Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ČESKO: Proč u nás vládne lidový monarchismus

Rozhlédneme-li se v naší civilizaci po zemích, kde není poloprezidentský či prezidentský systém, vidíme, že volba hlavy státu tam nepředstavuje dramatický akt.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Poklidná trhovecká politika by tady fungovala ? Kdyby si probruselský Mainstrím , neosoboval právo převýchovy občanstva a zasahování a cenzůrování a když se Občan brání experimentování na něm !EU

0 0
možnosti
VP

Všechno má svůj čas vývoje ! Zasahování vymyšlené ideologie nedokonalých lidí do procesu života ? Je jen domýšlivá pýcha, která začne drhnout dřív nebo později , a na jejich podporu se začne lhát a podvádět ?! viz. "Zelený úděl",atd.EU

0 0
možnosti
JJ

J22u69r88a 98J73u17r24a43x

19. 8. 2022 20:32

"Stát má povinnost postavit se zlu, ale nesmí diktovat co je dobro"

Ehm ... EU se zlu nestaví, zato hojně diktuje co je dobro. Ještě že čtvrtá říše není stát ... :-)

0 0
možnosti
PS

Náš stát nedělá nic: ví každý, kdo psal někdy na úřad. Prakticky žádný není schopen dodržet správní řád, a to často ani 60 dnů. Tak co je to za stát ?

Vláda dělá protiústavní nařízení, viz nařízení během covidu, kde pomalu každé nakonec zrušil soud. Co předvádí ta současná vláda, je ještě větší komedie. Tak jakou tahle banda podezřelá z dozimetru, má autoritu ? Akorát jeden kreje druhého, ale jinak jsou k smíchu nebo spíš k pláči.

0 0
možnosti
Foto

Problém není volba prezidenta.Problémem je, že stejná banda volí i poslance a senátory! :-) :-) Volební právo jenom pro někoho! Pryč s demokracií!! (no ano, dal jsem si jedno pivo! :-) )

0 0
možnosti
PS

Já jsem si nedal ani to jedno, ale vcelku souhlasím. A největší problém vidím v šílené kumulaci moci v rukou pár desítek či stovek osob. Každý člověk by měl mít možnost vykonávat pouze jednu veřejnou funkci pro stát. Tedy žádný starosta, poslanec a člen krajského zastupitelstva. Nebo hejman-senátor, primátor- senátor. Zákazem kumulace funcí by se otevřel prostor pro další spoustu osob v politice. A tedy prostor pro spoustu dalších názorů. Omezení volebního práva pouze pro osoby, které pracují či podnikají by asi taky nebylo od věci. A samozřejmě i pro osoby, které celý život pracovaly a nyní pobírají starobní důchod. Nastavit by se to jistě dalo.

0 0
možnosti
HR

Tak prý ženské, které se osvědčily ve vedení státu spočítáte na prstech jedné ruky...... píší občané, kteří nemí počítat do více než pěti ....

Pokud se jeden o věc vážně zajímá, musí se podívat do lexikonu, tedy těch v angličtině nebo němčině...

List of female hereditary rulers - Wikipedia

.

0 0
možnosti
MP

Ohlédnutí zpět

Když začala ekonomická krize pádem banky Lehman Brothers, ekonomové se ptali, zda by k pádu oné banky bývalo bylo došlo, kdyby se ta banka bývala byla jmenovala Lehman Sisters.

0 0
možnosti
PH

P49e41t50r 56H30a40t40i55n58a

19. 8. 2022 17:25

Zcela logickým přístupem, Víme že u nás "vládne vláda", a současně u nás má vládnout lidový monarchismus?"

Takže jediným logickým důsledkem je, že tím monarchou je premiér Fiala

Tudíž, mají ho novináři oslovovat "Vaše královská výsosti" ?

0 0
možnosti
PS

Obávám se, že čím dále, tím spíš začíná připomínat postavu více komickou. Prostě halda řečí a realita je sci-fi. Přesně dle hesla, že kdo umí, umí a kdo neumí, tak učí.

0 0
možnosti
KA

K27r39e10i58d37l 19A45.

19. 8. 2022 15:15

Monarchistické myšlení mají hlavně ti, kdo hodnotí českou vládu pouze podle toho, nakolik je probruselská. Jejich skrytý myšlenkový pochod je: vyšší moc = vyšší dobro. Česká vláda a český sněm se mohou mýlit, a proto je lepší, aby za nás psali zákony v Bruselu. To nám pomůže.

0 0
možnosti
MP

Proběhl jsem rychle diskuzi a všiml jsem si, že někdo vzpomíná, co měl dělat (ale neudělal Václav Havel).

Takže: Václav Havel po svém polistopadovém smělém výkřiku z politické tribuny v Praze, něco o potřebě občanské společnosti v Česku/Československu, měl na té občanské společnosti skutečně začít pracovat!!! Dnes, tj. po třech desetiletích, zde již mohl být vychován/vyškolen kádr občanů, které nelze opít rohlíkem před volbami. Například: Ano, bylo skutečně lépe, dokud EU (a tedy i ČR) nevstoupily do války. Jak prosté poznání polovičaté pravdy. K tomu není třeba univerzitního vzdělání, takto kriticky uvažovat by zvládl každý Pepa z Depa.

0 0
možnosti
JJ

J77u64r55a 49J55u49r85a96x

19. 8. 2022 20:15

A japa byste vychovával/školil ten kádr občanů? :-)

0 0
možnosti
HR

Pane autore, máte naprosto pravdu, jen - ženská prostě nepřijde v úvahu, že ano? Kam bysme to příšli se slušnou, nekradoucí a nelhoucí prezidentKOU?

0 0
možnosti
KK

1) Kde vzít a nekrást ?

2) President je funkce. Presidentka je osoba u níž je důležité, že má mezi nohama díru. Tedy pro některé blby je to důležité. Důležitéjší, než kvalita mozku. Byly dobré ženy ve funkci presidenta, šéfa státu, ... třeby taková Golda Meir, a byly ženské které své zemi silně uškodily. Třeba Merklová.

0 0
možnosti
RD

Jen poznámka: prezidenta nevolí národ, ale občané.

0 0
možnosti
PS

P34a29v90e89l 62S92u92r10a

19. 8. 2022 11:55

V nejlepším případě 62% ...., z toho 51,2% PRO. Tedy 31.744% občanů může zvolit kdekoho.

0 0
možnosti
VK

Co je zlo je každému jasné, Karel Hvížďala za to pokládá přímou volbu současného prezidenta. Ale co je to dobro?

0 0
možnosti
VK

V45. 86K29u95h68a35j

19. 8. 2022 10:43

Aby nám prezidenta volila eurohujerská pětikolka, přece! Pak už nic nebude narušovat krásný názorový soulad na cestě k zářným eurozítřkům.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz