Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EVROPA: Penzijní fondy už dokamuflovaly

Jak zajímavé sledovat média u nás a v zahraničí. Obvykle to funguje tak, že pokud se nejedná o nějakou vyloženě klíčovou zprávu, většinu témat přebíráme s jednodenním zpožděním.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Já si myslím že peníze mají svou hodnotu bez ohledu na to jak se jmenují?!:-P

0 0
možnosti
PH

P64e48t95r 35H16a81n

2. 12. 2019 23:38

Některé ovšem jen numismatickou.

0 0
možnosti
DM

D77a70n28i93e40l 63M66a58c96h

2. 12. 2019 19:49

Paní Šichtařová se zhlédla ve strašení veřejnosti z rozpadu důchodového systému. Ale on se nerozpadne, protože mezi důchodci bude stále více a více důchodců. A tak každá reforma důchodového systému přinese jen kosmetické změny. Ale šetřit na důchod se vyplatí, ne že ne. Ke spoření totiž přispívá stát a zaměstnavatel. Takže to, co máte naspořené, se vám znehodnocuje, protože náš bankovní systém umí vršit zisk jen z poplatků, ale ty už naštěstí díky konkurenci klesly, ale stát vám tam dosypává a dosypává. Je to sice mírně nespravedlivé, protože čím jste bohatší, tím víc si můžete spořit, a přispěje vám na to stát z daní všech bez rozdílu sociální úrovně, ale když si to tak lidi zařídili, nebudu se zde angažovat sám proti sobě.

No a záporné úrokové sazby přece známe už desetiletí. Z Japonska. A že by se tam snížila životní úroveň nebo se na ulici ocitli důchodci bez zajištění? Nevšiml jsem si. Takže paní Šichtařová, kdy se snesete ze svých bankovních výšin do našeho reálného světa?

0 0
možnosti
LN

Člověče, vy jste blbej nejenom jako klimahysterik, ale i v kupeckých počtech... :-P

0 0
možnosti
BL

Mám VŠ vzdělání technické, v oboru bankovnictví jsem však diletant a nebudu se moc mýlit, že tomuto oboru nerozumí ani většina našich občanů. Jsem toho názoru, že ponechat rozhodování o vstupu do Eurozóny na referendu, je hazard. Máme dost bankovních odborníků, máme ekonomické experty, máme bankovní radu ČNB, nechť tedy oni politikům doporučí, jak rozhodnout.

!!

0 0
možnosti
LN

Jezusmankote, tahle naivita nás jednou přivede pod gilotinu nějakého dobrosera, který bude hlásat, že je to pro nás to nejlepší cesta, jak zachránit planetu před změnami klimatu...8-o

0 0
možnosti
JC

Stále se přesvědčuji, že je lepší mít rum ve sklepě než peníze v jakékoliv bance.

0 0
možnosti
LN

Záporné úrokové sazby - to je vlastně DAŇ z držení peněz v bance. Jenom je jinak pojmenovaná, aby to tolik nebilo do očí... :-P

0 0
možnosti
PN

P37a93v13e48l 85N41o42v92á69k

2. 12. 2019 17:04

To není daň.Záporná úroková sazba je poplatek za úschovu peněz,které máte ve větším bezpečí, než je mít pod polštářem.;-D

0 0
možnosti

Pořád se mluví o penězích, kurzech, dluhopisech, fondech a pod. Mělo by se mluvit o dobrých nápadech a jejich uskutečnění, poctivé práci, poctivém obchodování a vůbec o pracovitosti a poctivosti. Nápady, vynálezy, patenty jsou motor, práce je palivo a ty peníze jsou také důležité - jako olej a mazivo do motoru. Ale určitě by v hospodářství neměli mít hlavní slovo banky a jejich úředníci.

0 0
možnosti
Foto

Banky jsou dost dobrý zprostředkovatel mezi střádaly a investory. Pokud nezlumpačí.

Hlavní slovo v hospodářství nemají, to má, ku škodě věci, stát.

0 0
možnosti
Foto

Úrokové sazby ČSOB

0,00% běžný účet

0,01% termínovaný vklad

0,10% spořící účet

U každého takto vedeného účtu platíte měsíční poplatky za vedení účtu, takže ve skutečnosti jsou všechny tyto účty prodělečné (tj. se záporným výnosem - úrokem)

0 0
možnosti
RL

No, já je neplatím, u ERA, která spadá pod ČSOB. Proč vy je platíte?

0 0
možnosti
JK

Paní Šichtařová nemá pravdu, jestli si myslí, že padne-li Euro nebo jeho potíže by neměli na korunu vliv, to je nesmysl. Již nyní jsme bohužel, neustále ochuzovány ČNB a její politikou zeslabování kurzu Eura proti koruně. Z toho mají zisk hlavně cizí montovny, ale ne prostí občané. Nemohou spořit na důchod a jejich úspory jsou jim znehodnocovány. Tyto problémy bychom s eurem neměli nebo alespoň v menší míře. Naopak příjetím Eura by naše republika Euru pomohla a vše by se tím vrátilo v budoucnu. Popularita Eura na Slovensku je značná a to vyvrací argumenty autorky textu jednoznačně. Tzv. pravicoví ekonomové by mohli již se svými teoriemi odejít za 30 let toho zde napáchali dost.

0 0
možnosti
JT

Pokud padne euro, tak to na nas bude mit vliv, ale ne takovy, kdybychom ho prijali. Prece jen je rozdil pokud padne mena domaci, nebo mena sousedniho statu.

0 0
možnosti
PL

P50e78t56r 61L53e61n97c

2. 12. 2019 10:44

Jako vždy přínosné, díkR^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Jak mohou záporné úrokové sazby snižovat bankám zisky? To si z nás dělá madam Šichtařová srandu? Nebo tomu nerozumí?

Komenrční banky žijí z bankovních poplatků a z úrokové marže. Ani jedno z toho není přímo závislé na základní úrokové sazbě centrálních bank.

Pro komerční banku je zcela jedno, zda úročí vklady zápornou sazbou -2% a půjčuje za +5%, nebo když úročí vklady sazbou +2% a půjčuje za +9%. Rozdíl je stále těch samých 7 procentních bodů.

0 0
možnosti
ŠH

Nedělá si srandu, pane Šejno.

Protože není jedno to, co jste popsal ve Vašem posledním odstavci. Pohyb úroků mezi -2 a 5 není totéž jako mezi 2 a 9. Bankovnictví je i matematika a znaménko minus má sakra význam.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz