Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

RUSKO: Nespolehlivý a nesolidní dodavatel plynu

Ceny plynu nyní výrazně klesají a to je dobrá zpráva. Začátkem října se na denním trhu burzy PXE prodávala jedna MWh za cenu kolem 170 euro, která později klesla až na 60 euro a nyní se prodává za zhruba 70 euro. Černé scénáře se tak nenaplňují a Kreml tahá v plynové válce evidentně za kratší konec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

Jako vy co používáte mozek a ne bruselský příručky, dejte si bacha, pač jste zcela jistě obětí hybridní války. :-) To přijde tak do měsíce ze strany naší vlády a US ambasády.

0 0
možnosti
Foto

mohli nám to dodávat přímo vzduchem.

0 0
možnosti
MK

jako flašinet - jen idiot si může myslet, že bude Rus dodávat laciný plyn, naftu atd a my po něm budeme házet zkažená vejce, zrušíme mu přístup na světové trhy a dá nám všechno se slevou a furt se bude usmívat - dobrou noc !!!!!!

0 0
možnosti
KN

K95a86r43e12l 62N36o33v80ý

25. 10. 2022 19:24

Pokud EU zavedla sankce, které Gazpromu znemožňují nakládat s eury, které by měl dostat za plyn dodaný ČEZu, tak není divu že po ČEZu chce ruble.

A pokud ČEZ ruble nechce dodat, tak není divu, že Gazprom nedodává plyn.

Však autor by také nepracoval, pokud by mu vláda zakázala nakládat s výplatou na účtu.

0 0
možnosti
DH

Když oni s tím plynem tak krásně kšeftovali... Nakoupili levně a pak sem tam přiškrtili kohoutky. Cena na burze vystřelila a miliardy se hrnuly. Tohle kdyby se povedlo zarazit, na světě by bylo líp. Ale mafiání a sponzoři stran by přišli na hůl. A spousta lidí s omezeným charakterem je ochotná se na tom přiživit.

0 0
možnosti
VN

Ruský plyn je fakt nebezpečný. Při smíchání se vzduchem divoce třaská.

Ten emerický LNG v podobném mixu šíří kolem sebe demográcii.

0 0
možnosti
DN

D81u98s49a28n 40N76o92v69a57k

25. 10. 2022 18:08

Enem ešlivá to není tym, že nechceme platit v rublech. V dolarech jim to hned zkásneme. Putin přece Němcům řekl, že tuto zimu dodá libovolné množství plynu.

0 0
možnosti
LN

Ani se Putinovi nedivím, když ztatil odběratele v EU a nasadil vysoké ceny...:-P

0 0
možnosti
FZ

Jsou ti, co si to nemyslí. Takový orbán, škemrá a škemrá, a pokud si něco vyškemral, tak to radši tutlá. Ale vzhledem k tomu, za kolik teď prodává pohonné hmoty i svým poddaným, nebude to asi tak moc slavné. Ale můžu se mýlit.

A to neuvažuju možnost, že brzo ten plyn může být i rádioaktivní. Ve hře je špinavá bombička, ani pořádná šlupka to nebude, a babo raď, kdo ji odpálil.

Je vcelku jasné, že Zelensky to asi nebude, to by byl sám proti sobě, ale dokázat to jen tak nepůjde. Asi jako to sestřelené holandské létadlo. Posledních deset let je ruská diplomacie jenom o tom, jak víc zalhat. I tam, kde to ani není nutné, prostě z principu. Dělá to většina slabomyslných, aby byli sami před sebou lepší až nejlepší. Fakta nejsou podstatná. A poslední dobou už není podstatná ani důvěra v leže. Je to o přesvědčení - oni to v kremlýně vědí taky, ale copak to můžou říct?!

0 0
možnosti
VN

Orbán nedostává plyn přes Ukrajinu, takže Zelenského hrátky se špinavou bombou mu můžou být ukradené - ohledně plynu, samozřejmě. Pro Zelenského je špinavá bomba něco jako pro Hitlera "Neronův rozkaz" - závěrečné prásknutí dveřmi před kapitulací, když se mu ta ofenzíva moc nevede.

ps. Zelenský už požaduje 17 mld USD...

0 0
možnosti
FK

Názorný příklad toho, jak si každý myslí, že tomu rozumí. Kdyby se na to pan Pánek vykašlal, napsal, že nemá Putina a celou jeho partičku rád, že mocní na všech frontách nechávají vraždit lidi a ještě je nutí, aby si mysleli, že je to pro dobro lidstva, tomu bych rozuměl. Ať mi pan Pánek vysvětlí, proč musí tato agrese být, jestli se ji dalo předejít a jestli dokáže odhadnout, co si o tom budou myslet lidi třeba za sto let.

0 0
možnosti
PD

A pochopíte to, pokud vám někdo vysvětlí, že agrese musí být proto, že Putin ví, že bez ovládnutí Ukrajiny nebude Rusko tak mocné jako s ní (na což už může, vzhledem k napáchanému, zapomenout), předejít jí mohli buďto Rusové volbou někoho méně agresivního nebo Ukrajinci svým úplným podrobením jako za Lenina a Stalina a za sto let kdo ví, zda zde nějací lidé k myšlení budou. Pokud ano, tak se na to prostě bude vzpomínat jako na jednu historickou agresi. Jako třeba na tu sovětskou proti Polsku, to bylo tak asi před sto lety.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz