Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLEMIKA: Jak se bude jmenovat nová kuchařka M. Šichtařové?

Někdy na počátku letošního léta jsem se v blogu Markéty Šichtařové Vyhoďte značky do šrotu dočetl, že nizozemské město Emmen dramaticky snížilo počet dopravních nehod tím, že odstranilo všechny dopravní značky, pruhy a světla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

15. 9. 2016 15:48
Nelze dostatečně urazit ČNB ...

Sebrala lidem na účtech desítky procent a ještě si dovolí být uražena? Nehorázné !

0 0
možnosti
KP

15. 9. 2016 17:32
Re: Nelze dostatečně urazit ČNB ...

Podle teto teorie CNB dala lidem kteri maji hypoteky v korunach desitky procent.

0 0
možnosti
JK

15. 9. 2016 15:30
Pan Singer

činí takovou hospodářskou politiku, aby po skončení mandátu mohl nastoupit do ECB.

0 0
možnosti
JK

15. 9. 2016 14:44
Pan Singer by měl přiznat,že nemá pravdu

znehodnocováním koruny okrádá naše občany a tyto nakradené peníze jdou na účty zahraničních firem, které u nás mají levné montovny.

Na rozdíl od Německa,které po sjednocení na začátku 90 let,kde západní bankéři velkoryse přijali kurz východní marky 1:1, tak naši ekonomové naši korunu devalvovali na zlodějský kurz veksláků a to nestačí dnes ještě po 26 letech stále znehodnocují. Paní Šichtařová má pochopitelně pravdu !!! Za naše Singery se můžeme jenom stydět. Mělo by se zjistit, jestli v tom není korupce.

0 0
možnosti
JK

15. 9. 2016 14:50
Pane Singře,

nedělejte z lidí blbečky a raději zalezte !!!

V roce 2013 byl gradient HDP pozitivní, tzn. že ekonomika rostla i bez vašeho zásahu a to je důležitější ukazatel než absolutní čislo okamžitého HDP, co se tady snažíte prezentovat Nevím, jestli si to uvědomujete nebo ze sebe děláte blbečka.

0 0
možnosti
PV

15. 9. 2016 13:12
Pro lidi je myslím nejdůležitější,

že pod nynějším i předchozím machrování "bankéřů" ČNB je lepší mít peníze doma ve štrozoku,protože úroky na kterýchkoli účtech nepokrývají ani inflaci. Tak se p.Singere netlučte do prsou jak duo orangutanů Zubatá tykev a čobol z STB.

0 0
možnosti
RF

15. 9. 2016 11:32
Vysvětlí mi někdo jako laikovi

kdo ve skutečnosti zaplatí ty desítky a desítky miliard, jež ČNB pod vedením pana Sígra vydává, aby udržela znehodnocenou korunu na kurzu 27 Kč za euro?

0 0
možnosti

15. 9. 2016 11:46
pane Fialo

kde jste přišel na ty desítky a desítky miliard, které prý vydává ČNB na udržení kurzu?

Za tři roky intervencí intervenovala ČNB ve výši 550 mld. Kč. Víte vůbec, co to znamená? To je, že za těch 550 mld. nakoupila ČNB eura a dolary. Takže o to se zvýšily naší centrální bance devizové rezervy a nikoli, že tzto pení utratila a ony se "vypařily".

Mimochodem, auditované účetníctví za poslední tři roky ukazuje, že ČNB hospodaří se ziskem několika desítek mld. Kč i přesto, že intervenuje.

0 0
možnosti
JK

J. Kavalír

15. 9. 2016 11:18
Malá úvaha

V r. 1993 při vzniku samostatné ČR jsme měli v oběhu jistý balík oběživa (hotovost + úspory na účtech - dluhy). Cena "spotřebního koše" se od té doby zvedla několikanásobně, tudíž kupní síla tohoto původního balíku peněz logicky několikanásobně poklesla. Jak to, že ekonomika dosud nezkolabovala v důsledku nedostatku peněz v oběhu? Nevšiml jsem si, že by položkou státního rozpočtu byla dotace od ČNB. Ta totiž peníze pouze půjčuje (nyní prakticky zadarmo) komerčním bankám, a tyto peníze se do oběhu dostávají prostřednictvím dalšího zadlužování občanů, firem i státu. A zaplacené úroky dále vysávají peníze z oběhu ve prospěch bank.

Nebylo by logické, aby "emisní banka" doplňovala každoročně množství peněz v oběhu tak, aby se kupní síla tohoto balíku neměnila, tedy například podle inflace v minulém roce? Tyto peníze by mohly jít přímo do státního rozpočtu "zadarmo" bez placení úroků. Jdou tam stejně, ale prostřednictvím komerčních bank, které z toho profitují.

0 0
možnosti
JB

J. Bruner

15. 9. 2016 20:30
Re: Malá úvaha

co je to oběživo? Máte-li na mysli peníze, pak jsou to jen bankovky a mince ve své reálné podobě. Dluhy nejsou peníze a proto je nelze odečítat od hotovosti..

0 0
možnosti
MP

15. 9. 2016 10:45
Způsobilo devalvaci české koruny konopí v kuchyní ČNB?

Toto by bylo důstojné diskusní téma pro české občany.

0 0
možnosti
JH

15. 9. 2016 10:39
Koukám,

že paní Šichtařová tomu takyguvernérovi z úleku leze pěkně na nervy.

0 0
možnosti
IL

I. Lyčka

15. 9. 2016 14:03
Re: Koukám,

Proto a nejen proto je mi ta paní velice sympatická :o)

0 0
možnosti
PL

15. 9. 2016 10:33
Pane Singere,

buďte aspoň jednou chlap a napište, že vám paní Šichtařová okopávala kotníky.Nijak jste nevyvrátil, že většinou měla pravdu, zatím co vy jste znehodnocoval českou měnu a doslova okrádal české občany.

0 0
možnosti
KP

15. 9. 2016 17:31
Re: Pane Singere,

Kazdy se bavi jen o okradani. Po ze cena hypotek ktere jsou v korunach se v Eurech podstatne snizila nikdo neuvadi. Podle ceske teorie okradani by tito lide meli byt v baliku. Samozrejme nejsou - ono to okradani je pekna blbost. Dlouhodobe sporit se nevyplatilo nikdy a nikde takze jakepak okradani.

0 0
možnosti
VB

15. 9. 2016 10:32
Znehodnocení úspor? To těžko.

V diskusi je hodně příspěvků o tom, jak ČNB znehodnotila úspory. Docela by mne zajímalo jak to ti diskutující počítají.

Jinak když si ČNB dá nějaký inflační cíl, nyní například 2%, a splní jej tak to automaticky znamená znehodnocení úspor. Současná inflace je dle statistik nižší. Oslabení koruny může znehodnotit úspory snad jen právě přes inflaci způsobenou cenami dovozového zboží, a to se dle statistik níjak výrazně neděje. Jinak může oslabení koruny vadit jen těm, kteří se chystají přímo nakupovat v zahraničních měnách, ovšem nevím, zda přímo toto měli diskutující na mysli.

Můj názor: kdo nejezdí na dražší zahraniční dovolené a nenakupuje dražší zahraniční zboží tak nijak výrazně škodný na oslabení koruny není.

0 0
možnosti
MV

15. 9. 2016 10:39
Re: Znehodnocení úspor? To těžko.

Tak to já jsem.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz