17.5.2024 | Svátek má Aneta


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kalina 10.4.2024 17:00

. Později však vyplulo na povrch, že celá situace byla předem dohodnutá. A údajný kritik byl ve skutečnosti herec, respektive provládní youtuber.

Po této větě z úvodu začít spekulovat, že to mohlo být nastrčené nějakými politickými odpůrci, to chce slušný bordel v hlavě.

Jinak prohlašuji, že pan Rakušan zcela záměrně souhlasil se zněním "migračního" paktu, ale ještě nám následně lhal o jeho dopadu.

Aktivně a zcela úmyslně nás do toho navezl.

Koukat jak v TV o migračním paktu JAKOBY diskutuje Gregorová nebo Peksa a oba předem ví, že je to dané, že jsme v háji a ještě u toho koukat na jejich špatně ukrývanou škodolibou radost. Toto je opravdový obraz EU a toho jak to tam funguje.

Jenom taková technikálie k probuzení: přistane v EU loď s 200 imigranty a někdo je dostane na hrb a bude vyřizovat - posuzovat udělení azylu, práva na pobyt. kolik lidí a jak dlouho se bude zabývat jedním případem a za jak dlouho vyřídí ten požadavek? Budeme platit ty imigranty i ty co se na nich živí. Je úplně jedno jak to rozhodnou, protože do toho zase někdo jiný hodí vidle.

J. Jurax 10.4.2024 18:40

Cituji z textu paktu: Nařízením o azylovém řízení se zavádí společné řízení, které musejí členské státy uplatňovat v případě žádostí o mezinárodní ochranu. Zefektivňuje procesní opatření a stanoví normy pro práva žadatelů o azyl. V tomto nařízení je zavedeno povinné řízení na hranicích, jehož účelem je na vnějších hranicích EU rychle posoudit, zda žádosti o azyl nejsou nedůvodné nebo nepřípustné. Úřady budou na tuto proceduru mít 12 týdnů. V případě zamítnutí žádosti má následovat řízení o navrácení, které by mělo trvat až 12 týdnů.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/hlasovani-migracni-pakt-europolsanci-hlasovani.A240410_062039_zahranicni_blp

Povšimněte si - rychle posoudit se rozumí za dvanáct týdnů, tedy tři měsíce, ergo čtvrt roku. To je fofr!