15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

VZTAHY: Žena jako nástroj

Poslanci minulou středu ve druhém čtení debatovali o zákonu umožňujícím manželství stejnopohlavních párů, kde hlavním cílem pokrokářských zákonodárců je umožnit gayům a lesbám osvojení dětí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Huml 14.2.2024 18:28

Podle statistik, na svete se pomoci asistovane reprodukce v poslednich triceti letech narodilo pres 10 milionu miminek. Nekteri jsou jiz dospeli, a vytvari rodinne prostredi pro dalsi generaci. Asistovana reprodukce se pouziva stale casteji, kazdy rok se nyni rodi pres 500 000 asistovanych miminek. Zadna pohroma zniceni tradicnich rodin se nekona. Statistika je kazdemu pristupna na netu.

M. Feistner 14.2.2024 20:04

Ve většině případů asistované reprodukce jsou rodiče dítěte biologičtí, to je tedy oproti případu dvojice gayů, kterým dítě donosila cizí žena A, a dárkyní vajíčka byla cizí žena B, trochu rozdíl, nemyslíte, pane Huml?

J. Huml 15.2.2024 1:12

Lide vselijaci touzi byti obohaceni vychovou pristi generace, tak jako lide vselijaci tuto touhu nemaji, staci jim prispivat spolecensky s mensi davkou zodpovednosti. Ja nedelam rozdily mezi lidmi z prvni a druhe kategorie. Soucasna moznost asistovane reprodukce, velice casto umoznene pouze dukladnym posouzenim zadatele v dane pravni lokalite, je pro mne dostacujici. Jsou lide neschopni poceti, zeny fyzicky neschopne plneho tehotenstvi, a take zeny, ktere z osobnich duvodu nechteji byt v souziti s muzem, ale chteji byt matkou. Proc ne?