Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

UDÁLOSTI: Prezidentská volba - zanechte veškeré naděje

Minulé úterý oznámil svou prezidentskou kandidaturu profesor Jiří Drahoš, bývalý předseda Akademie věd ČR. Jeho rozhodnutí nebylo až tak velkým překvapením, už delší dobu se vědělo, že o tom uvažuje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

7. 4. 2017 23:49
Hm. Je iluzorní, že se národu českému

povede zbavit se naráz jak Babiše, tak Zemana. Pragmatik (ne typ Václava Klause, na něj je označení pragmatik příliš slušné) to může vidět tak, že se s pomocí Babiše zbaví Zemana. A to je realistická úvaha, s pravděpodobností úspěšnosti tak 50 na 50.

0 0
možnosti
OZ

7. 4. 2017 21:56
Nacpat Babiše není od věci:

PL dnes: Postoj maďarské vlády ke Středoevropské univerzitě (CEU), která sídlí od roku 1991 v Budapešti, budí emoce po celé Evropě. Pro její případný přesun do Prahy se už vyjádřil prezidentský kandidát Jiří Drahoš a také ministr financí Andrej Babiš. Nyní se jednoho ze subjektů financovaných Georgem Sorosem zastala i německá kancléřka a zdá se, že evropské elity hodlají kauzu CEU vyžít k dalšímu kárání neoblíbeného premiéra Viktora Orbána.

Takže tady máte, pane Doležale, Babiše i Drahoše pěkně pospolu v zájmu "dobré věci" jako zájemce o špinavé pr--- pardon, o vzdělání naší mládeže!

0 0
možnosti
PG

P. Gábriš

7. 4. 2017 20:11
Babiš nechybí

Vy dokážete nacpat Babiše snad i do zpráv o počasí!

0 0
možnosti
MP

7. 4. 2017 20:58
Re: Babiš nechybí

Vždyť on se Bureš sere i do toho počasí.

0 0
možnosti
JV

J. Vlček

7. 4. 2017 18:16
Nejsympatičtější je autorův závěr článku,...

...tedy zanechání nadějí v prezidentskou volbu (myšleno volbu Drahoše). Jediná kloudná myšlenka z celého článku.

Pane Doležale, jestli s panem Drahošem, jak tvrdíte, spojují naděje někteří novináři, pak společnost určitě ne. Možná si pod společností ledacos představujete, ale společnost rozhodně není pražská kavárna.

To, že Drahoš chválí Kalouska je od něho výborný předvolební tah, neboť to mu body nepřidá, maximálně ubere. Jásáte nad jeho slibem, že zruší blokádu hradu? Pane Doležale, ta ochrana hradu byla zavedena proto, aby se nejrůznější exoti nemohli špacírovat po střeše hradu a vyvěšovat tam své trenýrky.

Píšete dále, že pan Drahoš má rozumný postoj k migrační otázce, a že nebude veřejnost otravovat zbytečným mudrováním. Stačí si přečíst "Výzvu vědců proti strachu a lhostejnosti" s podpisem pana Drahoše a je nám jasný jeho rozumný postoj k migrační otázce. Moudra v petici uvedená společnost natolik otrávila, že bude ráda, když ji pan Drahoš nebude s podobnými moudry otravovat ani jako vědec, natož coby prezident.

Takže, pane Doležale, zanechte naděje ve volbu pana Drahoše, coby prezidenta.

0 0
možnosti
KV
Koukám, že panu Doležalovi dává dost práce

aby už nebyl sprostý. Maká jak z nějaké začleňovací neziskovky a bez úspěchu. Poslední silou podpírá starodávnou demokracii, která v našem pojetí je opravdu na zhroucení. Není to zrovna od pana prezidenta hezké, že nechce poslechnout pana Doležala a uvolnit "trůn" nějakému demokratovi, v případě přízně pana Doležala bych vsadil na jeho spolubojovníka Koláře. No pane Doležale, zůstane to na vůli lidu, musíte věřit, že tzv. selský rozum zvítězí a budete mít další léta možnost bojovat......

0 0
možnosti

7. 4. 2017 13:39
Kéž byste měl pravdu, pane Doležale.

Zdá se však, že se pohybujete zcela mimo realitu a zvolení Jiřího Drahoše zůstane jen ve Vašich snech. Do druhého kola se probojovat může, to ano. Zvítězit proti Miloši Zemanovi už ne. Proč? Protože jej cca 85% lidí vůbec nezná a za jeden rok do voleb těžko vejde ve všeobecnou známost. Oproti Miloši Zemanovi má jednu nespornou výhodu. Nikdy nebyl členem KSČ. To je však asi tak vše. Na druhou stranu byste si měl uvědomit, že Miloše Zemana dlouhodobě podporuje cca 60% lidí v tomto státě. Rád bych, abychom měli lepšího prezidenta nicméně musím uznat, že žádný ze současných protikandidátů Miloši zemanovi nemá šanci.

0 0
možnosti
LK

7. 4. 2017 13:13
Má rozumný postoj k migrační otázce ?

Takže je pro "žádné musllimy ! " ? Pak bych ho volil. Jinak ne !

0 0
možnosti
AA

A. Alda

7. 4. 2017 12:50
Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

Byli to JUDr. Hácha a gen. Svoboda.

0 0
možnosti
AN

A. Nový 840

7. 4. 2017 13:07
Re: Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

A jeden dramatik prosazoval "nepolitickou politiku". :-)

0 0
možnosti
FN

F. Navr8til

7. 4. 2017 12:17
Dnes a zítra

Dnes je prof. Drahoš hvězdou maistreamu, ale do voleb je ještě daleko. Stále si pamatuji jásot médií nad kandidáte Fischerem. Pak byl jako hlavní hrdina dosazen Karel Schvarzenberg a z minulého favorita se stal tupený sviňák. Kroky jako podpis pod vítačskou akademickou peticí nebo nejnovější přání přesunout Sorosovu školu na výrobu občanských aktivistů do Prahy, mohou z prof. Drahoše udělat volebního otloukánka.

0 0
možnosti
JC

7. 4. 2017 10:39
Média dneska jedou Sýrii, žádnej Drahoš

je už nezajímá.

0 0
možnosti
PR

P. Rudolf

7. 4. 2017 10:54
Re: Média dneska jedou Sýrii, žádnej Drahoš

Na psu jsou zveřejňovány články, které už nejméně dva dny předtím vyšly jinde.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz