Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VLÁDA: Fialovo fialové řešení ekonomiky

Fialová barva vzniká smísením barev primárních – červené a modré. Naše vláda vedená modrou ODS nabízí řešení s hodně červeným obsahem a vzniká tak fialová Fialova politika.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

“... a šlo a stále jde jen a jenom o peníze.”

Moudrému Kalouskovi jde ovšem o něco zcela jiného. Trochu si to ovšem pokazil u pana premiéra. Nebude to mít tak jednoduché dostat se na kandidátku Spolu.

0 0
možnosti
MP

Cituji z článku: "... Konec protestů lékařů je tak důkazem toho, že o přesčasy nešlo ani omylem a šlo a stále jde jen a jenom o peníze. ..."

Komentář

Negativní dopady lékařských přesčasů na pacienta, tj. možnost lékařské chyby při lékařově neúměrně dlouhé směně, dosud nebyly úspěšně vyřešeny. Penězi byl základní problém jen přikryt.

0 0
možnosti
PH

P56e46t17r 29H59á74k

7. 12. 2023 6:54

To byl, ale pořád je to nějaké (i když nikoli ideální) řešení. O pokrytectví lékařů nejde.

Že to vláda měla řešit dříve, i ty předchozí, je jiná otázka.

0 0
možnosti
PH

P51e84t15r 84H97á96k

7. 12. 2023 6:37

"úctyhodná pozice v zahraniční politice"

Jo, to je vidět, jak naši vládu v zahraničí mají v úctě. Ale díky, člověk má zahájit den úsměvem :-)

Jinak článek pana Bartoně... no... Já taky nerozumím ekonomii, ale aspoň chápu, že existuje něco jako nedostatkový statek.

Pokud je něčeho na trhu nedostatek, tak buď si připlatím, nebo to nebudu mít. Kdyby vláda mohla neposlušné lékaře nahradit jinými, nepochybně to udělá. Nezbylo jí tedy, než připlatit.

A že na to lékaři kývli? Normální vyjednávání, obchod. Prostě dostali nabídku finanční kompenzace času stráveného ve službě, kterou přijali. Čas jsou peníze.

0 0
možnosti
KV

Ale oni si stěžovali na dlouhý pobyt v práci, že raději jsou doma s rodinkou. Taky jsem trávila v práci 270 až 300 hodin měsíčně. Už bych to nedělala za žádné peníze💰. Nač vám jsou prachy, když nemáte čas je utratit? A někomu je svěřit, aby je utratil za mě taky nima ono.

0 0
možnosti
RL

On někdo věří Kalouskovi? 8-o

0 0
možnosti
JN

Pane Kalousku, největším úspěchem této vlády je, že za dobu svého působení ožebračila své občany, připravila je úhrnem o třetinu jejich celoživotních úspor a udělala z nich ekonomického otloukánka Evropy. Které jiné vládě se něco takového za celou historii české státnosti za pouhé dva roky působení podařilo?

0 0
možnosti
ZJ

Kalousek je výrazná, kvalifikovaná osobnost. Umí-li dobře anglicky (to nevím), může se v EP stát zdatným influencerem. Ale hlavně: plat europoslance je příjemným přídavkem k důchodu.

0 0
možnosti
PV

P14e55t89r 36V28á32l18e98k

7. 12. 2023 1:57

Hm? Kalousek kvalifikovaná osobnost? Ten,který jako ministr financí chtěl retroaktivitu smluv stavebního spoření? Ten kdo měl pod sebou celníky a finančně analytický úřad a nezasáhl v kauze prodeje černého lihu. V jeho úřadování si oficiální výrobci alkoholu stěžovali na stav,kdy je trh ze 40% zásábován černými výrobci,on dělal,že se nic neděje. No nakonec to dopadlo tak,že umírali a vážně zdravotně poškození byli lidé.Ten člověk má na hlavě tunu másla a zřejmě mu stačí,že je katolík a po zpovědi jede dál,jako pan čistý. Pro mne je to hlavně pokrytec.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz