Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Kombinace zelí a brambor mi k srdci nepřirostla. Zelí zvládám jako přilohu (ale z čerstvého, ne kysaného), nemusím ani segedín. Jinak mohu zelí v jakékoliv syrové formě, saláty, kysané... Nakládala jsem zelí s cibulí s chili papričkou (zhruba okurkový nálev). A to i množství větším než malém (nakládání i konzumace). Ale v tom jídle mi moc nechutná. Je to otázka zvyku a chuti. Kořeněné bramborů můžu (i nekořeněné).Jenže to by z receptu vznikla jen trochu jinak kořeněná klasika.
jsem na tom stejně..kuře v kysaným zelí s husím sádlem ano, pokmínovaný a osolený a k tomu klidně br.špalíčky , ale takhle ne...přitom to spoustě lidí chutná a někdo ještě místo brambor dává rejžu...a to už je na mne taky moc...
Tak rýži bych si nedala, ale tu já nemusím vůbec. Brambory mi k zelí pasují dobře. Zelí i kysané mám hodně ráda. U nás se jedlo vždycky. Máme i krajovou specialitku. Červený špičatý vysocký zelí. Kysaný dělají místní sedláci v Olešnici, Sklenařicích i jinde. A od každýho sedláka je trošku jiné. Však horáci na zelí, bramborách a kozím mlíku přežili nejhorší časy.