Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ELEKTROMOBILITA: Katastrofální propad

Obrovské ztráty utrpělo zejména deset největších amerických výrobců, včetně společností Tesla, Rivian a Lucid.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To musí mít autor článku radost, že už konečně končí ta slepá vývojová větev zvaná elektromobil, která odporuje fyzikálním zákonům. ;-D

Uniká mu ale, že růst nebo pokles akcií nemá občas nic společného s budoucností firmy a produktu. Spekulanti na burzách by o tom mohli vyprávět.

Pokles akcií firem s elektromobily souvisí s cenovou válkou, která tlačí ceny BEV dolů. A právě pokles cen BEV přivede nové zákazníky.

Autor článku by nám možná mohl prozradit, jaké akcie automobilky by si koupil on sám. Akcií výrobce elektromobilů, nebo akcie automobilky, která elektromobily odmítá nebo neumi vyrábět?

0 0
možnosti
Foto

T91o51m90á62š 21H46r32a17j

11. 4. 2024 8:39

Ve světě, kde EV nejsou podporována vládami je odpověď na vaši otázku jednoduchá. Bohužel v takovém světě ale nežijeme. Je tedy opravdu možné vsadit na výrobce EV, ale s vědomím, že hodnota vašich akcie nezávisí na schopnostech dané firmy, ale právě na té podpoře a visí tedy na vlásku politického vrtochu.

0 0
možnosti
JV

Já jezdím už přes 3 roky Konu a jsem velmi spokojen a smějí se, když vidím ceny na těch pumpách. Spotřebu mám necelých 14 Kw a cena elektriky jde dolů. Inspekce nestojí ani polovinu spalovacích motorů a nějaké závady neexistují. Pan Smutný patří mezi fosilní obyvatelstvo, kterého je bohužel v Česku víc něž dost.

0 0
možnosti
Foto

Brzy vám tu někdo napíše, že jezdíte slepou vývojovou větví. ;-D

Tesla model 3 má spotřebu okolo 12 kWh/100 km, pokud s ní jedete normálně podle předpisů. Elektřinu můžete dobít u supermarketu Lidl za 6 Kč/ kWh. Sto km tak ujedete za 72 Kč.

0 0
možnosti
JH

Z toho jasně plyne kam vede lidská hloupost - do prdele!! Ale je to marný, je to marný...:-/

0 0
možnosti
Foto

Jo aha, takže elektromobil je lidská hloupost. ;-D

0 0
možnosti
FK

Jo to je tak, když marketéři oblbnou lidí falešným očekáváním. To platí nejen u elektromobilu, ale třeba i v politice.

0 0
možnosti
Foto

Kolik dotací dostal Henry Ford na vývoj svého automobilu, na výstavbu továrny, linky atd? Kolik dotací dostávali zákazníci na zakoupení jeho vozidel? Kolik dotací dostal Samuel Colt, Daimler s Benzem, Emil Škoda, Tomáš Baťa . . . .

Všichni víme, co všechno dokázali a co po nich zůstalo.

Také víme, co dokázali a co zůstalo po těch, kteří evidentně dotace dostávali.

Marxe dotoval Engels. Lenina Němci. Hitlera stát prostřednictvím zbrojního průmyslu . . . . Green Deal a elektromobilita je jedna obrovská podvodná dotace.

0 0
možnosti
VK

VŠECHNY DOTACO JSOU ŠPATNÉ!!!!!!

0 0
možnosti
PK

Jen 2 věci na světě jsou nekonečné::vesmír a lidská hloupost. Causa elektromobilita je toho dostatečným důkazem.

0 0
možnosti
OV

S tím vesmírem to není jisté. ;-)

0 0
možnosti
LH

Li-ion baterky znamenaly velký pokrok. Ruční nářadí dovolilo mužům po šichtě ještě dokonale uspokojit milenky. A ta elektrokola! Znám spoustu důchodců, kteří jsou tak odpočatí, že se jim zdá dokonce i o sexu. Výdrž erotických pomůcek mnohdy překonává i ty nejlepší trdláky v oboru filmů pro dospělé. Ale elektroauto? To je taková často zvadlá umělá pánská chlouba s krátkou výdrží. Dokonale bylo naplněno heslo z mého mládí: Tesla = TEchnicky SLAbé.

0 0
možnosti
Foto

VW za Hitlera vyvinul brouka pro všechny a nejen tím Německo nastartovalo ekonomiku a vedlo k růstu prosperity a nulové nezaměstnanosti, Musk vyrábí elektroauta pro bohaté, vsadil na opačnou klientelu a trh je již patrně nasycen.

Až bude elektroauto stát 300 000 korun, dojede bez nabíjení v zimě pět set kilometrů i se zapnutým topením a světly, no a baterie se nabije za pár minut, začnu o koupi té současné hračky pro bohaté uvažovat.

0 0
možnosti
VM

Snad se toho naše vnoučata dočkají.

0 0
možnosti
RL

Bublina už praskla? Ještě ne, ale věřím, že se toho brzy dožijeme. Hlavně až krachne ten dotační podvodník Musk, co ho techničtí analfabeti mají za génia. ;-)

0 0
možnosti
Foto

T24o72m45á29š 91H56r88a32j

11. 4. 2024 10:46

Space X nezplodil geniální věci? Metanový motor Raptor např.?

Musk dotace nevymyslel. Samozřejmě z nich těží, jako každý, kdo vyrábí EV. Ale to není jeho chyba.

0 0
možnosti
LN

Tesla se dohodne na vyrovnání kvůli smrtelné nehodě autopilota, při které zahynul inženýr společnosti Apple

(podrobnější údaje v článku)

https://www.wn24.cz/tesla-se-dohodne-na-vyrovnani-kvuli-smrtelne-nehode-autopilota-pri-ktere-zahynul-inzenyr-spolecnosti-apple/

0 0
možnosti
RL

Zajímavé. Jsem zvědavý na ostatní automobilky s podobnými systémy... ;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz