3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ÚVAHA: Politická aritmetika

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tatina 25.4.2007 11:53

Re: Přdevším,

Kde vidíte sprosté a nechutné výpady proti komukoliv,či s.Paroubkovi?Vy si to jen namlouváte.

gerontusinza 25.4.2007 10:25

Nikoli pane Bečváři, většina čechů nechce pana profesora Klause.

Většina (i já( se přiklání proto, žeb nikdo nebyl schopen představit lepšího protikandidáta.

tatina 25.4.2007 11:52

Re: Nikoli pane Bečváři, většina čechů nechce pana profesora Klause.

Proč má u veřejnosti tak velkou podporu?Posledně to bylo pomalu 75%.Kdyby byla volba mezi Klausem a Paroubkem,tak jsem si naprosto jistý,že by drtivě vyhrál pan Klaus.

w99 25.4.2007 9:06

Fakt ...

Máme-li brát daný průzkum za bernou minci, tak nevím co bude VK dělat s faktem, že většina tam chce mít také za prezidenta ženu!

RomanL 25.4.2007 9:26

Re: Fakt ...

Fakt?

I-Worm 25.4.2007 9:45

Re: Fakt ...

a to se ještě možná ukáže, že v souladu s moderními trendy chce většina občanů za presidenta homosexuála!

Vlad 25.4.2007 12:08

Re: Re: Fakt ...

Kvůli Hradu se na to Vašík určitě přešupačí.

Vocílka 25.4.2007 14:31

Re: Fakt ...

To přece není žádný problém. Trochu hormonů, menší chirurgický zákrok a je vymalováno. V jeho věku je to už celkem jedno.

AdVy 25.4.2007 9:01

Slepí straničtí vášnivci.

Je pro mne smutné to množství slepě oddaných straníků a příznivců těch tří nejsilnějších politických stran, kteří  neunesou odlišný, byť  rozumný názor  někoho, kdo není zrovna členem té jejich strany.

whaler 25.4.2007 8:51

dnes

je krásný den a tady diskuze na zvracení

I-Worm 25.4.2007 9:46

Re: dnes

a vy se divíte? Po takovém emetiku?

Jan 25.4.2007 8:51

Na KSCM bych prilis nespolehal.

Ti jako vzdy zvoli to nejhorsi reseni pro Ceskou republiku a v pripade prezidentske volby budou urcite opet volit, stejne jako v roce 2003 (jak potvrdili na primy dotaz Filip v OVM, Topolanek a Grebenicek v MFDnes), smesneho narodovce Klause.

Proste, Becvari, hlasy ODS a KSCM ma Klaus jiste, tak jako pred 4 lety a za soucasne situace ani nemusi hledat "konstruktivniho poslance" v jinych stranach. V roce 2003 to byl rusnok. Modrym i rudym komunistum jiste imponuje Klausuv primitivni odpor vuci EU a NATO a lisani se k vychodnim satrapum - od Putina az po ruzne stredoasijske diktatory.

Lájoš B. 25.4.2007 6:53

Jen blbec může spojovat průzkum

veřejného mínění s postojem vedení nějaké politické strany a pak z toho zpětně vyvozovat, kolik lidí je vlastně pro nebo proti.

Mirek 25.4.2007 8:43

Re: Jen blbec může spojovat průzkum

A co třeba průzkum o postoji lidí k vybudování radarové základny. Tím se jisté politické strany ohanějí skoro jako vůlí Boží.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 25.4.2007 5:12

jednoho si odectete

Z tech janevimkolikastrasnemoc procent, co chteji Klause za prezidenta si jeden kousek odectete. V zadnem pripade nejsem priznivec CSSD nebo nedej Priroda dokonce KSCM, ale Vaclava Jesitu Neomilneho uz podruhe nechci.

jorocer 25.4.2007 6:22

Re: jednoho si odectete

Neboj se, tebe už rovnou započítali do těch, co Klause nechtějí, tak netřeba nic odečítat.

viktor 25.4.2007 3:54

děkujeme, pane Klausi

už jste toho napáchal dost - od zpackané privatizce, umožnění tunelovat po výkřiky : "Více takových Kožených!" Narcista, mocichtivý ješita, ovšem chytrý dost, aby získal nepoučené. Za hranicemi už nás znemožnil dostatečně. Požádá znovu komunisty o podporu? Požádal by třeba čerta, aby zůstal u moci. Ale - i kdyby nakrajně byl zvolen, za čtyřicet let po něm už ani pes neštěkne. Masaryk, Beneš, Havel - ti zůstanou v historii země.

jorocer 25.4.2007 6:17

Re: děkujeme, pane Klausi

Hlavně Havel, ten který byl do úřadu zvolen největším množstvím komunistů, ten který byl takový humanista, že v rámci amnestie pustil po revoluci na svobodu z vězení i vrahy.

A čím konkrétním nás pan profesor Klaus znemožnil v zahraničí? Tím, že má vlastní názor, který bohužel (nebo bohudík) někdy prostě je jiný než těch ostatních?

Lájoš B. 25.4.2007 7:00

Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Fakt jste tak blbej ? Jak můžete porovnávat hlasy komunistů z volby VH ve federálním shromáždění s hlasy pro VK v PS ČR ? Pokud toto nerozeznáte, nerozumíte ničemu.

To, že VK má vlastní zahraniční politiku už zahraničí ví a proto začíná na VK činit formální dotazy. To není o názoru, ale o nevěrohodnosti VK ve funkci.

jorocer 25.4.2007 9:59

Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Ne blbej skutečně nejsem. Já neporovnávám, já jen konstatuji. Havel šel do volby na prezidenta s tím, že může dostat hlasy jen od komunistů (veřejně), ostatně si s komunistou Adamcem potřásal rukou pár dní po revoluci. Klaus byl volen v tajné volbě, jak může někdo vědět, že URČITĚ dostal hlasy i od komunistů? Nikdo z nich to přeci nepřiznal a vycházet z nějakých kalkulací tady nelze. Takže je pouze PRAVDĚPODOBNÉ, že dostal hlas i od nějakého komunisty, i když tito to popírají, že by mu hlasy dali. Nebo mi uniklo nějaké jméno poslance, který se veřejně přiznal, že volil Klause?

Co to je za výraz "nevěrohodnost ve funkci"? To jako že ve funkci prezidenta V.K. věrohodný není a např. jako profesor vyučující na VŠ ekonomické věrohodný je?

Viktorka 25.4.2007 10:44

Re: Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

zaprvé to nepopíral a co hlavně:poté , co byl zvolen, pozval si na rad soudruha Grebeníčka, jehož otec mlátil třídní nepřátele". \To máte tak špatnou paměť?

jorocer 25.4.2007 11:26

Re: Re: Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Paměť mám velmi doboru a samozřejmě se mi velmi nelíbilo, že na Hrad soudruha Grebeníčka pozval. Jde mi jen o to, jak je při každé příležitosti zdůrazňováno, že byl zvolen hlasy komunistů. Jako kdyby mu všichni z KSČM dali hlas a kdyby jen jeden nedal, tak by zvolen nebyl. I když je pravděpodobné, že od nich nějaký hlas mohl dostat (ale nikdo z nich se veřejně neozve "Já jsem dal Klausovi hlas"), nic to nemění na faktu, že s tím nic nenaděláme.

ladik53 25.4.2007 11:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Podstatné je, že byl o ty hlasy prosit (prokazatelně)!

Lájoš B. 25.4.2007 11:36

Re: Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Co naznačujete tím, že si Havel s komunistou Adamcem potřásal rukou pár dní po revoluci ve spojitosti s jeho volbou ve FS ? Nikdo jiný ho zvolit nemohl a Adamec byl oficiální zástupce establišmentu !!! Kdyby si potřásal rukou třeba s váma, tak by to pro odstavení komunistů mělo nulovou hodnotu !!! Ano, Havel byl ve správnou chvíli na správném místě a konal ve prospěch drtivé většiny našich lidí. V těchto klíčových chvílích, byl Václav Klaus politická nula, následně pak politická rychlokvaška.

