28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Prezidentská volba - zanechte veškeré naděje

Minulé úterý oznámil svou prezidentskou kandidaturu profesor Jiří Drahoš, bývalý předseda Akademie věd ČR. Jeho rozhodnutí nebylo až tak velkým překvapením, už delší dobu se vědělo, že o tom uvažuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 7.4.2017 23:49

Hm. Je iluzorní, že se národu českému

povede zbavit se naráz jak Babiše, tak Zemana. Pragmatik (ne typ Václava Klause, na něj je označení pragmatik příliš slušné) to může vidět tak, že se s pomocí Babiše zbaví Zemana. A to je realistická úvaha, s pravděpodobností úspěšnosti tak 50 na 50.

O. Zuckerová 7.4.2017 21:56

Nacpat Babiše není od věci:

PL dnes: Postoj maďarské vlády ke Středoevropské univerzitě (CEU), která sídlí od roku 1991 v Budapešti, budí emoce po celé Evropě. Pro její případný přesun do Prahy se už vyjádřil prezidentský kandidát Jiří Drahoš a také ministr financí Andrej Babiš. Nyní se jednoho ze subjektů financovaných Georgem Sorosem zastala i německá kancléřka a zdá se, že evropské elity hodlají kauzu CEU vyžít k dalšímu kárání neoblíbeného premiéra Viktora Orbána.

Takže tady máte, pane Doležale, Babiše i Drahoše pěkně pospolu v zájmu "dobré věci" jako zájemce o špinavé pr--- pardon, o vzdělání naší mládeže!

P. Gábriš 7.4.2017 20:11

Babiš nechybí

Vy dokážete nacpat Babiše snad i do zpráv o počasí!

M. Prokop 7.4.2017 20:58

Re: Babiš nechybí

Vždyť on se Bureš sere i do toho počasí.

J. Vlček 7.4.2017 18:16

Nejsympatičtější je autorův závěr článku,...

...tedy zanechání nadějí v prezidentskou volbu (myšleno volbu Drahoše). Jediná kloudná myšlenka z celého článku.

Pane Doležale, jestli s panem Drahošem, jak tvrdíte, spojují naděje někteří novináři, pak společnost určitě ne. Možná si pod společností ledacos představujete, ale společnost rozhodně není pražská kavárna.

To, že Drahoš chválí Kalouska je od něho výborný předvolební tah, neboť to mu body nepřidá, maximálně ubere. Jásáte nad jeho slibem, že zruší blokádu hradu? Pane Doležale, ta ochrana hradu byla zavedena proto, aby se nejrůznější exoti nemohli špacírovat po střeše hradu a vyvěšovat tam své trenýrky.

Píšete dále, že pan Drahoš má rozumný postoj k migrační otázce, a že nebude veřejnost otravovat zbytečným mudrováním. Stačí si přečíst "Výzvu vědců proti strachu a lhostejnosti" s podpisem pana Drahoše a je nám jasný jeho rozumný postoj k migrační otázce. Moudra v petici uvedená společnost natolik otrávila, že bude ráda, když ji pan Drahoš nebude s podobnými moudry otravovat ani jako vědec, natož coby prezident.

Takže, pane Doležale, zanechte naděje ve volbu pana Drahoše, coby prezidenta.

K. Vyšata 7.4.2017 16:16

Koukám, že panu Doležalovi dává dost práce

aby už nebyl sprostý. Maká jak z nějaké začleňovací neziskovky a bez úspěchu. Poslední silou podpírá starodávnou demokracii, která v našem pojetí je opravdu na zhroucení. Není to zrovna od pana prezidenta hezké, že nechce poslechnout pana Doležala a uvolnit "trůn" nějakému demokratovi, v případě přízně pana Doležala bych vsadil na jeho spolubojovníka Koláře. No pane Doležale, zůstane to na vůli lidu, musíte věřit, že tzv. selský rozum zvítězí a budete mít další léta možnost bojovat......

P. Čech 7.4.2017 13:39

Kéž byste měl pravdu, pane Doležale.

Zdá se však, že se pohybujete zcela mimo realitu a zvolení Jiřího Drahoše zůstane jen ve Vašich snech. Do druhého kola se probojovat může, to ano. Zvítězit proti Miloši Zemanovi už ne. Proč? Protože jej cca 85% lidí vůbec nezná a za jeden rok do voleb těžko vejde ve všeobecnou známost. Oproti Miloši Zemanovi má jednu nespornou výhodu. Nikdy nebyl členem KSČ. To je však asi tak vše. Na druhou stranu byste si měl uvědomit, že Miloše Zemana dlouhodobě podporuje cca 60% lidí v tomto státě. Rád bych, abychom měli lepšího prezidenta nicméně musím uznat, že žádný ze současných protikandidátů Miloši zemanovi nemá šanci.

L. Křivan 7.4.2017 13:13

Má rozumný postoj k migrační otázce ?

Takže je pro "žádné musllimy ! " ? Pak bych ho volil. Jinak ne !

A. Alda 7.4.2017 12:50

Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

Byli to JUDr. Hácha a gen. Svoboda.

A. Nový 7.4.2017 13:07

Re: Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

A jeden dramatik prosazoval "nepolitickou politiku". :-)

P. Čech 7.4.2017 13:42

Re: Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

Pletete si pojmy, pane Nový. Ten dramatik neprosazoval "nepolitickou politiku", ale politiku , která nevychází z volné soutěže politických stran v jejich boji o moc mezi sebou a následně nad občany. A to je set sakra rozdíl. Slovní spojení "nepolitická politika" totiž postrádá jakýkoliv vnitřní význam a je tedy obecným nesmyslem.

