Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
netušila jsem, že to většina nezná ....
o to více děkuji těm, které jsou schopné se tohoto jídla "přežrat" a těm, které to vyzkouší uvařit.... těm, ve kterých jsem vzbudila nechuť aniž by znaly a jedly, mohu jen říct - že mi je jich líto...připomínáte mi ty , co chtějí ochutnat něco nového a pak nemají odvahu ...
Grenadýr marš_varianta á la Pepa z depa.
Do směsi grenadýru přimíchat nějakou ostřejší klobásu, nakrájenou na menší kousky. V nouzi lze použít gothaj, také nakrájený na kousky cca 1x1 cm. Trochu pepře neuškodí. Potom je dobré celou tu parádu zapéct.
Re: Grenadýr marš_varianta á la Pepa z depa.
JoVO, mě to s uzeninou nechutná....
Tak věřím,
že to může být dobré, ale vařit to nebudu, nelíbí se mi to ;) .
Re: Tak věřím,
líbit se ti to nemusí, ale ochutnat bys to měla...
Sharko, to vypadá chutně
je to velice jednoduché a navíc se mi moc líbí název (slyším prvně), který sám o sobě "voní historií":) Tohle je typ sytého jídla, kterému se zde říká, že "drží na žebrech (Stick to your ribs)". Případný zbytek, zapečený v troubě musí být snad ještě lepší. Když maminka dělávala šunko-fleky, moc dobré byl právě ty opečené nebo tepolem okoralé fleky, co byly na porvrchu. A opečené brambory snad musí mít rád každý. Už mám uložené a někdy určitě vyzkouším. Fleky jsem tu neviděla, ale prodávají se široké nudle, jen nevím, jestli se nerozvaří. No uvidím. Jinak jsem ráda, že ti k tomu chutnají moje okurky :) My si je take dáváme k v troubě pečeným bramborům a podobným spíše suchým jídlům.
Re: Sharko, to vypadá chutně
milá Maričko, ono tohle také není mokré jídlo,to jen ta cibule-rozdušená,to trochu olepí,aby to líp klouzalo do krku, kup široké nudle,ale nalámej je, nebo to jde i s kolínkama, kvůli nabírání, aby to neviselo ze lžíce :-D
Tvoje okurky jsou k tomu bezkonkurenční....
no
vypadá to slibně.Podobné mišmaše mám ráda.
Brambory + mletá paprika mojí chuti lahodí, těstoviny to pokazit nemohou -asi brzo vyzkouším.
sharka mě zepsula
že haním před ochutnáním, ale já netvrdím, že bych to neochutnala - jen mě to prostě fakt neláká
spíš než ty brambory mi v tom asi "vaděj" ty mdlý těstoviny... kdesi dole padl návrh nahradit těstoviny zelím, tak to už by pro mě jedlé bylo - chichi, vlastně by vznikla lepenice :-))))))
Re: sharka mě zepsula
ale nebyl by to granadýr...a jaký mdlý těstoviny, vaříš je v osolený vodě, přimícháváš do okořeneného základu...těstoviny přijmou chuť toho,co do nich dáš...
Re: sharka mě zepsula
Bedo, dnes se solidárně přidám k tobě - tohle se mi nechce ani zkoušet:)) Jo, se zelím a bez těstovin... brambory můžu jakkoliv :D
Re: sharka mě zepsula
ano,takové mám nejradši - nikdy to ani neucejtily vonět ani nevzaly do huby a vědí,že ne.. a až sem příště dám recept na valaškej kontrabáš, Beda se bude vofrňovat nad kroupama nebo pohankou a ty se přidáš :-D
Re: sharka mě zepsula
Kroupy mám náhodou ráda!:))
No, prostě mě to neláká - kdyby mi to někdo nabídl, ochutnala bych... a třeba změnila názor. Jenže se mi nechce vařit něco, co mě tak nějak neláká, no :D
Re: sharka mě zepsula
pořád ti říkám, přijeď za mnou na bitvu na Hradec-na Chlum, ale to né, tam bys ochutnala....nebo řekni až budeš v Pardubicích,donesu ti kastrůlek :-D .
Je to pro mě novinka
Protože jsem žila v domnění, že se na cibuli osmahne natenko nakrájené zelí a nudličky brambor, nesmí chybět červená paprika. No a teď na stará kolena se dozvídám, že grenadýr je něco úplně jiného!
Ale vypadá to ohromně dobře, to musí bezvadně vonět. Asi to zkusím na lodi, tam vždycky přebývají různé těstoviny a pár brambor se najde vždycky. A tamější cibule se rychle kazí, takže další možnost využití!
Bezva recept, Sharko, a jak už píšu níže, sem s dalšími!
Grenadýr, mňam :-)
Mohla bych se "užrat" :-) Nejlepší byl od babičky Libušky. Dělala ho nasucho,nedávala tam tu vodu, na pánvičce a když se jednou s dědou zakecala a trošíííčku ho přismahla, tak že ty nudle mírně křupaly.... tak jsme se se ségrou o to málem porvaly :-) :-) :-) Pak už jsme vždy chtěly jen ten "připečenej"
Dík za inspiraci.
Re: Grenadýr, mňam :-)
dík Miki,já ho zkusím příště zapéct v troubě...
Re: Grenadýr, mňam :-)
Presne! Pripečený z babičkinho liatinového kastróla, to bola mňamka :D
Re: Grenadýr, mňam :-)
Tak když ho studený ohřívám na pánvi,taky ho připeču,to je pravda :-D
Liko,
díky za připomenutí starého osvědčeného receptu.Jak již níže řečeno, dnes udělám neb MLP je do večera v práci a očekává teplou pozdní večeři. Zbývá mu 10 dnů do důchodu.
OTéčko
A OTéčko – dneska je tady pošmourno, mlhavo a namrzlo. Ale včera odpoledne to vypadalo jinak (:o)
http://yga.rajce.idnes.cz/2017_Po_svatem_Mikulasovi/
Nikdy jsem to nejedla,
ale dostala jsem na to chuť. Ovšem jasně tam cítím kousek slaninky, na kterém bych tu cibulku opráskla ... a dál už to je stejný. :)
Určitě vyzkouším v dohledné době, díky, Sharko.
Re: Nikdy jsem to nejedla,
ono to ovonělo už to skvělé sádlo Vaví, ale proč ne, slaninou nic nezkazíš :-D
Re: Nikdy jsem to nejedla,
Tak si myslím. I když je pravda, že cibulka na sádle taky nemá chybu. Budu muset vyzkoušet oboje. :) Protože já teď budu víc vařit, tak se rychlá, levná a dobrá jídla hodí.
Re: Nikdy jsem to nejedla,
Já je hodlám Lice postupně vsouvat do Mlsotníku... :-D