Konkrétní jméno komunisty, který volil Klause neznáme, ovšem jeho revanžování se a obecné výroky komunistů o tom, že jim je zavázán jsou obecně známé.

Nevěrohodnost ve funkci chápu jako výhrady minulé i současné vlády vůči Klausově zahraniční politice, která nekoresponduje s oficiální politikou vlády.

Martin 25.4.2007 16:32

Re: Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Milý pane, aby se V. Klaus dostal na pouhou hranici volitelnosti , tak potřeboval drtivou většinu komunistických hlasů a až na jednu nebo dvě výjimky "disidentů", kteří se zdrželi doporučení rudého klubu, je taky dostal. Pak par růžových a černých tunelářů dílo dokonalo a LTO profesor se dostal kam chtěl. Za svou současnou popularitu vděčí hlavně tradiční benevolenci Čechů k osobě presidenta, ať už je to kdokoli (jakézi podvědomé dědictví loajality k panovníkovi, či co). Co se týče jeho mezinárodního účinkování, tak málokdo udělal pro zesměšnění obyvatel české kotliny tolik jako on. Na otázku kdo by byl lepším presidentem je jen jedna racionální odpověď - téměř kdokoli.

Pišta 25.4.2007 17:33

Klaus a komunisti

Dvanáct poslanců při volbě V.Klause se zdrželo hlasování.I kdyby to byli jen samí komunisti ,stále jich zbývá asi třicet, kteří hlasovali!! Pro Sokola? Nebo pro Klause? Zkuste hádat.Většina komunistů volila Klause, na to stačí kupecké počty. Sokol jako disident byl pro ně naprosto nepřijatelný a před  volbami o tom dokonce vydali prohlášení.

Žulový Aston 25.4.2007 7:04

Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Znemožnil se koncepcí a propagováníém kuponové privatizace - akce stála asi 500 000 000 Kč- dle Financial Times - a výrokem jen více takových Kožených - tento jeho idol, je jinde trestně stíhán a u nás Klausů je to hrdina.

Lump nebo hridna - jsme jedna rodina....Znáte jinou zemi - kromě Azerbajdžánu - že by se tam uskutečnila kuponová privatizace??? 

Rudla 25.4.2007 8:18

Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

znemožnil se V.K. možná tím , že byl tak naivní a věřil,že Vy Žulový astone a já i ostatní nejsme žádní zloději ale jak vidno v tom se hluboce mýlil.Vy jste hrdina nebo lump ?

jorocer 25.4.2007 10:08

Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Když jsou ve Financial Times tak chytří, proč jako protiváhu svého tvrzení, že to stálo 500 miliard (a co vlastně znamená že "to stálo", co je do toho započítáno?) neuvedou, jak se to mělo udělat jinak, aby to bylo levnější, či dokonce aby byl zisk? Přestože se říká, že po bitvě je každý generálem, tak v tomto případě je po bitvě každý pouze kritik, že se všchno udělalo špatně, ale ani po tolika letech nikdo neřekne, jak se to mělo udělat, a jak by to v tom případě dopadlo.

Lájoš B. 25.4.2007 11:46

Re: Re: Re: Re: děkujeme, pane Klausi

Proč děláte blbého s těmi 500 miliad ? Z praktické politiky VK vzešel mezinárodně vžitý termín tunelování a odhad je, že jsme za podpory Kožených byli okradeni o 500 miliard. Ano, Klaus se jistě správně snažil s maximální rychlostí převést státní majetky do soukromého sektoru, ale jako politický najiva neodhadl, jaké obrovské prostředky se prostě jen rozkradou. Jediné, co na v případě kritických hlasů tvrdil bylo, že to je normální, že na západě se krade taky.