Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Pro Liku -
díky za kuřecí tipy, obzvláště řecké kuře ala Ty vyrábím ráda a často. Ale včera mi nějak došlo sil, repektive stačily akorát na knedlíky s vajíčkem.
Abyt, řecké kuře počká, hlavně odpočívat! A knedlíky s vajíčkem jsou mňamka
To je prima tip na zapečené jídlo, které se dělá samo, zatímco lidi hrají karty. Díky!
Další dobrota, která voní až sem.
Také ráda zapékám a často dělám zde tzv. "casseroles" - jídlo do pekáče. Výhoda je že, když je pekáč v troubě, mohu v kludu umýt vše upotřebené nádobí a večeř už kladu na stůl jen pekáč aby si každý posloužil - nebo na talíř porcuji jsama. Po večeři už je k umytí jen ten pekáč a talíře. Navíc (a to většinou) je zbytek, takže další den, nebo ob den jen přihřeji.. A právě tohle jsem teď dělala. Vždy, když koupím kýtu šunky, za zbytků masa peču fr. brambory, kde sice zapéká více vrstev, ale vždy dost na dva dny.Ale takhle s kuřecími prsy to neznám a určitě vyzkouším. Ani nebudu muset předem plánovat nákup, všechny přísady mám trvale doma (půl litrové kelímky zakysanky dokonce vždy dva, naředěná mlékem nahradí smetanu). A kuř. maso - prsíčka jsou také vždy v mrazáku, satčí vyndat ) Takže Liko děkuji za další chutný recept.
A ještě. Zítra budu už po čtvrté péci žitné chleby se slánkem. Nedalo mi to a přeci jen jsem slánek použila znovu (dávám půl slánek, půl kvas) a musím uznat, že chleby jsou přeci vzdušnější. Zítra jsme zase pozvaní "za hlídání fenky", na úžasně dobré óbr steaky, které griluje manžel Kris. Před časem jsem jim jednou přinesla na ochutnání "český chleba" a...teď se vždy radují, když dostanou další (a já jsem ráda, že jim chutná) Tak i tedy díky za další objev na Mlsotníku..
Maričko, jsem moc ráda, že Mlsotník opět přišel vhod A moc děkuju za zkušenosti se slánkem, to se opravdu hodí.
Přeji dobrou chuť ke stejkům, a je skvělé, že Američanům chutná český chleba, to nemá chybu
Mám, mám, doma všechny ingredience kromě šlehačky mám. A ven s covidem nemůžu, takže co to podlít bílým vínem? Cheche a posypat petrželí. Tu frkám do všeho.
Udělej si tedy kuře po řecku :
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept-kure-bezlepkove-recky-citron.A170928_152358_p_zviretnik_kosa
Místo citronu klidně to víno, bude to bašta!
Anebo přímo s vínem jsme měli tento recept:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/recept-kure-salvej-testoviny-vino.A171102_132605_p_zviretnik_kosa
Abyt,, přeji rychlé uzdravení. A co Anešek a covid ???? Je už zdráv ???
Já dělám něco podobného, ale místo brambor nakrájím cuketu a když to má být rychlovka, tak místo masa šunku.
Cukety jsou určitě fajn, zvlášť když se musí počítat každá brambora
Vypadá to skvěle, dva kousky nádobí, pro nemyčkovou hospodyni je to sen a hlavně mňamka.
Měla jsem ranní povyražení s kocourem. Šla jsem s Ajvinkou a ruksakem v holomrazu nakupovat dolů do vesnice. Dareček se k nám přidal a držel se jako tentononc košile a nenechal se zapudit zpět domů. Musely jsme to otočit, vrátit se okolo lesa domů, protože ho nechci naučit chodit do civilizace kvůli nebezpečí.... Nakonec jsem si potupně vzala auto a jela. Měli už poslední půlku chleba !
Alex, tak hlavně že jste nakonec společně vyřešili, a i ten chleba byl. S tou poslední půlkou jsi mi připomněla dětství - muselo se vyčíhnout, kdy chleba přivezou, protože odpoledne už nebyl. Ale byl moc dobrý, to zas jo.
No právě, obchodník ho bere ze soukromé pekárny a to je ten pravý, český chleba. Také je pryč tak do desíti hodin .
Tohle jídlo je u nás oblíbené. Dělám to tak, že vymažu pekáč sádlem a postupně vrstvím: na tenká kolečka nakrájené brambory, které posolím a opepřím, na to kladu na tenké plátky pokrájená a posolená kuřecí prsa, posypu vrstvou strouhaného sýra, pak opět brambory, kuře a navrch strouhaný sýr. Toho sýra dávám hodně. Zaliju smetanou a peču v horkovzdušné troubě asi 1,5 hod při 180-200 st. Je to velmi dobré.
Ano, to je taky varianta - a je zajímavé, že jídlo se stejnými ingrediencemi chutná jinak, když se jinak rozloží
holky, řezník mi sehnal selečí mozečky, takže bude poctivej mozeček s vejci a taky smaženej v trojobale a k tomu brambory...
Jako malá jsem mozeček ochutnala, byl určitě ze zabijačky, a nemůžu proti němu nic říct, akorát je to nezvyk. Snědla jsem ho ale ochotněji než dršťku
ano, je to první,co se na zabijačce nabízí..nastaví se vejci,aby vyšlo na všechny a natře se to na chleba, sýpne zeleným...dobrota to je...
Jasně - mozeček s vejci (hodně vajec, protože na deset lidí mozek z jednoho veleprasete) a vařená játra byla první krmě. Fajnšmekři si ten mozeček mazali na plátky těch jater (mńam) .
Jinak Sharko - jak to děláš s tím smažením? Já když mozeček odblaním, tak mi nezbude žádný větší kus, který by se dal obalit a smažit . A to nemluvím o tom se crcat ještě se smažením...
Možná že když se naporcuje na ne moc tlusté plátky, tak odblanit nepotřebuje? Ale jen hádám, snad sem Sharka ještě nakoukne.
uvařím ho..pak odblaním...je to vopruz,šílenej, ale je to dobrý...
Já ho spařím vařící vodou, a pak odblaňuji, ale už jsem na něj nenarazila asi 100 let. Dala bych si, ne že ne
Tak mozeček já jím jedině falešný - z květáku. Opravdový by do mně nikdo nedostal ani za miliooon
Tak tomuto receptu jsem ráda, vždycky mi dá ohromnou práci vymyslet, co budu vařit o víkendu. A "náhodou" mám kuřecí prsa v mrazáku... erteple a sýr se u nás vždycky najde.
Ještě k té náhradě smetany vývarem - a nebude to potom v tom vývaru plavat? To moc ráda nemám...
musíš ho dát tak polovinu, co smetany ..jinak bude...a kdyby kuře moc pustilo, tak to poplave...