Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DÁLNICE: Další odklad

Jako právníka a hlavně občana mne negativně zaujal rozsudek Nejvyšší správního soudu (NSS), který nyní vyhověl kasační stížnosti spolku Děti Země.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

V96a28ň12u75r83a 91P74e73t97r

23. 5. 2024 21:36

Připomínám, že pirát Bartoš současný systém, kdy lze cokoliv snadno blokovat, v televizi obhajoval. Takže je to u části politilů ZLÁ VŮLE!

0 0
možnosti
VK

Soudci mají jiné zájmy, chtějí stávkovat aby jim přidali.

0 0
možnosti
JG

J39i49ř33í 65G23u38ř74a94n

23. 5. 2024 18:31

Petr Kolman je... indoktrinovaný (nechci napsat rovnou hloupý) v určitých oblastech.

Děti země využívají díru na trhu. Sprostě těží tam, kde je díra. Ale někdo tu díru nechal. Jak se může stát, že úředníci placení z našich daní vypotí tak neskutečně špatné podklady/dokumenty, že i soudy (které většinou jedou státu na ruku) to musí shodit a dát za pravdu ekoteroristickým organizacím?

Petr Kolman má za nepřijatelné, že soud dal za pravdu jednoduché argumentaci: "Ze zákona se máte vypořádat s námitkami a vy jste si s nimi vytřeli prdel. Nic jste nezdůvodnili, vykašlali jste se na to, mizerně jste odvedli svoji práci, kterou ze zákona máte vykonávat a za kterou vás platíme!" To není chyba soudu, to je obrovská chyba státního aparátu. Jsou to peníze daňových poplatníků, které se tu valí zbytečně pryč.

0 0
možnosti
JP

Co byste nechtěli - státní orgány silně degenerují a to na všech úrovních - místní, krajské, parlament, senát, justice, ministerstva pro řízení investic, vláda , ústavní soud všude je všech na dlouhé lokte, zmatené rozhodování, k tomu debilní mimovládky a kolonie je již zcela nesamostatná a finančně vyžírána ze všech stran. Pokud nenastane změna systému, všechno půjde do kytek.

0 0
možnosti
JG

Jj. Deti zeme. Jiz zpusobili mnoho skody pro obyvatele mist, kde se angazovali. Kolem silnic, kterym se zahustila dorava z duvodu zdrzeneho obchvatu atd je mnoho pomnicku

0 0
možnosti
JV

Co myslíte?

Selhání jednotlivce to nebude, když se to děje furt a všude. Konečně nejde jen o dálnice, nebo jiné stavby.

0 0
možnosti
JV

Pánové Petr Kolman, Jan Ferenc a další zde nechávají své články zveřejňovat. Nabízí se otázka proč, a co tím sledují.

Pánové F. Navrátil a J. Farda pak zmiňují gangy vyděračů a svinské praktiky dalších osob, kterým se daří svojí činností rušit již odsouhlasené projekty.

Buď se pánové Navrátil a Farda mýlí, a projekty, které mají již za rozhodnuté (podle nějakých pravidel), rozhodnuté de facto i de iure nejsou, a nejedná se proto o žádné gangy vyděračů ani o svinské praktiky, nebo se nemýlí.

V případě, že se pánové mýlí, potom lze myslím konstatovat (protože realizace projektů v ČR trvá hrozně dlouho), že právní řád je záměrně nastaven tak, aby realizace projektů byla co nejkomplikovanější - to potom otvírá dveře korupci v rozhodovacích orgánech. Dalo by se tedy tvrdit, že zákonodárce (zodpovědný za právní řád) záměrně vytváří podmínky pro korupci.

V případě, že se pánové nemýlí, lze říci, že sviňské praktiky a loupežnické vydírání jsou již dlouho součástí českého právního řádu - jinak by takové praktiky nemohly PRÁVNĚ narušit již rozhodnuté projekty, a nikdo by se jimi nemusel zabývat.

Ať je to jakkoliv, na vině je český právní řád. A protože on je výsledek práce zákonodárce, je primární viník naší české neschopnosti Parlament. A protože Parlament neexistuje ve vakuu, vinu nesou všichni vysocí státní činitelé, kteří svojí nečinností nechávají tuto situaci přežívat nebo dokonce ji udržují.

No a protože pan Petr Kolman je právník, který netvrdí, že české právo je v základě špatné, měl by se zde aspoň pokusit vysvětlit proč jsou realizace projektů skoro nekonečné. Chápu totiž, že český právní řád, který vidím jako špatný (zparchantělý a zkorumpovaný) nemusí být ten důvod.

0 0
možnosti
FN

Nemám nic proti námitkám a soudním tahanicím zelených neziskovek. Ovšem jejich konání by nemělo mít vliv na zahájení a pokračování výstavby, protože nejsou jejími účastníky.

0 0
možnosti
JN

Když existují pokrokoví zákonodárci a pokrokoví soudci, tak to takto dopadá.

0 0
možnosti
VP

V25a68ň84u55r80a 86P61e21t28r

23. 5. 2024 10:22

V jednom měl soudruh Gottwald pravdu - humanitní inteligence většinově patří k lopatě.

V Polsku tvořili Solidarnosc a pak i vládu dělníci, u nás Chartu 77 vedli humanoidi a bývalí fanatičtí stalinisté. V tom je ten rozdíl.

0 0
možnosti
RL

No, já si zase pamatuju heslo "Inženýři do výroby!". ;-)

0 0
možnosti
JS

J88o45h55n 74S56m82i47t35h

23. 5. 2024 9:01

Hm, a jak to řešil Don Corleone_?

0 0
možnosti
JJ

J28u90r50a 62J73u64r19a67x

23. 5. 2024 19:58

Přesvědčoval.

Užíval ovšem pádné argumenty - kupříkladu Colt model 1911 ráže 11,43 mm a Thompson submachine gun téže ráže (.45 ACP neboli 11,43×23).

V našich podmínkách lze nahradit třeba ČZ 85 ráže 9 mm (9×19 neboli 9 mm Luger) či Sa-58 ráže 7,62 mm (7,62×39 alias 7,62 Kalašnikov).

0 0
možnosti
FN

Nejedná se o ekologické aktivisty, ale gangy vyděračů. Postup je následující. Když je velká investiční akce před spuštěním, hlavní dodavatel, který zvítězil ve výběrové řízení, objednává zakázky od subdodavatelů a investor připravuje zahájení doprovodných investic. To je moment pro ekologické predátory, aby pod nejrůznějšími záminkami přerušili výstavby. Ta se ocitla ve fázi, kdy by se přerušení nebo zdržení projevilo ekonomickými ztrátami všech účastníků. Ti raději vyplatí výpalné na konto ekologické neziskovky. Peníze neziskovky jsou nekontrolovatelné, a tak si je rozebere beztrestná loupežnická rota. Navíc může mít pocit z dobře vykonané práci pro společnost, přírodu a budoucnost našich dětí. Tyto akce by nebyly možné bez přispění pozitivistických soudů, nesmyslných zákonů a zmršeného právního systému.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz