Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKONOMIKA: Apokalyptičtí Zelení

Taky patříte k těm, kdo na poslední chvíli žhaví mozkové závity a ne a ne se rozhodnout, které straně to tam zhruba za měsíc hodit? Možná jste se tak jako řada jiných rozhodli, že s velkými stranami už nechce mít nic společného.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

25. 9. 2017 6:52
Kdysi v Anglii dělníci rozbíjeli stroje,

že prý jim berou práci. Nebrali. Pak měly brát práci počítače, ale neberou. Naopak celosvětově chybí miliony programátorů a lidí kolem PC. S roboty to bude podobné, řekl bych že ještě horší. A nakonec mezi námi, žádný robot vám záchod nikdy neopraví. Sedím ve veliké státní budově a záchody tu věčně zlobí. U vás doma jistě občas také.

0 0
možnosti
DP

25. 9. 2017 6:53
Re: Kdysi v Anglii dělníci rozbíjeli stroje,

Nebraly.

0 0
možnosti
JK

25. 9. 2017 3:39
Souhlas

Dobrý článek, jako vždy od těchto autorů. Připodotknu, že někteří zákonodárci jsou vskutku pitomci. Ovšem zase jiní pitomci je volí. Takže začarovaný kruh! Jak se jeví, když Stvořitele napadlo stvořit lidstvo byl to pitomý nápad. A tak s tím teď na této planetě musíme žít. Nu uvidíme zdali to v příštím životě bude lepší nebo ještě horší. Přeji hezký den a dbejte hesla "Nás nedostanou?"

0 0
možnosti
PR

25. 9. 2017 6:28
Re: Souhlas?

Souhlasím s Vámi, že "zákonodárci" jsou jaksi pitomci. Nikoliv však jen někteří a nikoliv jen s krátkodobého hlediska. Právě v tomto smyslu je ale i článek prostoupen dogmaty na téma, že člověk své okolí neovlivnuje a navíc bez ohledu na zákony které si za tím účelem tvoří.

Autorka např tvrdí: ... "Lidstvo první i druhou průmyslovou revoluci přežilo. Přežilo ji dokonce celkem bez úhony. Jenom se změnilo"...

Autorka právě příznačně jaksi nevidí co se s ní i okolím děje - lidově "která bije" a to i v článku kde už v nadpisu píše na téma apokalyptické.

V celé metabolismem na základě zeleného chlorofilu pojáněné biosféře totiž už začaly probíhat degradační až apokalyptické jevy jaoko na přelomech geologockých epoch a to prakticky nezávisle i na straně "Zeleni". Tyto jevy totiž začaly působit a příchodem právě průmyslové revoluce a gradují dnes kdy tato strana nemá na politiku zásadní vliv. Podstatou jevů jsou celoplanetárně zásadně odchýlené toky biogenních prvků jako je uhlík, fosfor, dusík + vznik sloučenin a dokonce prvků které se na palanetě dokonce vůbec nikdy nevyskytovaly ale dnes ovlvnují život v globálním měřítku - např freony, insekticidy, pesticidy...

Souhlasím v tom smyslu, že příčinou všech součastnách problémů je dokonce rozpor mezi zákonodárstvím lidí a přírodním. Začíná to zákonodárstvím finančním pokačuje přes majtkoprávní až třeba po zákonodárství v energetice. Člověk totiž poměřuje okolí virtuálními penězi... - ale příroda jednoznačně jouly ... Člověk si stanovil právo dědičné - v přírodě takové abstraktní výhody na celé generace při ovládání teritorií neplatí atd.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz