební) získat i ústavní většinu v poslanecké sněmovně. A s tím se už konečně může dát něco smysluplného dělat.

0 0
možnosti
PD

Jo, to by mohli (teoreticky). Je jen otázka, zda by se rozhádali ještě před volbami, až po nich a zdali se všichni nepřetahují o stejné voliče, takže prostý součet preferencí je mimo realitu.

Podobně, že by mohli udělat něco smysluplného. Tím by si řezali větev pod prdelí, nic smysluplného jejich voliči nechtějí.

0 0
možnosti
LP

Pravicový volič se zklame jednou, dvakrát? Pamatuji jistého Primátora, o jehož náklonnosti k penězům věděl každý pražský vrabec. Ani já ho potřetí nevolil! Asi zkusím prvně SPD. Od dob Klause a Zemana, snad i Nečase sestřeleného plukovnickým pučem, tady nebyl normální premiér, který by nebohatnul a nelhal? V politice se nikdy nepohybovali Mirkové Dušínové ( pro mladší Rychlé šípy), ale teď je to odpad?

0 0
možnosti
PD

S SPD nebude nic normálního, ani premiér. Jen peníze pro SPD/Pitomia.

0 0
možnosti
Foto

Kam se hrabe " Kantat" 🥴

0 0
možnosti
JJ

J78u87r73a 96J44u26r14a53x

14. 3. 2024 12:38

No, do putovního cirkusu leda SPD. Na doma se z mnoha důvodů nehodí, ale její euroskepticismus a antizelenost by byla v onom cirkuse svrchovaně žádoucí - tedy pokud by jim v bruseli vydržela.

Jinak si nelžeme do kapsy - volíme necelá tři procenta putovních cirkusáků s vlivem odpovídajícím těm třem procentům, tedy mizivým, i kdyby se všichni bili za prospěch své vlasti jako lvi, což samozřejmě nehrozí ani omylem.

0 0
možnosti
LN

Většinu (15+) v EP zelení socialisté s lidovci ztratí tak jako tak, ale když tam za Česko bude slyšet alespoň kvalitního ekonoma Petra Macha, bude to krok dopředu... R^

0 0
možnosti
JU

Do obludného EUsoukolí je potřeba sypat písek, takže za mě SPD, což může mít dva efekty. Při personální chudobě SPD, špičky strany odejdou exhibovat do Bruselu, kde budou buď "brzdit" nebo se z nich stanou konformní papaláši, v domácí politice zůstane "béčko", což podle mě povede ke ztrátě preferencí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz