Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Palice

21. 3. 2009 9:27
Kdo teda vlastně může za cykly???

CYKLISTI!!!

0 0
možnosti

RK

21. 3. 2009 8:00
Jestli neni lepsich tech

sedm let úrody a sedm let hladu jak se pise v knize knih nez hyperinflacni vlny a valecne masakry minuleho stoleti. Chripka se ma vylezet a dolecit - prechazeni teto nemoci muze skoncit smrti pacienta - cimz nechci malovat certa na zed.

0 0
možnosti

ginANDtonix

21. 3. 2009 4:32
To zni rozumne, ale je to spatne...

1. To, ze po 2. valce jsou mirnejsi a kratsi krize kapitalistickych ekonomik nez pred ni muze mit jine priciny nez regulace. Napriklad to mohla zpusobit veda a technologie, ktera zvysila efektivitu prace a produkce za kritickou mez, takze i v dobe krize je kapitalisticka ekonomika schopna pokryt zakladni lidske potreby vsech obyvatel a umoznuje tedy vytvoreni udrzitelne socialni site, ktera dopady krizi zmirnuje.

Pokud bychom prijali tuto hypotezu (ze za mirnejsi krize muze spise vyssi efektivita prace diky pokrocile technologii a globalizaci), potom jsou regulace spise nasledkem. Tedy efektivni ekonomika dava prostor pro nektere regulace (bez kterych by to ovsem fungovalo take).

2. Pri uvadeni pricin soucasne krize autor zamlcuje nejdulezitejsi faktor: nizke urokove miry, v zacatku tohoto desetileti. Levne penize nasledne zavinily velke zadluzovani a zaroven nafoukly "housing bubble". To je pane autore priklad spatne regulace, ktera vyznamne prispela k problemum dnesniho sveta. Krome toho, ze je to nefer, pane autore, ze takovou dulezitou vec opomijite, krome toho to ukazuje na vasi politickou prislusnost a vasi predpojatost.

------------------------------------------------

Takze: clanek vyzniva rozumne, ale je to mateni ctenaru, tedy lhani (stejne jako temer vse co prosazuje Obamova administrativa, ktere se tento clanek neprimo zastava).

0 0
možnosti

Chris Kelvin

21. 3. 2009 1:54
Tohle mi připadá...

...jako správný popis situace.

Také se mi nezdá, že by samotné "hypotéky pro chudé" spustily podobný proces. Spíše se začínalo "obchodovat s deštěm", tedy banky a jiné finanční instituce mohly dosahovat lukrativnějších pozic nikoli skutečnými výkony, ale zdáními skutečných výkonů. Proto se pečlivě zatajovaly jakékoli poklesy. Průhlednější informace o skutečném stavu všech větších společností, vynucené státem a finančním dohledem, by určitě nenapomáhaly vzniku krize, to snad dá rozum.

0 0
možnosti

šur

21. 3. 2009 0:35
nechápu nadpis vašeho článku , jo a Keynes mluvil něco ve smyslu

vytváření přebytku v době růstu , který lze použít v době krize - tedy kromě jiného

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz