Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VLÁDA: Fialovo fialové řešení ekonomiky

Fialová barva vzniká smísením barev primárních – červené a modré. Naše vláda vedená modrou ODS nabízí řešení s hodně červeným obsahem a vzniká tak fialová Fialova politika.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

A jde snad v tržním prostředí o lidi? Tak je to přece správné, tak to má být!

0 0
možnosti
MK

A obejde se snad trh bez lidí?

0 0
možnosti
Foto

I10v59o 41P12a23t91t92a

7. 12. 2023 23:22

Autore, ve chvíli, kdy kdokoliv začne psát o daních, důchodech a zdravotním zabezpečení, tak se spolehlivě dostane do rozporu se skutečností. Je tomu tak, protože zákon č. 586/1992 Sb., část první, o daních z příjmu fyzických osob obsahuje nepravdivá tvrzení dokonce nakupená na sobě. Zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení, lže již ve svém názvu! Vaše věta z článku je díky tomu v prvním tématu pravdivá z 20 %, druhé tvrzení není pravdivé vůbec, cituji:... “stát za mě platí pojištění, a ještě musí můj zaměstnavatel platit pojištění další, protože jsem stále zaměstnaný". Pravdou je, že státem placené zdravotní pojištění za důchodce pokryje jen 20 % skutečných nákladů na zdravotní péči o důchodce. Zbývajících 80 % jde jako tunel, protože netransparentně, z odvodů zdravotního pojištění střední pracující generace. Druhé tvrzení o platícím zaměstnavateli je zcela nepravdivé, protože odvody za pracovníka i za zaměstnavatele patří do ÚPLNÉ MZDY PRACOVNÍKA. Ta podvodná hra ekonomů na zaměstnance a zaměstnavatele, plus vsunutá hrubá mzda, nás má přesvědčit (a v praxi to tak skutečně funguje), že platíme ze své mzdy 15 % daní, při skutečném zdanění průměrné mzdy ve výši 40 %. Podrobnosti v kapitolách Daně pod mikroskopem I - III v knize Ekonomům to myslí černobíle. Knihu si můžete vypůjčit v městské knihovně.

0 0
možnosti
VT

...a protože dále při našich nákupech platíme DPH i spotřební daně a další poplatky, proto je den "daňové" svobody až někdy na konci června a celkové naše zdanění se blíží k 50% ....[>-]

0 0
možnosti
PS

Pokud něco rostě o 1,1%, pak to není daleko od maxima. :-)

0 0
možnosti
JN

Velká část toho "snížení" v rámci EU byla fakticky přesunem jinam. EU si dala totiž takové krátkodobé cíle, které mohla splnit jenom útlumem průmyslu . A tak se to teď vyrábí jinde, Čína kvůli tomu musí stavět nové uhelky, aby to zvládla.

0 0
možnosti
Foto

O52t71a80k39a76r 57B77u63d63a

7. 12. 2023 16:43

Myslím, že jsem pochopil dost, když jsem četl originály článků, které jsou zde citovány, takže je nepotřebuji přebekávat z druhé ruky. Ale perlu jsem v tom článečku přeci nalezl: ..."Kalousek se opět vyjádřil i tak, že stávající opozice by byla ještě mnohem horší."... Tak tenhle citát stojí za zopakování. Dnešní opozice může být sice zítřejší koalice, ale věřím, že se to nestane, protože vídat a poslouchat zase Babiše a jeho trio věrných - Schillerová, Juchelka a Havlíček - to by byl po jejich 8 letech forsírovaných Zemanem na Hradě hodně smutný návrat k horším časům. K tomu Středula a další odborářští bossové... Hrůza pomyslet. A to to nejspíš všechno mysleli dobře a dělali všechno pro lidi. ;-D

0 0
možnosti
PD

To je snad jediný argument pro tuhle vládu, ta hrůza, kdyby nastoupila tahle opozice.

0 0
možnosti
VT

Pokud budu chtít psa bít, vždy si hůl najdu...tak nějak je napsaný tento článek. Nepopírám CELKOVÉ mzdy lékařů, které jsou součtem základního platu a přesčasů. Jen pochopte zásadní věc - ta mzda je za odpracované skoro dva měsíce !!! Pokud sečtete hodiny, pak to není zase tak mnoho. Ostudou i minulých vlád bylo, že nástupní plat lékaře po promoci byl nějakých 30 000 hrubého, jasně, po atestaci ( po dalších cca 5 letech vtdělávání !) se o něco zvedl. Poslední kapkou pak bylo "uzákonění" nezákonných přesčasů, které utrhlo to pověstné ucho. Navýšení základních platů (slíbené v roce 2011) je tak jen dílčí krok, změny je zapotřebí provést v systému vzdělávání, navýšit počet studentů na fakultách, a to proto, aby právě tolik přesčasů nebylo, protože ty služby ve zdravotnictví se prostě odsloužit musí. Jinak si budou muset pacienty v noci obsloužit příbuzní...[>-]

0 0
možnosti
JK

J90a58n 95K15u48l54h52e24i32m

7. 12. 2023 17:22

Vy asi budete lékař nebo alespoň informovaný člověk, který do toho vnese jasno.

Lékaři v ČR nepracují přesčas. Mají pohotovostní služby. Práce přesčas se nazývá taková práce, když pracovník má po normální pracovní době stejnou pracovní náplň jako v normální pracovní době. Někdy je práce víc jindy méně, někdy nic a spí celou noc.

Po takové službě má volno na odpočinek. Pokud by si vybírali volno hned po službě, tak by to snad dávalo nějakou logiku. Jenomže většinou to volno po službě nečerpají, volna kumulují a berou si to jako dovolenou.

Má lékař po noční službě vybrat si volno na odpočinek? Jak je tato služba finančně ohodnocena? Jak je to se službou v neděli?

0 0
možnosti
PB

P98e47t20e 96B39r39i11c85h

7. 12. 2023 13:05

Nesedí Kalousek v představenstvu VZP?

0 0
možnosti
LB

Čtrnáctiletá gymnazistka v ruském Brjansku začala střílet do spolužáků. A potom, že Rusové nejsou učenliví. Tahle se zhlédla v Americe. Příklady táhnou.

0 0
možnosti
KP

Do psa psaval vyborne clanky jeden byvaly doktor. No nejak se odmlcel.

0 0
možnosti
JK

J26a90n 12K40u35l67h41e10i85m

7. 12. 2023 12:12

Mohl by o těch "přesčasech" nějaký doktor napsat.

0 0
možnosti
ZK

Proč chce Kalousek do Bruselu ? To je mi otázka! Plat 9.500 EUR, kapesné, cestovné, výdaje na asistenta... To pro důchodce není k zahození, ne ?

0 0
možnosti
LB

Chce se chodit dívat na sošku toho kloučka, co čurá. Porovnání techniky nikdy neškodí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz