7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Sterilita „nepolitické politiky“

Výrazné novum posledních týdnů je nebývale zuřivé angažmá Babišových listů v nadcházejících volebních kampaních politické sekce oligarchova impéria, hnutí ANO. Politické angažmá novinářů (provázené intenzivním únikem informací z policejního vyšetřování) není u nás nic neobvyklého a je třeba se mu věnovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 26.8.2016 13:30

1. Autor již senilní a měl by skončit s psaním.

2. stát by měl nastavit jednoduchá pravidla a vynucovat jejich dodržování. Do každodenního života občanů by se neměl míchat.

3. Doležal je zřejmě rozčarován z doby, kdy každý jeho článek končil oslavou V. Klause. (někteří z nás si to ještě pamatují)

4. Politika je správou věcí veřejných a těch, které jednotliví občané nemohou rozhodnout sami, neboť se týká i ostatních občanů.

5. Ty tzv. demokratické "tradiční" strany se zničily samy. Prostě nabrali příliš mnoho "slimáčků" a pak si chtěli zajistit příliš mnoho "kapustičky".

6. Musím souhlasit s A. Babišem, že je produktem ODS a jejich následovníků tj. ODA, US, TOP09. Jejich neschopnost byla jeho důvodem k jeho vstupu do politiky. Ze studijních let si vzpomínám na jednoho Řeka ( v době cca před 2000 lety), který tvrdil, že po demokracii přichází oligarchie a pak diktatura. Takže vše jde normálně. Jen holt Doležalové si budou muset zvyknout. Ostatně soudím, že cílem Sobotky je dostat se na místo eurokomisaře, brát půl mega měsíčně a do smrti důchod ve výši 100 tisíc Kč. jako má Špidla. A Babiš bude příštím premiérem.

J. Kulheim 26.8.2016 14:50

Byl to A. Tyller v roce 1792

Skotský profesor historie Alexander Tyler z Eddingburdské university, řekl následující o Athénské republice, která existovala před 2000 lety: “DEMOKRACIE JE vždycky ve své podstatě jen DOČASNÁ. Jednoduše, nemůže existovat jako permanentní forma vlády. Bude existovat do chvíle, kdy voliči objeví, že mohou sami sobě svým hlasem ve volbách velice štědře přidat dary ze státního pokladu. Od tohoto okamžiku voli většina vždycky kandidáty, kteří slíbí těchto daru nejvíce. V důsledku tohoto faktu musí KAŽDÁ demokracie zahynout v důsledku nezodpovědného hospodaření.

KOLAPS DEMOKRACIE, jako důsledek fiskální nezodpovědnosti, je VŽDY následován DIKTATUROU. Průměrný věk nejproslulejších světových demokracii od počátku historie je kolem 200 let. Jediná záchrana pro každý národ je duchovní obroda osobního sociálního cítění a návrat ke střídmosti, skromnosti a ohleduplnosti. Nestřídmý dluh je dychtivost mít všechno a hned teď. Populistické uspokojování davů (voličů) z veřejné pokladny je ta pravá příčina hospodářského pádu."

"Dalším důvodem chudoby je nízká konkurenceschopnost. Ta je způsobena jak vysokým zdaněním práce (neboť každý pracující musí živit osoby, pobírající sociální dávky a také mohutný státní aparát, který se stará o vybírání vysokých daní a rozdělování sociálních dávek), tak také státními zásahy do ekonomiky. Každá významnější ekonomická krize za posledních 120 let byla způsobena právě chybnými státními zásahy do ekonomiky a to včetně světové hospodářské krize ve 30. letech 20. století . To jediné, co hovoří v tomto kontextu v náš prospěch, je skutečnost, že stejné chyby dělají i jiné státy."

M. Prokop 26.8.2016 21:06

"A Babiš bude příštím premiérem."

A pak snad i Chaloupkům dojde (alespoň některým), jaký omyl je volení Bureše.