6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Cesta k vítězství Pravdy, Lásky a Babiše

Na naši dnešní vnitropolitickou situaci existují dva vyhraněné pohledy. První je dejme tomu revoluční: česká společnost prošla v posledních pětadvaceti letech hlubokou krizí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 4.3.2015 23:26

No, signifikantní na posunu nahlížení na politiku

je už to, že Bartončíkovi podezření ze spolupráce se StB zlomilo politický vaz, kdežto Burešovi nikterak neuškodilo.

A pražská šéfka hnutí ANO Radmila Kleslová je dokonce někdejší důstojnice StB, byť v životopise o tom cudně mlčí. Svůj k svému ...

V. Vaclavik 4.3.2015 18:15

prorůstání politiky a ekonomiky

"Velkou chybou naší transformace ... bylo prorůstání politiky a ekonomiky,"

A jak jinak to mohlo dopadnout se smisenou ekonomikou, ekonomikou treti cesty, te cesty, ktere Klaus myslel, ze se jsme se ji ubranily, zatimco ona pod jeho kuratelou dospivala do dnesni podoby. Kdyby to aspon priznal, nic bych proti nemel, protoze jedna vlastovka jaro nedela, jenze on zapiral nos mezi ocima, vzyval standardni ekonomiku, kterou jsme se dle neho stali, kde standardni znamenala byt jako evropske stado, o kterem jsem marne v devadesatych letech psal mimo jine i na jeho webovych strankach ve smuslu, ze ta Evropa neni zadny vyspely kapitalismus, jak ji pan Klaus, tehdy premier vlady, nahlizel. I zelene hnuti tehdy videl jako nejake hnuti 'brontosaurus', co k tomu vice rici, napsat.

J. Slabý 4.3.2015 17:00

V kočáře a za kočárem.

Pan Doležal je stejný jako ostatní. Pokud se sami vezou v kočáře, zdá se jim i škaredá krajina krásná. Pokud se plahočí za kočárem, zdála by se jim i nádherná krajina škaredou.

Kořeny současné politické i ekonomické mizérie jsou právě v tom prvním období, kdy mnohým stačilo, že se bude všechno privatizováno a Havel je prezidentem.

Do voleb  v roce 1992 vstupovaly dva výraznější subjekty-Dienstbierovské OH a Klausovská ODS.

Naděje realističtějšího OH pohřbil zcela neschopný volební manažer Ivan  Gabal.

Dominantní postavení Václava Klause bylo srovnatelné se současnou pozicí Andreje Babiše. Rozdíl je pouze v tom, že  Václav Klaus vládl v době, kdy odklánění státního majetku často do rukou jeho souvěrců teprve probíhalo, Babiš vládne v době, kdy už je rozdáno se všemi z toho vyplývajícími důsledky

M. Starý 4.3.2015 10:22

Viděl bych to malinko jinak

Lidová strana byla konkurentem nově vzniklého OF, do kterého se mimo slušných lidí, dostala i spousta "překabátěných" soudruhů. A ti měli dohlédnout na to, že Havel dodrží slib daný Adamcovi, tedy, že nebudou "politické procesy" s vysokými komunisty...

Lidovci (ač i tam jistě měla STB své lidi) takovou zárukou nebyli, v roce 1989 ještě žilo mnoho soudruhů, kteří se podíleli na zločinech z 50. let zejména na vesnicích (násilná kolektivizace, vystěhovávání a věznění "kulaků", pronásledování kněží), a jistě byl mezi lidmi zájem na potrestání těchto zločinů. Proto museli být lidovci "umravněni".

V případě "Kubicovi zprávy" šlo o to zajistit dostatek "volitelů" Václava Klause na druhé prezidentské volební období v době, kdy podle průzkumů vedla ČSSD před ODS. Vznikla tak první Topolánkova menšinová vláda, která nezískala důvěru v PS, ale Václav Klaus pověřil opět Topolánka sestavením koaliční vlády ODS+KDU-ČSL+SZ, která měla jako jeden z bodů koaličního programu znovuzvolení Václava Klause na Hrad. O tom jak se nakonec zachoval Klaus k Topolánkovi a celé ODS nemá cenu se zmiňovat.

A tak jsme my voliči "uchránili" komunisty před potrestáním a udrželi na Hradě "Eurobijce" a "globálního antioteplovače" a plody toho sklízíme dodnes, kdy jsme pro naše partnery v EÚ i v NATO partnery nespolehlivými...

J. Kombercová 4.3.2015 14:07

Re: Viděl bych to malinko jinak

My voliči jsme měli ve svých rukou to, že už si KSČ, posléze KSČM ani neškrtne. Tohle nemůžeme na Havla házet, Havel to nechal na nás, pane Starý.

M. Starý 4.3.2015 16:10

Re: Viděl bych to malinko jinak

Opravdu jste si, paní Kombercová, jistá, že jsme osud KSČ(M) "měli ve svých rukou" ? Padlo tady X návrhů na potrestání komunistických zločinů - od 50. let až po "pozvání" internacionální pomoci. Všechny byly státními zástupci nebo soudy zamítnuty. Po 20 letech byla akorát odsouzena a žalářovaná "slepá stařena" dr. Polednová...

J. Jurax 4.3.2015 23:32

Re: Viděl bych to malinko jinak

Hm ... kdo to řekl Nejsme jako oni? A bolševici se chechtali, až se za pupky popadali, jak jim Havel jde na ruku ...

K. Janyška 4.3.2015 10:08

Jsem s vývojem České republiky navýsost spokojen,

i když momentálně vládou pro mne zločinci. Síla národa však je něco úplně jiného, ta se blbostí koblihy zpitomělých voličů neřídí... Dzp.

Š. Hašek 4.3.2015 10:15

Re: Jsem s vývojem České republiky navýsost spokojen,

Máte pravdu.

Bylo hůř, o hodně hůř. A člověk si nesmí dělat iluze, že politika půjde podle něho. Někteří v tom mají guláš, a čím dál tím větší, pozoruji.

J. Kopeček 4.3.2015 5:41

Ano, naše polistopadová éra měla a má vážné slabiny.

A začalo to tím, že naše "elita", která se dorvala po listopadu ke korytům, nechala skartovat svoje svazky a svazky svých kamarádů. Takže je opravdu velice odvážné tvrdit, že Doležal Havlovi a Rumvlovi věří. Zvláště tomu druhému bych nevěřil ani pozdrav. A dále nemá smysl pokračovat, protože spousta konfidentů STB je v pohodě a jeden z nich-Štětina sedí dokonce v EP a stal se z něj komunistobijec. Tak asi takhle.

S. Vaněček Šauerová 4.3.2015 3:02

No vidíte, pane B.D.

Jsou lidé, kteří přehlížejí. Zrovna nad Vámi Radko Kubičko, zkušený politický komentátor. Pozoruhodná věc, co ?