Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

JÁDRO: Svěřte stavbu Korejcům

Veřejná debata o výstavbě nových jaderných reaktorů jako podmínky další prosperity ČR nabývá s blízkým výsledkem na síle. S ohledem na reference bude jihokorejská KHNP nepochybně lepší volbou než francouzská EdF.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

P32e84t69r 92L40a60b30a29j

1. 3. 2024 2:16

Hlavně by nám vláda měla sdělit cenu za MWh, která bude dané nové elektrárně garantovaná (ať už formou PPA nebo CfD). A vzorec pro výpočet průběžného inflačního navyšování. Tam je nejlépe vidět výhodnost nebo nevýhodnost takové elektrárny. S vědomím, že taková cena bude fixována na desítky let dopředu.

0 0
možnosti
RK

Za surovou elektřinu zaplatíne v budoucnu méně než za systémové služby.

0 0
možnosti
JN

Já bych to svěřil těm, kteří mají prokazatelně nejvíce zkušeností, se kterými máme my nejvíce zkušeností, kteří mají nejnižší cenu a kteří nás nikdy nevydírali, stejně jako nikoho, komu to staví. Kdopak to je?

Boha, já jsem zapomněl na tu Vrbětickou bajku. Nejdražší v dějinách lidstva, za stamiliardy. Přijde to draho, když někdo věří pohádkám, nebo když je k tomu donucen. Scénář ovšem psali Amíci.

0 0
možnosti
JN

Ještě dodatek. Psalo se o ceně za 1200MW reaktor pro nás 160 miliard korun, v Maďarsku je to údajně asi 165 miliard, pro Indii to má být 169 miliard. Proč nám jasně vláda cenu nových nabídek nesdělí, proč i autor mlži? Asi se stydí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz