Čtvrtek 23. 5. 2024Vladimír polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 4
  • Poslední: 24.6. 2023 9:47
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
D. Laurencikova 24.6.2023 9:47

Musela jsem zamacknout slzu, nad tak tezkym osudem... Muset pect kure na kari, to je rana!

Jedna pani, ktera pracovala v detskych jeslich vypozorovala, ze ty nejchytrejsi deti neumeji nic! Protoze od toho momentu, kdy ukazi, ze uz to umi, to musi delat samy. ;-)

J. Lukavsky 24.6.2023 8:11

Proč to dělat tak složitě? Já vezmu kuře, kachnu... rozdělím na čtvrtiny. Do Remossiho přístoje dám na dno vrtsvičku brambor (oloupaných či alespoň omytých), pak kuře (posolené a okořeněné...) položím na něj plátky cibule, zakryji víkem, nařídím hodiny.... za hodinu čtvrtky obrátím, posolím, okořením... a za další hodinu ho sníme. U kachny ještě přikoupím červené zelí. Probatum est. J.L. end

V. Mokrý 24.6.2023 9:34

;-)

L. Písařík 24.6.2023 6:21

Milý pane, když jsem se skoro před 60ti léty oženil, zvládal jsem nanejvýš uvaření vody. Knedlíky jsem nezvládl doposud. Pokud se kuřete či kačenky týká, vypracoval jsem tuto metodu. Po omytí, osolení a okmínování vkládám do dutiny břišní omyté a vypeckované jablko, podliji vodou a pomalu dusím, zakryté, na indukčním vařiči 3 hodiny při 80 C. Potom rozdělím na poloviny a na pánví griluji v horkovzdušném hrnci asi 15 min. Upečené jablko rozmixuji do výpeku. Na tomto postupu není co zkazit. Ptáček je šťavnatý s dokonale vypečenou kůží.:-P

Více už toho není