Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POVÍDKA: Dobře nacvičená autentičnost

Začínal jsem mít trochu obavy. Studoval jsem od časného rána, a přece mi na zítřejší zkoušku zbývalo ještě skoro padesát stránek z knihy, na kterou se pan profesor na přednáškách i ve svých skriptech často odvolával a vřele ji doporučoval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skvělé! Přiznám se, že jsem se po přečtení pointy vrátil opět na začátek, abych si text přečetl raději ještě jednou v novém světle :)

0 0
možnosti
TP

T77o91m21a36s 89P36u59d21i94l

16. 1. 2021 22:55

Pane Adlere, dekuji za to, ze jste mne pripomenul moje mlada leta. Jak jsme kdysi v hospode " U Slavy", coz je jen prezdivka, filozofovali a autorech, jako byl Remarque, Zola a dalsich. I presto, ze jsme se rozprchli po republice a v mem pripade az za more, tak kdykoliv se sejdeme, a to nebyva casto, tak jsou nase debaty nad zejdlikem vzdycky stejne skvele. Jako by se zastavil cas. Mam tu v Americe spoustu dobrych znamych, ale i prestoze si rozumime a mame treba i stejne zajmy, do stejne hloubky se nedostavame. Proste uz jen proto, ze jsme z jinych hnizd.

0 0
možnosti
VH

Pane Adlere, děkuji za tuto i ostatní vaše povídky. Přiznám se, že jsem hodně zmatený - na jedné straně ve vás vidím laskavého a citlivého člověka, se srovnanými životními postoji, navíc, jako psycholog znáte zákonitosti lidské psychiky a jednání. A na druhé straně vidím, jak v diskuzích obhajujete pana Trumpa. Nevěřím tomu, že byste neviděl jeho enormní charakterové i osobnostní vady, zbytnělé ego, že je vždy připraven opustit jakékoliv zásady pokud mu to přinese prospěch, a tak bych mohl pokračovat. Možná je důvodem vaší náklonnosti to, že pan Trump hovoří o "prověřených" hodnotách a bojuje proti novinkám typu klimatická změna, rasová či genderová rovnost a podobně. Ale myslíte, že morálně narušený člověk může prosazovat morální hodnoty? Jak se srovnat třeba s jeho útoky na Johna McCaina?

Prosím, neberte mé otázky jako provokaci, opravdu bych si přál vyjasnit tyto rozpory. Chápu, že je to na dlouhou debatu, ale budu vám velmi vděčný, jestliže mi věnujete pár slov.

0 0
možnosti
MA

Pane Holoubku, děkuji vám za vaše laskavá slova, týkající se mých povídek. Vaše otázka je závažná, ale máte pravdu, přesahuje možnosti tohoto fóra. Pokusím se alespoň o kondensovanou odpověď. Samozřejmě jsem si vědom velmi závažných osobnostních, jakož i jiných problémů pana Trumpa. Bohužel jsem si také vědom podobných problémů u jeho oponentů, a po pečlivém zvážení jsem shledal problémy Trumpových předchůdců a oponentů závažnějšími a nebezpečnějšími, zejména pro demokracii, svobodu projevu, rovnost občanů před zákonem, a tak dále. Ujišťuji vás, že bych s panem Trumpem na pivo nešel a ruku mu asi nepodal. A že to považuji za tragické samo o osobě, že pan Trump byl a je to nejlepší, co Amerika mohla sobě a světu nabídnout. Ale byl relativně to nejlepší, a jeho výsledky byly mimořádně úspěšné. Což zase stojí za zamyšlení. Je to vždy bída, když člověk musí vybírat ze dvou zel to menší, relativně méně škodlivé. A také bych, jen na závěr, připomenul, že dobrý umělec (jakož i dobrý president) může být v soukromém životě darebák. V mém případě to může být ještě horší; mohu být darebák, aniž bych byl dobrým umělcem.

Ještě jednou vám děkuji za vaše laskavá slova. A na lepší odpověď se na tomto fóru asi nezmůžu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz