Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

da.rock

10. 8. 2007 13:14
To se zase Machovi povedlo

Panu Machovi se povedlo kouzlo nechtěného. Mimoděk obhájil politiku minimální mzdy, která zaručuje, že mzdy neklesnou pod určitou hranici, kdy se už raději vyplatí zůstat doma. Tenhle rozený liberál to určitě tak říct nechtěl, to by si radši hubu zašil, ale je to bohužel tak. Proto Škodovka nemám problém s náborem pracovníků, zatímco TPCA má. Protože v TPCS jsou platy na úrovni 1/2, max. 3/4 těch mladoboleslavských a vyplatí se tam pracovat opravdu jen zahraničním pracovníkům, kteří mohou využít kurzových rozdílů.

0 0
možnosti

petr

31. 7. 2007 8:01
nezaměstnanost se snižuje

Ve svém okolí pozoruji toto.Všude teď potřebují nové pracovníky.Nikdo,ale se nesnaží je nalákat o něco vyšší mzdou a tak jsou stávající zaměstnanci honěni na přesčasy až za zákonnou mez.Tak kde je ten trh-když nejsou lidi,zvedá se mzda aby se noví přilákali.Kdyby byly vyšší mzdy lidem by se vyplatilo do práce dojíždět a nezaměstnanost by zase o něco klesla.Viz Praha...

...nebo jsem tak naivní?

0 0
možnosti

E.L.

30. 7. 2007 13:44
mzda

Již dlouho si myslím, že problém je v nízkých mzdách. Poprvé vidím přirovnání, že tam, kde jsou vyšší platy, je i méně nezaměstných - na rozdíl od oblastí, kde se mzdy od dáveko mnoho neliší .   A také, když si zaměstnavatel dokáže pohlídat využití pracovní doby, se mnohdy může projevit na mzdách.

0 0
možnosti

qwert

23. 7. 2007 11:14
tahle země neprošla důslednou transformací

a proto považuji stále za účelné dosáhnout minimálně 20procentní nezaměstnanosti. Dokud tady Češi nebudou chodit s tranparenty hledám práci po ulicích a žebrat o to, aby mohly zametat ulice, tak je každá míra nezaměstnanosti nízká!!!

0 0
možnosti

petr

31. 7. 2007 7:50
Re: tahle země neprošla důslednou transformací

No ta barva odpovídá-zelený chrchel.;-€

0 0
možnosti

No

22. 7. 2007 20:37
Manipulace se statistikou

Pan ředitel mohl hlavně vysvětlit proč se podřídil výběru z CIA Factbook, kde ze suverénních zemí chybí Svatá stolice a závislých Farské ostrovy. Z uvedených zemí není v EU jen Island (problémy s rybolovem), Švýcarsko (rozpor mezi městy a venkovem a německými a francouzskými kantony) a Norsko (málem už bylo), další země nejsou suverénní buď úplně nebo částečně. Proč pro Spojené království používá název neplatný od roku 1880 a proč CIA udává míru nezaměstnanosti 2,9%, zatímco Eurostat 5,3% a OECD 4,8%? Menší rozpory jsou i v údajích o Švýcarsku, Norsku, Dánsku, Lucembursku, Islandu i Irsku. Ve všech případech uvádí CIA nižší míru nezaměstnanosti než ostatní instituce.

0 0
možnosti

baltahsar

22. 7. 2007 23:02
Re: Manipulace se statistikou

Myslim že jste to za pana ředitele vysvětlil dostatečně :o)

0 0
možnosti

Známá Vašeho kamaráda

22. 7. 2007 19:53
Moby Dick Deníček

Dnes se mi dostal do ruky Váš deníček.Je to úžasné,trefné čtení,krásně napsané.Díky.A.

0 0
možnosti

janoryna

22. 7. 2007 10:13
nejlepší bude, když lidé budou

pracovat jen za byt a stravu kvůli nižším nákladů poskytovanými chlebodárcem. ostatní jenom zvyšuje náklady. je sice pravda, že si své výrobky nebudou moct koupit, ale na druhé straně přetrumfneme i čínu a bangladéš v možnostech exportu do vyspělých zemí..

