Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
díky Inko za popis a fotky..pro mne vyhozené peníze..smažím jen řízek a to jednou za půlroku a kuře peču v simaxu a prakticky bez tuku..hrancle můj drahý nejí a smaženej květák a žampiony 2 x za rok koupel v oleji snesou..ale věřím, že pro spoustu lidí to je super pomocník v kuchyni...
Inko, zajímavý článek a "voňavé přílohy" i když pro mne jen vědět, co je to zač. O téhle troubě jsem věděla jen to, že existuje, toť vše. Tak jsem si o ní teď se zájmem přečetla.
Já bych ji ale určitě nevyužila, však i mikrovlnku pouvžívá jen vyjímečně. Vlastně jen pro přihřátí zbylých kousků pizzy (kdy se nevyplatí zapínat troubu), rozpuštění čokolády a v posledním asi roce na před spaním nahřátí polštářku na oči (plněného pohankou)
Vařit normálně na plotně mi nevadí a když už smažím, tak spíše jen "předsmažuji" - maso krátce osmahnu na pánviče, jakmile obal chytí barvu, dávám na suchý plech dopéci do předehřáté trouby a mezitím udělám vše ostatní (rýži, brambory, přílohu..). Ponorně v oleji smažím vlastně jen obalovaný květák.
Hranolky máme oba moc rádi, naštěstí máme v blízkosti dost fast-foodů aby je pro náš osmažili tam.
Mám ráda smažené, moc ráda ale téměř nedělám. Inko díky, dobré vědět. HF už pořizovat asi nebudu,od začátku roku jsme měli řízek jen jednou. Moje kamarádka ji měla a kuře bylo epesní.
OT Inko promiň!
Na Hadech je moje zpráva upřesněném "ubytku" v kempu,kontrolujte. Dík.
Zajímavé, zrovna nedávno jsem na tuhle fritézu někde narazila.
Pro mne to není moc aktuální, smažené skoro nejím a ostatní udělám na sporáku nebo v troubě. Ale vždycky je dobře být v obraze.
Pěkná fotodokumentace, dostávám hlad :-)
Moc děkuju za praktickou recenzi. Taky jsem po ní pokukovala, brambůrky musejí z ní být epesní
Hmmm, mám a používám fakt jen na ty hranolky a chleba na kostky do česnečky... asi se zamyslím, jestli by to nešlo využít víc.
Pěkný den všem! Hranolky už léta smažím v horkovzdušné troubě na plechu. Horkovzdušná fritéza je zajímavý pomocník. Uvažovala jsem o pomalém hrnci, ale co se zdražila elektřina, zatím jsem nepořídila.
me se dneska v noci zdalo, ze mi Xerxova uvarila vyvar a ono je to tu o jidle :D
Tak o HF jsem uz parkrat slysela. Ja rozhodne neumim smazit. fakt ne. neumim osmazit nic, file, smazak, o rizek sem se v zivote nepokousela, protoze vyhodit maso je velka skoda.
A HF vypada jako neco, u ceho to fakt ani umet nemusim a zaroven bych si mohla obcas uzit jidlo jako obalovany masicko v krupavym kukuricnym obalu nebo treba ty stehynka.
Ale zmatlo me, ze neuvaris cely obed najednou? jakoze tam nejde dat cele kure, anebo dva rizky s brambory nebo se tam nevejdou ani dva rizky?
ja nejsu moc kuchticka, ale i prave proto vzdy, kdyz na to narazim, si myslim, ze o to vic by mi podobny zazrak pomohl :D
a to jidlo! mam hlad.
No, neudělám v ní maso a přílohu najednou, to v těch větších pochopitelně jde. Ale nějak se mi daří to skloubit, takže udělám jedno, pak druhé a následně to první trochu ohřeju. Taky už vím, jak dlouho se mi co bude dělat, takže hranolky jako první a a losůsek jako druhý a protože se dělá podstatně kratší dobu, hranolky byly teplotně tak akorát a losos super.
tak to neni tak zly, kdyz dve porce se daji udelat v pohode (masa napr.) a priloha zvlast, to ja stejne mam vetsinou ryzi nebo brambory a to asi jinak nez v hrnci neuvarim :)
až pojedeš směr Jizerky - tak ti klidně vývar uvařím Dneska od šesti ráno jsme byli v Jizerkách - a už chvilku po deváté jsme seděla u počítače - dělám dneska administrativní resty z domova. Černá Nisa byla parádní, krásně ten den začal
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům
snažím se mít kuchyňských "dreků" co nejmíň. Takže zatím vydržím. Ale přesto dík za dobrý popis... třeba jednou...