Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Asi jen tu tmavou. Vím, že existuje i světlá, ale nějak jsem na ni nenarazila.
Zajímavé je, že ty vločky, co mi chutnají, jsou docela tmavé. Tuhle jsem koupila takové světlé, a ty jsou hnuuusnééé. Teda ne že by byly cítit, ale chutnají jak hrubá mouka . Budu muset vymyslet, co s nimi - asi nějak do pečení nebo tak.
Do sekané, do polívky... Jestli tam máte Bylu, tak světlou pohanku mají i tam, je celkem běžně.
U pohanky moc záleží na způsobu zpracování. Pokud je tradiční, tak je pohanka skvělá. Vařím jen půl času a dávám dojít do peřin. Skvělá pohanka je třeba odtud: https://1url.cz/vzgCe
Tak to není dneska nic pro mne. Pohanku jsem zkoušela několikrát v různých variantách, vím, že je zdravá, ale prostě mi nechutná. Jediný, co se ujalo, že do palačinek míchám menší půlku pohankové mouky s "normální" hladkou moukou. To můžu, tam tu pohanku necítím.
A dneska bude jelení kýta na víně (byli jsme podarováni). Už mám hlad :D
Jelení kýta na víně. Kónečně nějaký příspěvek, který potěší i masoteriána
Pohanku jsme už dlouho neměli,MLP ji nijak zvlášť neoblibuje,jako všechno, co je zdravé,no ale nakonec to zpucne. Takže Sharko díky, mám opět inspiraci, co k obědu. Tady u nás hodně berou obědy z velkojídelny,protože se některým nechce vařit, pro mne je to radost a zábava,takže ráda uvítám každý Mlsotník. A přátelé, nejvíc se těším na ten od Ygy, páč konečně něco napíše, děvčička jedna. No ale zase skvěle fotí!
Sharko, mám ráda tvoje zemité recepty, i když ne vždycky jsou pro jednoho realizovatelné (teda byly by, ale pro jednoho by to bylo dost náročné). Pohanku mám, tu světlou, už tu byl návod na to, jak se vaří. Mám teda v plánu jitrnici se šťouchačkami, ale tvůj recept zkusím, brambory taky můžu na všechny způsoby. Dík, už mi nějaký ten tvůj recept chyběl.
Ještě mám dotaz. Co je to žluté na talíři? Nakrájená paprika? Nějak upravená nebo syrová? A tu sekanou jsi taky pekla, nebo je kupovaná?
To žlutý je žlutá cuketa, recept pošlu. Sekana je od reznika z Bylan u Chrudimi. Dela bezlepkovy veci a moc dobry....
Sharko, už dlouho dumám, co to znamená bezlepkové uzeniny. Předpokládám, že nejsou nastavované moukou, ale... znamená to, že je tam jen maso, nebo to nastavují něčím jiným?
Zaplaťpánbu to nepotřebuju vědět, jsem jen zvědavá.
Můžou tam dát rýži, setkala jsem se s tím v jakési jitrnici a dost jsem zírala. Tam nemá žádná obilovina co dělat, pokud se teda pamatuju, jak se dělají jitrnice. Lepkové nebo jiné škroby jsou vždy náhražkou za část masa a běžně do uzenin apod. nepatří.
V jitrnici bych snad očekávala kroupy (i když se mi do toho možná pletou Tintěrova jelita, co jsou kroupami nadita ).
Tak jste vedle obě - do jitrnicového prejtu se dávají žemle. Do jelit buď žemle, to jsou žemlová jelita nebo kroupy, to jsou pak kroupová jelita.
Nó, poctivé by měly obsahovat jen maso, koření, sůl, dusitan sodný (konzervant proti C.botulinum) a vodu. Do měkkých salámů typu gothaj, pařížský, špekáčky... se dříve přidávala mouka (ech kde jsou ty časy, nic jiného nebylo ), teď se tam přidávají jiné hnusy.
Ha! Pohankové krupky hned připisuju do seznamu na nákup, už mi došly. Kontrabáš jsem nikdy nedělala, ale ráda zkusím. Mám ráda kubu a Vaškovi chutná taky, tak tohle by mohlo projít.
Jedu na rehabilitaci, mám jich celkem patnáct a nebere to konce, ale zdá se, že to pomáhá.
Přeju všem dobrý den.
Rehabilitace - zvlášť v téhle době - nejsou žádná radost, ale pokud pomáhají, tak to stojí za to .
Mám pohanku ráda moc, právě si ji chystám k snídani (kupuju teda tu světlou, ne tmavě hnědou). A tahleta verze naslano mě zaujala, pořád mám v hlavě jen pohanku se skořicí, co mi moc nejede. Ale tohle vypadá velmi jedle, díky, Sharko. Mmch když mi to Sharka poslala emilem, příloha se jmenovala kontrabas. Jsem si říkala, jestli se se Sharka nedala na hudbu, třeba vozí na Beaver basu?
ne, jen tamburínu,hrát nezakázali,jen zpívat a to je v mém případě výhoda
Doufám, že k tamburíně i tančíš, umím si představit, jak ti víří sukně