21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Spory šejdrem - Peroutka, dalajláma atd.

Česká společnost a její intelektuální předvoj jsou momentálně ve velké, veliké rejži. Před časem dali lidé svou víru falešným spasitelům (tedy konkrétně jednomu, Andreji Babišovi) a čeští intelektuálové projevili v lepším případě bezradnost a bezbrannost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 24.10.2016 22:32

Re: Autor má pravdu, jen bych si dovolil to

Pane, nemáte přezdívku Baron Prášil?

V. Čermák 24.10.2016 22:30

Pane Fleisznere, špatně vyhodnocujete fakta.

Zmíněný článek se přece nenašel. Zeman si nic nespletl, jak mylně připouštíte. Našel se pouze článek podobného ( ne stejného ) názvu, ale od jiného autora a v jiných novinách a hlavně s jiným závěrem. Hubám permanentně plivajících po Zemanovi ale stačí, že byl vpravo dole. A tak je to se vším. Peroutkova vnučka nakonec ostrouhá, Stohovnaři budou odsouzení a zneužitý Brady bude bohužel za vola. O Hermanovi ani nemluvím.

P. Vacek 24.10.2016 22:07

Re: Lidský odpad

Bohužel, odpad se prolhal až na pražský Hrad. Patologický lhář Zeman si ze všech dělá srandu.

J. Fleiszner 24.10.2016 21:21

Lidský odpad

Nechápu jak se může někdo (i autor) pořád hrabat v tom, že si Zeman spletl autora članku? Článek se našel, autor je asi někdo jiný (já to nekontroloval), Peroutka morálně "zakopl" ve vztahu k Hitlerovi a Židům a svoji chybu brzy poznal. Zeman mohl říct jasně, že se spletl v názvu nikoli v obsahu a moudrý člověk by se nad tím měl tak akorát zamyslet.

Jenže se tocho chytly morální nuly a furt a furt do toho budou vrtat v domění, že tak zístají nějaké body. U koho? Tak maximálně u Schwarzenberka, Halíka, Kocába a dalšího lidského odpadu. Vážné není to, co udělal Zeman, ale to, co z toho dělají lidé bez charakteru.

M. Prokop 24.10.2016 21:05

Re: To snad ne! Není to fabulace?

Shlédnout, jak to filmaři doprasili?

M. Prokop 24.10.2016 21:04

Re: Rozumní přečtou,nerozumní ignorují...

Mně se nesmysly fakt nelíbí.

Análytička nezaznamenal poslední vývoj. Z Ovčáčka mluvčáčka pomalu (jako s dispečery) leze realita.

K. Janyška 24.10.2016 19:58

Re: Doporučuji v této souvislosti všem Hayekovu

Nemlčím, tedy filosofem nejsem. A jsem na to jaksepatří pyšný, Kdo hovno ví, filosofuje, to jen parafráze Haykových úvah v této věci. Byl hrdým vědcem, ne hloupým filosofem... Dzp.

B. Rudolf 24.10.2016 19:32

Re: To snad ne! Není to fabulace?

Ten esesák byl mimo jiné horolezec a o svém pobytu v Tibetu napsal slavnou knihu, podle které byl natočen neméně slavný film. Obojí se jmenuje: "Sedm let v Tibetu." Doporučuji shlédnout :-)

P. Rajman 24.10.2016 18:52

"Falešný spasitel" stál vedle Havla

už na Letné. Ignorovat to a podporovat ještě tehdy komunisty z roku 1968 byla a je hrubá intelektuální nedůslednost.

J. Mrázek 24.10.2016 18:46

To snad ne! Není to fabulace?

Tomu nevěřím ! Že nacisté hledali v Himalaji bájnou říši Šangri_La se ví, ale že až tak .... nechce se mi tomu věřit.

J. Urban 24.10.2016 14:25

Autor má pravdu, jen bych si dovolil to

zjednodušit: Peroutkou i dalajlámou někdo dovedně odvrací pozornost lidí i médií od skutečných kauz a problémů. Že ten někdo sedí na Hradě a pracuje proti ČR, je nasnadě.

A. Alda 24.10.2016 13:56

Když už jste sem dal odkaz,

přidám taky jeden k tomu dalajlamismu:

http://www.czechfreepress.cz/spiritualita-tajemno/esesak-poradcom-sucasneho-dalajlamu.html

J. Mrázek 24.10.2016 13:40

Rozumní přečtou,nerozumní ignorují...

Může se vám to nelíbit, ale poměrně obsažný a neznámými fakty naplněný článek: parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Je-to-cele-zvlastni-Analyticka-predklada-pochybnosti-o-tom-jak-to-bylo-s-dalajlamou-a-Jirim-Bradym-459630

J. Kučera 24.10.2016 11:37

Re: To jsem zvědav,

Skvělý článek, přesto mám přípodotek. Předesílám, že Zemana nemám rád. Nemohu mu odpustit, že sestřelil vládu, která měla v parlamentu většinu (byť tu nejtěsnější) a vnutil nám vládu, která důvěru parlamentu nikdy nezískala. Přesto jsem ho volil a budu ho volit zas (pokud bude kandidovat), protože v té zoufalé bídě je jediný volitelný. Pan Brady má možná pravdu, že mu někdo volal, ale i kdyby to byl sám prezident, telefonát není nominace. Takže ho nikdo nenominoval a proto jsem přesvědčen, že to je zástupný problém. Jaký, že to malér nám chtějí "elity" zatlouct?

A. Alda 24.10.2016 11:28

Soudím podobně.

Také mně to přijde jako vynikající článek.

M. Prokop 24.10.2016 10:43

Re: Doležal coby vyznavač kleptosexokracie

Ve srovnání s koncentrákem je Protektorát svoboda. Jinak také "neudivujete".

P. Zinga 24.10.2016 10:39

Re: Doležal coby vyznavač kleptosexokracie

Po návratu z lágru zavětřil a pokusil se lézt komoušům do řiti. Když ho odmítli, opustil zhrzeně milovanou vlast. Kdyby ho neodmítli, dnes by jste na něj házel ty vaše ....

P.s:. "mohl psát na svobodě": tím myslíte protektorát, že? Ale to u Vás neudivuje...

J. Lepka 24.10.2016 10:06

Re: Doporučuji v této souvislosti všem Hayekovu

Možná byste měl svůj literární rozhon obohatit i o jiné myslitele. Například takový Anicius Manlius Torquatus Severinus Boëthius ve svém díle "Útěcha z filosofie" uvádí takový malý, leč zajímavý postřeh: "Si tacuisses, philosophus mansisses." Česky je to: „Kdybys byl mlčel, zůstal bys filosofem“

J. Rojšl 24.10.2016 10:05

rádoby rozumování stařešiny

Míla založil svojí popularitu na rádoby rozumování stařešiny, mudrce, který i o komplexních problematikách dokáže promlouvat jakoby moudrým a prostému lidu srozumitelnými bonmoty a využívá faktu, že politická a mediální gramotnost značné části společnosti přímo vybízí k manipulaci.

Jenže blbejch ubývá a ubývá a zároveň mu do hrobu "značně pomáhají" ti jeho Hradní kašpárci a ta jejich "starost" o Hradního pána začíná být směšná a směšnější a směšnější...

A hlavně - Míla si pomáhá tím, že lidem lže - to zřejmě je bejvalejm rudejm a prostému lidu sympatický - chová se jako oni - "náš pan prezident" ...

K. Janyška 24.10.2016 9:28

Doporučuji v této souvislosti všem Hayekovu

Konrarevoluci vědy. Celá polovina této světově proslulé publikace je věnována smýšlení tzv. elit konce 19. a začátku 20. století. Zeman má paradoxně s Peroutkou pravdu, i když to z jeho levičáckých úst zní jako výsměch sobě sama. O článku Hitler je gentleman teď nemluvím.. Dzp.

M. Prokop 24.10.2016 9:03

Re: Doležal coby vyznavač kleptosexokracie

"Oportunista" seděl v lágru, ač mohl oportunisticky psát na svobodě ...

Vy v té makovici máte maglajz.

M. Prokop 24.10.2016 9:01

Kdepak Zídek,

na toho by se každý vyprdnul.

Zeman a jeho mluvčáček komoušek aféru neustále rozviřovali.

A nejde o idoly, na to je Peroutka valné většině nesrozumitelný (mnoho příkladů i zde), jde o to, že by veřejný čunitel neměl veřejně a navíc hloupě lhát.

S dalajlámou prakticky totéž, nikoho by moc nezajímal, kdyby nesloužil k projevení hnusu nad některými našimi čuniteli.

P. Zinga 24.10.2016 8:28

Re: Doležal coby vyznavač kleptosexokracie

Havel, Peroutka ani Dalajláma nejsou nic než bla-bla-bla. Peroutka byl obyčejný čecháčkovský oportunista a Havel s Dalajlámou nemluvili nic jiného, než co jsem slyšel od mámy: buď slušný a neper se.

Komu to neříkala máma, potřebuje Havla a Dalajlámu. Chudáci, ale oni za to nemohou.

P. Boublíková 24.10.2016 8:01

Re: Vynikající článek

:-) prozřel

P. Götze 24.10.2016 7:37

RE

pane Dolezal, zacit peroutkou a dalajlamou, pokracovat havlem, abych nakonec (opet sic) spinil Babise. pan Doelzal se zlepsuje. jeste zapomnel dodat, ze samozrejme pred hruzami babies a Zemana nas ochrani demokraticka strana CSSD jako posledni mohykan a zachrance ceske polistopadove demokracie. ta strana, ktera zrejme (zatim to jsou jen reci, ale logiku to ma) ve vsi zoufalosti nad svym financnim stavem (a nejen jinacim) evidentne nakrocila na tenky cinsky led. A veru tezce se ji to vymsti rekl bych. Ale za toho Cinana urcite taky muze Babis, to se zrejme dovime az v dalsim clanku pana autora.

T. Marný 24.10.2016 6:31

Re: Vynikající článek

Spíše bychom se měli ptát : Doležale, co se děje ? Že začínáš obracet, pisálku !

P. Maleček 24.10.2016 5:46

Doležal coby vyznavač kleptosexokracie

Tak nám Doležal z osobností, o které bysme se měli při řešení společenských problémů opírat, vyřadil Havla, Peroutku a Dalajlámu.Tedy koncept demokracie, lidských práv a upřednostňování dialogu před násilím.

Naštěstí též Doležal nejásá nad mudrováním a cíli Zemana s Babišem, tedy nad jakousi asijskou despocií chabě poevropštěnou jen formální demokracií v podobě vlivné elity neohrožujících voleb.

Což nutně vyvolává otázku, co že je tedy Doležalovou představou fungující společnosti? Těžko říct. Ale vzhledem k jeho zoufáním nad koncem - jeho slovy starých dobrých pořádků, ukončených v r. 2013 Šlachto Ištvánovým zásahem na Úřadu vlády, to bude nejspíš tohle údobí.

Tedy údobí, kdy se pod pod notně děravou maskou demokracie na státním kradlo, že se ani poledne nedrželo a premiéra přes svou mezinožku řídila, dle toho jak ji kdo kabelkami či kožichy uplatil, jeho sekretářka. Dalo by se to nazvat kleptosexokracií.

V tom nelze Doležalovi upřít racionální světonázor a filozofický nadhled. Vždyť co jiného víc tvoří dějiny lidstva než touha po cizím majetku a sexu. Tak proč to pořád popírat. Nevím jak vy, ale já mám o držiteli nejbližší Nobelovky za politologii jasno!

P. Boublíková 24.10.2016 4:57

Vynikající článek

jsem mile překvapena, neboť články pana Doležala mi většinou připadají hodně slabé.

P. Sulc 24.10.2016 3:32

Velice dobry clanek, diky.

Jsou to takove ty zastupne problemy, rekl bych, pro ty intelektualy, co ''maji v kalhotech'',ne pro tech par ostatnich.

T. Kohout 24.10.2016 1:42

oceňuji střízlivý přístup

Díky za střízlivé názory. Je jich jako šafránu, tím víc je třeba je ocenit. Je hlavně nutno ocenit v protikladu k neustálých kuchtíkům všelikých kauz. Například pozdní přílet na pohřeb. Jak to den za dnem kuchtíci přivařují. Čekal jsem, že finále bude, že se pánové stavili někde na panáka, ale tam dosud nejsme, zatím se jen zdá, že to někdo špatně naplánoval, ale proč to probírat den za dnem? Zřejmě, aby zapadly důležitější věci.