Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ivo

9. 6. 2009 21:30
Pro Danu a jejího nakladatele

Doufám, že tento článek prodej knihy nijak nesrazí. Co jsem napsal je OBJEKTIVNÍ pravda a často si ji nechám pro sebe. Vy jste měli tu smůlu, že jsem knížku bez prohlížení koupil mámě, zvláště kapitola o KNIHÁCH mě pak zklamala. MUSEL jsem to napsat. Vydané je to ale hezky, fakta jsou pravdivá (o řadě knih to říci nelze), je to místy dost laciná kompilace, ale nepochybuji, že to dalo dost práce. Členění je pěkně vymyšlené, bohužel to ale zůstalo na půli cesty. Třeba jednou vyjde vylepšené vydání, že jo. Z mnoha míst je znát nadšení, ne-li láska. Cílovou skupinou nebyli žádní literární historici, tak je to taky třeba brát. Je taky fakt, že Svěrák je renesanční muž, kniha zřejmě musela mít určitý rozsah, že jo, muselo se to tam vměstnat. Ale zase jsme u toho, že já bych třeba udělal jen výtah z recenzí, ne je převzít sakum pakum. Ale chci říct, že je hodně těžké napsat vyváženou knihu o člověku, který je aktivní v tolika směrech. Těžší už by byl jen Ringo Čech :-)

0 0
možnosti

Plocek Teplice

8. 6. 2009 22:43
Veledílo Dany Čermákové zpět na článek

Pane Fencl, je vidět že máte pí. Čermákovou (kterou jen tak mimochodem neznám) velmi rád. Nevím jestli jste dělal recenzi na knihu, nebo vedl likvidační souboj se zmíněnou paní.  V každém případě nejsem  z Vašeho pojednání moudrý, zda knížku sehnat a číst či nikoliv. Opět jedna podařená recenze, která člověku neporadí.

0 0
možnosti

Fencl

9. 6. 2009 3:11
Re: Veledílo Dany Čermákové zpět na článek

Část knihy o knihách si zasluhuje ještě přísnější odsudek. Komu se to ale takhle líbí, ať si to, propána, koupí jako já, kniha je navíc velmi levná!!!

0 0
možnosti

Sumo

8. 6. 2009 12:51
Autor může mít pravdu

ale tón jeho psaní a arogantní odsuzování jemu nevyhovujících lidí a stylů mě rozhodně neosvěžuje.

Spoustu knih, o kterých psal jsem četl a přišlo mi, že si jeho tón nezaslouží. Dál už jeho výtvory nečtu, řadím ho k tomu potloukovi Doležalovi.

0 0
možnosti

LJG

8. 6. 2009 11:10
Díky

Díky autorovi za varování a za osvěžení v moři politiky.

0 0
možnosti

Bianca

8. 6. 2009 11:07
No,

teda, Ivo, ty dokazes byt jako britva!:-))

0 0
možnosti

Baghíra

8. 6. 2009 6:49
Podobné neknihy se dnes přímo rojí

Životopis Agathy Christie se sestává hlavně z přepisu její autobiografie do 3.osoby a nudného jazyka a občasným doplněním jmen. Jsou to tlusté špalky na nekvalitním papíře s křídovými přílohami a stojí kolem 400- . Vcelku působí, že je napsal počítač, i když asi počítači křivdím.

0 0
možnosti

-ferry-

8. 6. 2009 9:24
Re: Podobné neknihy se dnes přímo rojí

 Já nevím ... Vy asi máte jiné vydání životopisu Agáthy Christie.To mé se jmenuje Vlastní životopis,vydání je z roku 1987 a stálo vázané 48 Kčs.A je to báječné čtení večer před spaním,při lampičce...Nic z toho o čem píšete tam není ...

0 0
možnosti

OOO

8. 6. 2009 6:47
Pokračování

Autor žřejmě netuší, že je připravováno aktualizované vydání knihy. V něm bude citována i jeho recenze. Tedy konec dobrý všechno dobré

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz