Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenda

22. 8. 2007 14:08
co je to za ekonoma?

to je hrůza

0 0
možnosti

rafp

20. 8. 2007 19:53
autorovi

Vážený pane vy by jste nemohl vlastnit ani trafiku.

0 0
možnosti

Ladislav N. :-)))

20. 8. 2007 23:56
Re: rafp IP: 88.101.35.xxx

A vy neumíte napsat ani jednoduchou větu bez hrubých chyb.;-)

0 0
možnosti

Kabrhel

20. 8. 2007 15:53
Tak již nastal čas k vyhnání zlodějů a podvodníků

Po zítřejším odsouhlasení Zákonů zlodějů v paralmentu bude potřebné urychleně utvořit výbory občanské neposlušnosti a připravovat neslavný odchod zločinců z vedení tohoto státu.

0 0
možnosti

Ladislav N.

20. 8. 2007 17:53
Re: Tak již nastal čas k vyhnání zlodějů a podvodníků

No pozor, Ivo Svoboda, první ministr financí ČSSD, a Kavanův (viz Kató) tajemník Srba (ČSSD) ještě sedí v base, vy je snad chcete z té basy vyhnat na svobodu?8-o

0 0
možnosti

KARIN

20. 8. 2007 15:35
Utahování opasků chudáků chudých

Jak můžete, pane ekonome, říci, že se ruší přídavky na děti pro bohaté, když přídavky byly limitované příjmem a nyní po reformě se má dělat úleva pro rodiče s dětmi kvůli platbě u lékaře a to bude plošné, takže si protiřečíte. Vlastně je to naopak, co nebylo celoplošné (přídavky na děti)nebude vůbec (chudí ještě schudnou) a co nebylo vůbec, bude celoplošně - úlevy na dani pro rodiče s dětmi (takže i bohatí). Jsem ráda, že do této kategorie nepatřím, ale nějak mi ta reforma stále připadá nesmyslná. Jak  někdo může spočítat, že na tom budou všichni lépe a při tom reforma má přinést peníze do státní pokladny. To si myslíte, že daně korporací a těch, kteří hledají daňové úlevy v jiných zemích, kvůli kterým se vlastně daně u nás mění, je tolik, že vámi spočítané blaho zaplatí. Na to stačí jen selský rozum, aby zpochybnil vaše propočty. Zredukujte mandatorní výdaje ve státním sektoru, všechny příplatky a různé úlevy poslanců a státních pracovníků a hned bude rozpočet vypadat jinak.

0 0
možnosti

janoryna

20. 8. 2007 15:30
pro mne reforma daní znamená, že místo 8 stránek budu

vyplňovat 2 stránky. a že finační úřad bude mít za povinnost mne nejpozději do roka upozornit na chyby. a ne jako dnes, až když si vzpomene a já zapomenu, co jsem tam vlastně psal. jinak, reforma je triumfem ODS při naplňováníslibů snížit daně. drtivou většinu voličů ODS tvoří úspěšní lidé tředních a vyšších příjmů. a skutečně, ta 12,5 % daň je mnohem nižší než dolní sazba za socanů. takže se sníží daně občanům s vyššími příjmy. a nejen těm" také lidem s nejnižšími příjmy, kteří spíš inklinují k socanům. takže tím jim ods jistě přebere část voličů. a hlavně, že jádru voličů ODS - občanů se středními příjmy se daně opravdu nezvýší, na rozdíl od sýčkování socanů. ta sekera 10 miliard ve státním rozpočtu se nějak srovná, na př. snížením mandatorních výdajů penzí pro důchodce. 

0 0
možnosti

Kulak

20. 8. 2007 17:07
Re: pro mne reforma daní znamená, že místo 8 stránek budu

O jakých 12,5% z jaké částky, prosím, se jedná? Jestli procentním matematických výkonem ze základu vypočtete sociální a zdravotní, navýšíte základ na tzv. maxizáklad a z maxizákladu budete vypočítávat tu nízkou daň, tak se ta daň rozhodně nesníží. Mimochodem při současném stálém navyšování procentní sazby zdravotního a sociálního pojištění (podívejte se do zákonů), se bude plynule zvyšovat také daň z příjmu. Takže šupem zpátky do školy a nemluvit o věcech, o kterých nic nevím!

0 0
možnosti

Chris Kelvin

20. 8. 2007 15:19
Co že to je za organizaci....

...jejímž je autor ředitelem? To jsou tam všichni takoví.......? ;-D;-D;-D

P.S. Reformu považuji za nutnou, ale z kusých zpráv o té chystané (více k dispozici není) se o její výsledek dosti obávám. Tedy o nás všechny :-/

P.P.S. Nejsem ani rudý, ani oranžový, ani zelený..... ale to už jsem tady psal....

0 0
možnosti

JJ

20. 8. 2007 14:10
Reforma!

;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Xaver 82.117

20. 8. 2007 14:05
Autore! jak můžete říct, že reforma je dobrá, když ji neznáte?

Pokud ji znáte, uveďte aktuální znění.

0 0
možnosti

Liberta

20. 8. 2007 21:35
Re: Autore! jak můžete říct, že reforma je dobrá, když ji neznáte?

Jistě. Tuhle reformu nezná nikdo. :-P Mění se jako améba, den za dnem se rozplizává a jako artikl politického kšeftování skončí dříve, než vůbec začne. Obávám se, že nakonec nebude stát ani za článek, ani za komentáře...;-(

0 0
možnosti

jA_2

20. 8. 2007 13:01
Reforma neruší výjimky

Reforma neruší výjimky a v tom je její zásadní nedostatek. Levnějsí je system bez výjimek a plošně: Například prakticky stejný výsledek podpory dětí v ČR dosáhnete 1.) šestistovkou měsíčně plošně na každé dítě do 18 let stejně - za státní distribuční režii cca 0,25 miliardy/rok nebo 2.) pětistovkou měsíčně daňové slevy plus speciální příspěvek závislý na příjmu domácnosti diferencovaný podle potřebnosti - za režii cca 1 miliardu/rok na straně státu plus cca 0,5 miliardy režie na straně občanů (několik milionů hodin jejich času + jízdné na úřad). Jenže užitečné přerozdělené peníze se neodlišují od promrhané režie, obojí jsou dle "ekonomů" sociální výdaje).

Autorova věta "lepší je peníze lidem nechat, než jim je brát a pak zase dávat" je výborným příkladem nepravdivého, ničím nepodloženého předpokladu, je to ona stokrát opakovaná lež.

Ještě horším příkladem je na levici zavedené tvrzení, že "zvýšení DPH u potravin dopadne především na příjmově slabé" - ve skutečnosti to zaplatí hlavně Ti, kdo si mohou dovolit koupit jídla hodně a draze a ještě své "přebytky" vyhazovat, těm to kompenzace spočtená podle nákupů důchodců nevrátí... (Politici neumějí počítat, ale bohužel ani ekonomové.)

0 0
možnosti

Šmoula

21. 8. 2007 12:56
Re: Reforma neruší výjimky

" Autorova věta "lepší je peníze lidem nechat, než jim je brát a pak zase dávat" je výborným příkladem nepravdivého, ničím nepodloženého předpokladu, je to ona stokrát opakovaná lež. "

Prosím, osvětlete mi tuto Vaši velmi zajímavou myšlenku. Děkuji

0 0
možnosti

Martin

20. 8. 2007 10:21
No to je názor......

Vážený autore,zmínka o zrušení povinnosti obchodníků mít registrační pokladnu,přes kterou má finanční úřad možnost zkontrolovat skutečný zisk a následně odvedenou daň,je opravdu zajímavá. Takže fandíte podvádění,nevydávání účtenek,nepřiznávání skutečného obratu ? Skutečně pohled ÓDSáka.Cena reg.pokladny je cca 15000.- to by chudáka opravdu zruinovalo,že.

0 0
možnosti

jezevec

20. 8. 2007 11:18
Re: No to je názor......

milý d e b i l e - registrační pokladna nikdy nezkontroluje zisk, pokud na ní podnikatel nenamarkuje část tržeb, tedy úplně stejně jako když nezapíše část treb do papírového peněžního deníku - registrační pokladna hlídá prodavače, nikoliv daně, článků na toto téma je na internetu dostatek.

cena pokladny 15.000 je pro mnohé připodnikávatele na ŽL jejich obratem za měsíc neboli ziskem za několik let - svět není jen praha a nablýskané bavoráky, ale taky venkov kde objem tržeb je konečný a víc práce neni a nebude.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz