Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MINIPOVÍDKA: Vašek na magistrále

Při své grandiózní cestě Ruskem do Vladivostoku po sibiřské magistrále se českoslovenští legionáři potýkali s mnoha překážkami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J. Farda

21. 4. 2017 19:19
Trochu mimo mísu,

ale i tak stojí za hrdé připomenutí všestranosti našich předků legionářů - lodní bitva na Bajkalu: http://www.legiefilm.cz/bajkalske-momentky?sibling_page=1

0 0
možnosti
JK

21. 4. 2017 21:12
Díky, zajímavé..

0 0
možnosti

J. Řezák

21. 4. 2017 10:36
Přípomíná mi to ...

... ochotnické představení Hamleta, které jsem před mnoha lety měl tu čest shlédnout. Na ochotníky se hodně chodilo, protože byli tak trochu zanedbávání ideologickým dohledem a cenzurou a, krom jiného, hodně toho využívali. Titulní roli Hamleta hrál, jak to říci a neurazit, prostě čtyřprocentně orientovaný hošík. Proto se při závěrečné scéně souboje s Laertem ozvalo, s patřičně přitepleným akcentem "Co děláš, hošo, vždyť s mě pích." A zlý Laertes se málem ..., prostě nemohl už být zlý. Obecenstvo řvalo smíchy nad vypečenou taškařicí jménem Hamlet. Ale mít tam živého mnedvěda, to by prostě žádný režisér nevymyslel.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lapil

21. 4. 2017 11:41
Re: Přípomíná mi to ...

Vymyslel, jmenuje se Max Ophüls. Filmová verze z r. 1932,, německá, ale zato s Jarmilou Novotnou. Viz http://www.csfd.cz/film/110033-prodana-nevesta/prehled/, část Zajímavosti.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz