Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Příklad pro Čechy?

Německá politika čelila v uplynulých měsících nezvykle ostré kritice, ať už šlo o pandemii, klimatickou změnu nebo válku na Ukrajině. Přesto jsou Němci v něčem stále hodni obdivu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

O61. 97M65.

28. 3. 2022 23:22

Přečetl jsem to celé, abych se dozvěděl, jestli to celé je ironie, nebo to myslíte vážně.

Asi jste to myslel vážně.

Ale je nutno uznat, že od Babiše to byl geniální tah, přidat lidem dřív, než to budou potřebovat.

0 0
možnosti
LS

Zjistil jsem, že můj současný důchod k důchodu z roku 2017 je v poměru 1,6:1,0. Nevím o kolik se za těch 5 roků zvedly ceny, ale u benzinu je ta nynější cena v souladu se zvýšením mého důchodu(matematicky i trochu nižší). Benzin stál tehdy cca 30 kč. Jistěže taková úvaha je čistě početní hraní, ale je trochu v souladu s tvrzením autora, že jsme byli částečně předplaceni. Ne, že bych si stěžoval !

0 0
možnosti
LB

Měl byste tedy poslat nějaký ten děkovný dopis těm, pro něž je zdražování "F" jenom taková legrace. Písmeno "F" znamená Fšechno.

0 0
možnosti
VP

Z článku jsem na rozpacích. Německo je chváleno, že občanům kompenzuje důsledky svých vlastních rozhodnutí a autor horuje za to, aby to dělali i ostatní. Je to takové pěkné, socialistické. Občane neboj se, stát se o tebe postará. Ty jen buď zticha, plať co platit máš a vol ty správné strany. Nebylo by náhodou lepší a taky levnější dělat takovou politiku, která by nevyžadovala podobné kompenzace? Taková politika by sice postrádala ten lidumilný nádech, ale byla by smysluplnější.

0 0
možnosti
PP

P29e71p80a 17P38e18p63a21x

28. 3. 2022 13:07

Bohužel nežijeme v normálním světě.

0 0
možnosti
Foto

"Nikdo si nepřeje vítězství Ruska."

A co těch 70 procent Rusů?!

0 0
možnosti
PB

P19e25t38r 36B61r39e51c95í75k

28. 3. 2022 21:38

A co 3 svět, který oprávněně kritizuje jiný metr na UK a jiný na Líbyi, Irán, Sýrii, Jemen, .... Čína/Indie se také zdrželi. Kdyby Čína nechala padnout Rusko, tak: 1, USA by zadrželi kohokoliv kdekoliv - např. dceru firmy Huawei. 2, Pod jakoukoliv záminkou by zakazovali např. prodej technologií - 5-G sítě. 3, Výstavba JE, které Čína / Rossatom vyrábí ve velkém jsou Fuj. Tak všichni tito rusku logicky fandí.

0 0
možnosti
JK

J69a39n 93K47a83r40z46a

28. 3. 2022 9:40

Ceny energií jsou jedním z hlavních nástrojů ekonomického přerozdělování od chudých k bohatým. Emisní povolenky se chovají od okamžiku jejich emise jako cenný papír, obchoduje se s nimi a jsou předmětem spekulací. Na konci procesu jejich obchodovani dospějí k výrobci energie, který je použije jako emisní odpustek. V okamžiku, kdy je jejich cena započtena do ceny vyrobené a koncovému odběrateli dodané energie, chovají se jako daň. Příjemcem části výnosů této "daně" není stát, ale obchodník s cennými papíry, emisními povolenkami.

Koncový spotřebitel pak platí ještě DPH ve výši 21% i z té části ceny energie, která je tvořena emisní povolenky.

Nemorální, odporná záležitost to je.

0 0
možnosti
JK

J36a62n 10K48a46r44z28a

28. 3. 2022 9:48

...., která je tvořena cenou emisní povolenky. Jde tedy o daň z daně.

0 0
možnosti
PD

Německo je jedna z příčin drahé energie. A rozdává-li podpory, tak je to z peněz těch, kterým rozdává.

0 0
možnosti
LP

Tak si myslím, že Babiš a jeho vláda dojela na snahu vyhovět lidem a nerozhádat se se socialisty, když Maláčová rozdávala plnými hrstmi z cizího. Ale stejně to nepomohlo, stačila jedna kulišárna ve volebním zákoně a z vítěze se stal poražený. Pokud se příspěvků na drahotu týká, Fialova vláda se nepřetrhne a nechává občany, aby si ji vyyřešili sami, pomáhá pouze lůzrům - aby se neřeklo - voliče zatím nepotřebuje, do voleb daleko.Třeba chce národ odnaučit jezdit auty, pak by nebylo třeba tolika větrníků.

0 0
možnosti
PD

Veškerou podporu lze vyplácet jen z peněz podporovaných - jiné nejsou.

Nebo lze snížit daně, ale to potom stát nebude dělat tolik věcí, které dělá. Což by IMHO bylo prospěšné, ale spousta voličů ty činnosti od státu chce, jen je nechce platit.

0 0
možnosti
RV

Tuším, že nějaká koza ze sněmovny zamečela, že se o lidi starat nebudou, že jejich hlavním úkolem je dovést boj s Putinem do vítězného konce.

Lidi ať se postarají sami.

0 0
možnosti
JJ

"Lidi ať se postarají sami."

No, ono jedině tohle fungovalo, funguje a snad i bude fungovat.

Je jednodušší patřit mezi ty kteří, kteří to umějí. Minimálně pro psychickou pohodu:-P

0 0
možnosti
JN

Každý Čech se za poslední dva roky prostřednictvím státního rozpočtu zadlužil 80 tisíci korunami, průměrná čtyřčlenná rodina 320 tisíci korunami. Letos se zřejmě budeme zadlužovat ještě rychleji a možnost dluhy splácet se bude rychle zhoršovat. Můžeme v tom ještě chvilku pokračovat a pak zbankrotoval, což se bude silně projevovat po generace. A nebo vzít rozum do hrsti a uskrovnit se, dokud je čas. Ještě lidem nedochází, že výrazně zchudneme.

0 0
možnosti
RV

Vláda vám řekne, že potřebuje vaše peníze na krásné nové zbraně a drahou energii svobody.

Tak se choďte najíst pohledem na ty nové zbraně. A nezapomeňte si dva svetry.

0 0
možnosti
Foto

U moci je parta žvanilů, kteří neumí víc, než okecávat a vymlouvat se. Ještě za 2 roky budou mlet o Babišovi a komunistech. Tuto pakáž drží u moci jejich ega a volební podvod.

0 0
možnosti
MK

A jéje, vy stále ještě nemůžete skousnout, že váš guru ve volbách neuspěl, což?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz