20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivo 9.6.2009 21:30

Pro Danu a jejího nakladatele

Doufám, že tento článek prodej knihy nijak nesrazí. Co jsem napsal je OBJEKTIVNÍ pravda a často si ji nechám pro sebe. Vy jste měli tu smůlu, že jsem knížku bez prohlížení koupil mámě, zvláště kapitola o KNIHÁCH mě pak zklamala. MUSEL jsem to napsat. Vydané je to ale hezky, fakta jsou pravdivá (o řadě knih to říci nelze), je to místy dost laciná kompilace, ale nepochybuji, že to dalo dost práce. Členění je pěkně vymyšlené, bohužel to ale zůstalo na půli cesty. Třeba jednou vyjde vylepšené vydání, že jo. Z mnoha míst je znát nadšení, ne-li láska. Cílovou skupinou nebyli žádní literární historici, tak je to taky třeba brát. Je taky fakt, že Svěrák je renesanční muž, kniha zřejmě musela mít určitý rozsah, že jo, muselo se to tam vměstnat. Ale zase jsme u toho, že já bych třeba udělal jen výtah z recenzí, ne je převzít sakum pakum. Ale chci říct, že je hodně těžké napsat vyváženou knihu o člověku, který je aktivní v tolika směrech. Těžší už by byl jen Ringo Čech :-)

Plocek Teplice 8.6.2009 22:43

Veledílo Dany Čermákové zpět na článek

Pane Fencl, je vidět že máte pí. Čermákovou (kterou jen tak mimochodem neznám) velmi rád. Nevím jestli jste dělal recenzi na knihu, nebo vedl likvidační souboj se zmíněnou paní.  V každém případě nejsem  z Vašeho pojednání moudrý, zda knížku sehnat a číst či nikoliv. Opět jedna podařená recenze, která člověku neporadí.

Fencl 9.6.2009 3:11

Re: Veledílo Dany Čermákové zpět na článek

Část knihy o knihách si zasluhuje ještě přísnější odsudek. Komu se to ale takhle líbí, ať si to, propána, koupí jako já, kniha je navíc velmi levná!!!

uzený na hrášku 9.6.2009 14:01

Re: Veledílo Dany Čermákové zpět na článek

Pan spisovatel tu už kdysi vedl jiný likvidační souboj - pro změnu s kritičkou JEHO veleděl. Já bych radil knihu pí Čermákové neshánět, stejně jako díla p. Fencla.

Fencl 9.6.2009 19:55

Re: Veledílo Dany Čermákové zpět na článek

Je vidět, že jste žádnou mou knihu nečetl. Člověče, Smíš zůstat mrtev bude aktuální ještě v roce 2106 :-)

Sumo 8.6.2009 12:51

Autor může mít pravdu

ale tón jeho psaní a arogantní odsuzování jemu nevyhovujících lidí a stylů mě rozhodně neosvěžuje.

Spoustu knih, o kterých psal jsem četl a přišlo mi, že si jeho tón nezaslouží. Dál už jeho výtvory nečtu, řadím ho k tomu potloukovi Doležalovi.

LJG 8.6.2009 11:10

Díky

Díky autorovi za varování a za osvěžení v moři politiky.

Bianca 8.6.2009 11:07

No,

teda, Ivo, ty dokazes byt jako britva!:-))

Baghíra 8.6.2009 6:49

Podobné neknihy se dnes přímo rojí

Životopis Agathy Christie se sestává hlavně z přepisu její autobiografie do 3.osoby a nudného jazyka a občasným doplněním jmen. Jsou to tlusté špalky na nekvalitním papíře s křídovými přílohami a stojí kolem 400- . Vcelku působí, že je napsal počítač, i když asi počítači křivdím.

-ferry- 8.6.2009 9:24

Re: Podobné neknihy se dnes přímo rojí

 Já nevím ... Vy asi máte jiné vydání životopisu Agáthy Christie.To mé se jmenuje Vlastní životopis,vydání je z roku 1987 a stálo vázané 48 Kčs.A je to báječné čtení večer před spaním,při lampičce...Nic z toho o čem píšete tam není ...

Fencl 8.6.2009 10:03

Re: Podobné neknihy se dnes přímo rojí

Z biografie Andrewa Normana Agatha Christie. Dokončený portrét (2006, česky Paseka 2009) opravdu počítačová metoda utváření hodně čouhá. Třeba jen kapitola Anglickost. Ne že by neobsahovala X dokladů anglickosti vybraných z díla královny detektivky, ale taky nic víc a vše je propojeno až příšerně mechanicky a chladně.

Zajímavější je asi Encyklopedie Agathy Christie (v originále Kompletní Christie, 2000) od Matthewa Bunsona (česky Knižní klub 2007, 336 stran).  

Baghíra 8.6.2009 23:26

Re: Podobné neknihy se dnes přímo rojí

Omlouvám se za neopřesné vyjádření: souhlasím s vámi oběma. Autobiografie A.Ch. je půvabné čtení, ale nejnovější životopis (autora jsem ani nepostřehl) je počítačová splácanina postavená na té autobiografii. Kdeže jsou důkladné životopisy impresionistů od Henri Peruchotta!

OOO 8.6.2009 6:47

Pokračování

Autor žřejmě netuší, že je připravováno aktualizované vydání knihy. V něm bude citována i jeho recenze. Tedy konec dobrý všechno dobré

Bianca 8.6.2009 11:07

Re: Pokračování

No, bude-li ta recenze na konci...:-))

LJG 8.6.2009 11:09

Re: Pokračování

Hmmm aktualizované vydání knihy - hmmmmm;-D. Už se těším, až se budou prodávat bicykly bez kol s tím, že si za rok můžete koupit aktualizovaný bicykl s jedním kolem a po dvou letech superedici - bicykl, co má dvě kola.:-P.

Konec dobrý všechno dobré