A. Alda 7.4.2017 14:04

My zdělanci

tomu řikáme contradictio in adiecto.

J. Ráž 7.4.2017 15:03

Re: Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

A tím,že Havel razil nepolitickou politiku, ukázal, že politice nerozumí. Stejně jako Drahoš, který prohlásil stejnou kravinu,že bude nepolitickým prezidentem. Tím se znemožnil.

P. Čech 7.4.2017 15:55

Re: Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

Nepolitická politika je totéž jako neučesaná učesaná či nesouhlasný souhlas, čili významový nesmysl, vymyšlený některými politiky a protlačovaný novináři. To hovoří za vše.

P. Čech 7.4.2017 16:03

Re: Dva nepolitické presidenty jsme už měli.

Slovní spojení "nepolitický prezident" jistý význam, na rozdíl od "nepolitická politika" , má. Takový by totiž prezident býti měl. Znamená to prezidenta, který nebude zvýhodňovat žádnou politickou stranu či hnutí a to dokonce i nezávisle na tom, jakou pozici si vybojovala ve volbách po "volné soutěži". Je nutno si konečně nejen uvědomit, ale přijmout za svou skutečnost, že prezident je zvolen většinou voličů, tedy že získává mnohem více hlasů voličů než kterákoliv politická strana či hnutí. Prezident v demokratickém státě je prezidentem všech občanů, ikdyž menšina z nich s ním vnitřně nemusí souhlasit. To na rozdíl od politické strany či hnutí, které zastupují pouze své voliče, jichž je vždy směšná menšina vzhledem k k voličům stran a hnutí jiných.

F. Navrátil 7.4.2017 12:17

Dnes a zítra

Dnes je prof. Drahoš hvězdou maistreamu, ale do voleb je ještě daleko. Stále si pamatuji jásot médií nad kandidáte Fischerem. Pak byl jako hlavní hrdina dosazen Karel Schvarzenberg a z minulého favorita se stal tupený sviňák. Kroky jako podpis pod vítačskou akademickou peticí nebo nejnovější přání přesunout Sorosovu školu na výrobu občanských aktivistů do Prahy, mohou z prof. Drahoše udělat volebního otloukánka.

J. Chaloupka 7.4.2017 10:39

Média dneska jedou Sýrii, žádnej Drahoš

je už nezajímá.

P. Rudolf 7.4.2017 10:54

Re: Média dneska jedou Sýrii, žádnej Drahoš

Na psu jsou zveřejňovány články, které už nejméně dva dny předtím vyšly jinde.

P. Kraus 9.4.2017 12:00

Re: Média dneska jedou Sýrii, žádnej Drahoš

Což je zcela vpořádku, pokud je toto zdržení způsobeno patřičným ověřováním informací, které hodlá N.P. zveřejnit. To je však otázka.

P. Čech 7.4.2017 16:06

Re: Média dneska jedou Sýrii, žádnej Drahoš

Už je nezajímá ani ta Sýrie, teď je upřednostňován Stockholm.. Zde je možno vybudit více emocí, alze též snadněji spekulovat.

Z. Lapil 7.4.2017 10:37

Pak že Drahoš není politik

Tady rozhodně dobře odhadl (ne že by k tomu potřeboval nějakou extra jasnozřivost), že budoucí prezident bude mít Babiše ve vládě, zatímco Zemana na Vysočině, a zařídil se podle toho.

Pod plus nebo minus ať si čárku udělá každý dle vlastního rozumu.

L. Severa 7.4.2017 10:27

Nepolitický kandidát?

Co to je ? Je pro něj tabu vyslovit se k mezinárodním a vnitropolitickým událostem a klade jen věnce a jmenuje profesory a jiné nepolitické činnosti? Již tím, že třeba pochválil Kalouska se dopustil protimluvu. Již při volební kampani nemohou zůstat kandidáti nepolitičtí. No, mohou pronášet ty fráze o nestrannosti, tak, že budou prezidenti všech.

P. Rudolf 7.4.2017 10:19

Škoda

že jste se nevyhnul (kromě tradičního plivání na Babiše) svým posledním dvěma odstavcům. Byl by to vcelku docela rozumný článek. Neboť kandidát, který se bude profilovat jako "antizeman" a zároveň i jako "antibabiš" nemá šanci postoupit ani do druhého kola, natož vyhrát.

A. Nový 7.4.2017 13:03

Re: Škoda

840

Rudáčku/Hofmane, jaké plivání na Babiše? Nebo je snad zakázané kritizovat vašeho kolegu, estébáského fízla? :-)

M. Prokop 7.4.2017 9:25

Tak to já si nějakou tu naději zachovávám,

ač si ji nepersonifikuji ani do Drahoše, ani do Horáčka.

S. Donát 7.4.2017 9:03

Díky za pozitivní článek

Drahoš nemá šanci, to se dobře čte :-)

M. Valenta 7.4.2017 8:48

Když už jsme u těch proti-kandidátů z pražské ZOO,

tak bych v druhém kole proti zemanovi místo šimpanze upřednostnil hrabáče kapského, jakožto nejspokojenějšího spáče, kterého jsem kdy spatřil a to podotýkám, že moje žena Lucie umění spánku ovládá také slušně.

J. Dusitko 7.4.2017 8:55

Vaše paní

Lucie je také jedna z těch, co noci u pyje...?

M. Bouček 7.4.2017 8:40

Pan Doležal

Pan Doležal kultivovaným jazykem napsal další zbytečný a špatný text, bylo by lépe, kdyby šel na ryby nebo si dal šlofíka.

J. Dusitko 7.4.2017 8:51

Doležal - nejodpudivější z odpudivých

forem novinářské fauny...