0 0
možnosti

Zažil

21. 7. 2007 16:05
Nepíšete pravdu o pracovitosti lidí

Takže pane Mach,ukrajinci u nás pracují proto,že se jim chce,a nám ne,že ano?Takže vážený pane všeználku si uvědomte,že ten Váš ukrajinec uživí rodinu za pouhopouhých sto dolarů u nich doma.Proto tady maká,protože pak doma dlouho nemusí.Je to to samé,když my pracujeme v něměcku měsíc za jejich plat.Kolik potom měsíců si tady můžeme jenom honit ocas a vpohodě žít?Tak nesrovnávejte jablka s melounama,protože chcete být akorát zajímavý.Nazdar

0 0
možnosti

Kocour Mikeš

21. 7. 2007 20:35
Re: Nepíšete pravdu o pracovitosti lidí

To si přece nijak neodporuje s tím, že je lepší nezaměstnanost nízká než vysoká. Ukrajinci samozřejmě jdou tam, kde si mohou vydělat více než doma, a kde maj větší šanci získat lépe placenou práci. Pokud jdou Češi za prací do Německa, uvažují podobně. Když jsou v prostředí, kde za práci dostanou vyšší odměnu, jsou ochotnější vzít i náročnější či "podřadnější" práci, do které se místní nehrnou. Je nesporné, že vysoké sociální odvody jsou u nás problém -zaměstnavatelé (zejména v sezónním stavebnictví) se vždy budou snažit najímat takové síly, u kterých budou sociální odvody nižší, nebo které budou ochotny pracovat na živnosťák atp.

0 0
možnosti

Mejla

21. 7. 2007 13:49
Autore salónní úředníku a nemakačenko Machu, zkuste někdy vylézt ze svojí kanceláře

a začít se živit prací. Poznáte, jak pokřivený je Váš pohled na svět a jak si pletete příčiny s následky. Argumentujete např. 3,5 % nezaměstnaností v Norsku. Tam však je více než 30 % lidí zaměstnáno ve státních institucích a tamní společnost ztrácí schopnost pracovat, neboť v důsledku ohromných příjmů z ropy a plynu chybí motivace. Na tesaře čekáte dva roky, je zoufalý nedostatek techniků apod. Vybral jste ve svém článku většinou atypické zemičky jako Andorra, které žijí především díky okolním zemím a turismu a v nichž se takřka nic nevyrábí. Deformací svého vnímání světa připomínáte Karla Marxe, který také mlel o práci, ačkoliv v životě nebyl v továrně.

0 0
možnosti

Kocour Mikeš

21. 7. 2007 20:23
Re: Autore salónní úředníku a nemakačenko Machu, zkuste někdy vylézt ze svojí kanceláře

Myslíte si tedy, že je zdravější vysoká nezaměstnanost? U nás je práceschopného obyvatelstva asi 5 milionů. Z toho je státní sféře zaměstnán asi 1 mil, tedy 20%. Již nyní máme více úředníků, než kolik potřebovalo celé Československo(proti Norsku v tomto zase tak zásadní problém nebude). Navíc, nezaměstanost v roce 2006 byla přes 8% (ČR je v tomto ukazateli asi na 99.místě na světe - kromě Andory a Norska tedy najdete  snadno ještě skoro sto jiných příkladů, kde jsou na tom lépe). Pokud nezaměstnanost klesá, tak je to jistě pozitivní trend. Pokud si myslíte opak, tak byste to měl vysvětlovat hlavně těm nezaměstnaným.

0 0
možnosti

zm

21. 7. 2007 13:15
V některých oblastech

to musí dát fakt fušku bejt nezaměstnanej, když na každý fabrice visí transparenty přijmeme pracovníky.

0 0
možnosti

R

21. 7. 2007 13:31
Re: V některých oblastech

Na těch tranparentech chybí jedno slovo a jedna věta. "Přijmeme hotové pracovníky. O nehotové, které bychom museli zaučovat a rekvalifikovat, zájem nemáme."

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz