Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VLÁDA: Fialovo fialové řešení ekonomiky

Fialová barva vzniká smísením barev primárních – červené a modré. Naše vláda vedená modrou ODS nabízí řešení s hodně červeným obsahem a vzniká tak fialová Fialova politika.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Poté, co se lékaři po slíbeném přidání až 15 tisíc korun k platu nechali slyšet, že chtějí ještě výsluhy a doživotní rentu, a Dr. Kubek si nechal schválit, že za svoji práci pro lékařskou komoru bude dostávat 150 tisíc korun měsíčně, nabízí se pro ně nové označení, totiž vyděrači v bílých pláštích. Při jednáních s Fialou prokázali, že jsou stejní lháři. Lhali veřejnosti stejně jako on. Nejdříve totiž vyrukovali s tím, že jim vadí ty přesčasy. A opravdu: šlo zase jen a jen o prachy. A to mnozí z nich, jak se lze dočíst v tisku, si za prováděné operace (např. kolene) krom řádné výplaty nechají podstrčit ještě obálku např. se 150 tisíci navíc.

0 0
možnosti
PB

P66e74t96e 39B16r46i56c28h

7. 12. 2023 13:09

Pecunia non olet. To je známo už několik tisíc let.

0 0
možnosti
AK

Dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí. Politik pro eura i do Bruselu skočí.

0 0
možnosti
JJ

J25u58r65a 72J96u37r55a87x

7. 12. 2023 14:07

A rád ... a pěje tam za ty prachy píseň bruselskou, ne českou ... :-(

0 0
možnosti
PD

"Nicméně, Kalousek se opět vyjádřil i tak, že stávající opozice by byla ještě mnohem horší. Že by změna způsobená možnou kandidaturou do europarlamentu? "

Jaká změna? To je jasné už od vzniku opozičních hnutí.

Jestli si toho všiml Kalousek až teď nebo už dřív, na věci nic nemění.

0 0
možnosti
JK

Lékaři v ČR nepracují přesčas. Mají pohotovostní služby. Práce přesčas se nazývá taková práce, když pracovník má po normální pracovní době stejnou pracovní náplň jako v normální pracovní době. Jejich pracovní náplň je jiná a nazývalo se to pohotovostní služba. Lékař je k dispozici proto, aby byl k dispozici, když do nemocnice přijde pacient, který náhle onemocní nebo se něco nenadálého vyskytne na oddělení. Někdy je práce víc jindy méně, někdy nic a spí celou noc.

Po takové službě má volno na odpočinek. Pokud by si vybírali volno hned po službě, tak by to snad dávalo nějakou logiku. Jenomže většinou to volno po službě nečerpají, volna kumulují a berou si to jako dovolenou.

Jaké jsou v současností odměny za takovou službu nevím. Průměr v celku nic neříká.

0 0
možnosti
PD

Může vám být úplně jedno, jak tomu říkají. Slovo přesčas je zavedené a zdravotnictví funguje jakž takž. Potřebuje dost zásadní změnu, organizace i placení, ne terminologie.

0 0
možnosti
JP

Kalousek trochu pravdy má, trochu nemá. Kritizuje to, co z nás ví většina, řešení nenabízí. Otřesná "Babišova" díra do rozpočtu se zaceluje těžko. Zejména když některé profese, ne zrovna špatně placené, vyžadují peníze další a další. Žádné uskromnění. Na druhé straně zrušení 100 miliard ze superhrubé mzdy byl ekonomický zločin ODS a ANO. Proč poslanci, kteří toto navrhli a odhlasovali, zůstávaj dál ve sněmovně? Dávno je měli nahradit jejich kolegové, ti výtečníci se měli pakovat, nemají mezi poslanci co pohledávat. Kalousek konstatuje, blbové se smějí.

0 0
možnosti
FDW

Zrušení superhrubé mzdy byl jeden z mála rozumných kroku. Míra zdanění je v naší zemi příliš vysoká, zvláště u mezd. Škrtat ve výdajích je třeba, škrtat v dotacích je třeba, snižovat počty státem placených lidí je třeba...ne zvyšovat daně.

0 0
možnosti
PK

P33e98t12r 70K78u35b21á73č

7. 12. 2023 8:06

Když vlak sjede z kolejí - ještě pár milisekund jede rovně, než lokomotiva zaboří hubu do hlíny - přesně v takové situaci je nyní Česko i EU.

0 0
možnosti
AB

V zemi,kde se na lékařské fakulty hlásí násobně více uchazečů než jsou schopny přijmout,je nedostatek lékařů zvláštní jev.Což takhle přestat vychovávat lékaře našim bohatším sousedům?Bojíme se protestů studentů,kdyby se studium mělo platit.Studium se dá přece zaplatit i prací pro zemi,za jejíž prostředky vystudovali.Co je na tom složitého,platí se přece úplně za všechno!

0 0
možnosti
FN

Pochvalu za zahraniční politiku si fialová vláda skutečně nezaslouží. Stačila totiž Českou republiku rozeštvat s řadou světově důležitých obchodních partnerů a ještě pevněji svázat do poddanského stavu českou ekonomiku s upadající ekonomikou Německa a bruselského sojuzu. Je pochopitelné, že si Německo léčí své hospodářské mindráky na úkor ekonomického protektorátu řízeného fialovými lokaji s ohnutým hřbetem.

0 0
možnosti
AB

České zdravotnictví je bohužel prostřený"švédský stůl" kde je hodně jídla, ale ještě více strávníků navyklých na drahé pochoutky. Jaké najít řešení ? Přidat jídla na stůl (15000,-výsluhy) ! Oceňovat kvalitu a produktivitu ( nekvalitní , máloproduktivní a zbyteční budou připuštěni ke stolu později)!.Vpustit nadstandatrt a připojioštění ( VIP stoly ,některá jídla s příplatkem)!

0 0
možnosti
MP

Druhé téma článku.

Cituji ze závěrečného odstavce článku: "... Jak to chce vrchní komisařka EU udělat, aby emise od roku 2025 začaly klesat, nevíme. Asi ví něco, co my ne. ..."

Komentář

Zvolená strategie: "Napřed nic, a pak hic".

Technologicky se totiž dosud daří z ovzduší odstraňovat asi jen milionkrát méně kysličníku uhličitého, než kolik ho do ovzduší lidstvo trvale přidává. Výsadba nových stromů sice kvalitě ovzduší pomáhá, ale velký klimatický problém sama o sobě nevyřeší.

0 0
možnosti
MP

Nová doba žádá nové činy!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz