Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

UDÁLOSTI: Babiš a Zeman

K těmto řádkům mne ispirovaly dvě události, obě se pojí s osobností Andreje Babiše.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J. Karlík 653

13. 4. 2017 20:55
Zrno- li nezemře,

samo zůstane, asi jako p. autor. Nebýt Babiše, máme demokracii jako víno. Hlavně ten z minulosti vyhrabany klacek nezamest pod koberec. Před volbami. Prachy v lahvi od vína a viník chyceny za ruku, ten tolik nevadí. On totiž asi něco o té naší demokracii ví. Ty penízky asi nebyly jenom pro něj. Tak už se proberte a zkuste přinést nějaké to ovoce.

0 0
možnosti
VK

13. 4. 2017 19:23
Doležal a Babiš -

"bliznjetsy-bratja" :-)). Jsou si vlastně velmi podobní, každý z těchto ďáblů vládne pevnou rukou své vlastní říši: Babiš temnému světu politiky, Doležal - fantasknímu světu bizarních politologických představ.

Babiš bez Doležala by ani zdaleka nebyl tim, čím se stal po sérii těchto článků : mohutným, silným démonem, teoreticky vysvetleným zlým géniem dneška.

A Doležal, ten by vlastně bez Babiše už v podstatě ani neexistoval :-)))))))) Pokud by se mu podařilo vyrvat Babiše ze své duše, byla by to jistě oběť, vskříšení nové naděje... Odhodlá se k tomu někdy? "Amen, amen, pravím vám: Jestliže pšeničné zrno nepadne do země a neodumře, zůstane samo; odumře-li však, přinese hojný užitek."

0 0
možnosti
JL

13. 4. 2017 18:31
Proč má Babiš a Zeman setrvalou podporu veřejnosti?

Protože jsme národ tajtrdlíků, který neví co chce. Prezidentovi se daří primitivním populismem a věčným hledáním nepřítele lehce rozeštvat celou republiku. Aby ne, zfanatizovat stádo uvyklé pivnímu socialismu a kultuře umaštěných brad se v Čechách dařilo vždycky, tak proč by to nezkusil i mocichtivý a lstivý psychopat v časech, kdy lidmi cloumá panika ze stěhování národů? Zvůle fanglčkářů, spolu s prezidentovou vůlí posluhovat v cizích službách, tento národ vede krátkou mílí do pekel. Já vím, máme demokracii. Jenže když už se lidé k volbám dostaví, jsou naučení volit podle onoho pověstného "menšího zla." Kultivovaní lidé se v politice zásadně neangažují, takže strategické pozice jsou opakovaně obsazovány lidmi bez morálky a etických rozměrů. Muselo by se hodně změnit, aby nakonec nezůstalo všecko tak, jako za socialismu. Po Únorovém puči čeští bolševici pokořili člověka a rozkradli co se dalo. Když uplynulo 40 let a došel jim dech, zinscenovali sametovou revoluci, kde z přímých potomků bolševických konfiskátorů se v obrácení stali osvícení demokraté a zdatní privatizátoři. Tak vznikla rudá buržoazie, ala Babiš. Paradoxem budování socialismu byla brutální bolševizace státu, kdy lidové masy lnuly k šosáctví a maloměšťáctví. Po listopadu 89 bylo od samého počátku zřejmé, že náš kapitalismus se nebude rodit z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z obyčejné hrabivosti. Korupce nebyla jevem nastolení kýženého kapitalismu, ale byla podstatou toho, co se na otevřené scéně v Čechách dělo za vlády KSČ. Samozřejmě, že šlo o lidskou nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií. Ta se postupem času stala normou běžného života. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, mít pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti, musel lhát a skákat v rytmu KSČ a Ruddého Prava. Myšlenkové stereotypy dneška jsou přežívající produkty bývalého systému.

0 0
možnosti
JS

13. 4. 2017 14:47
Bohužel

jakýkoliv Anti-Zeman nebo Anti-Babiš bude bruselským řiťolezcem a vítačem arabsko-muslimských hord. Netřeba nám Anti-Zeman ani Anti-Babiš, ale věrohodní ekonomičtí liberálové bez servility k dekadentnímu "vyspělému" západu s rukou stále nataženou pro peníze z jakýchkoli "fondů".

0 0
možnosti
JJ

13. 4. 2017 15:50
Re: Bohužel

Ekonomický liberál? To jako Bureš? Sorry jako. Zatím vidím v čele státu Putinova rektálního alpinistu jehož náhrada nemusí být zrovna v obráceném gardu řitolezectví. Jo a ty arabsko-muslimské hordy - to je také dobré, to je jako z Jiráska.

0 0
možnosti
PS

13. 4. 2017 13:09
Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

bych považoval senátora Kuberu. Pokud nebude kandidovat nebo neprojde do druhého kola, podpořím kteréhokoliv Antibabíše a |Antizemana.

0 0
možnosti

V. Čermák 376

13. 4. 2017 13:41
Re: Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

Pak jistě pochopíte, že hodně lidí bude volit, ze stejného důvodu jako vy, antiDoležala, případně antiNeffa.

0 0
možnosti
JK

13. 4. 2017 10:48
Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

který chtěl mít hospodu, ale neměl rád lidi. Doležal by chtěl mít demokracii, ale nemá rád stát a pořádek. Jakmile někdo začne prosazovat americké poměry a demokracii,tj. s přísnou kontrolou peněz, ozve se povyk a nejen od Doležala, že se vrací bolševismus a totalita.

Pan Babiš přišel ke svému majetku podle pravidel, která tady zavedla Klausova pravice v 90letech, tj bez právního základu, s hasnutím světel a tunelováním. Nevím proč se tomu dnes někdo diví. Pan Babiš se svým majetkem neutekl, ale znovu investoval v ČR, na rozdíl od Doležalových kamarádů.

Pan Babiš za své volební období udělal důležitou věc pro demokracii, že se snaží zavádět přísnou kontrolu peněz, což je první krok k právnímu a demokratickému státu, což by mohlo vyvést naši společnost z kocourkova, který tady zavedli a chtěli by ho ještě co nejdéle udržet Doležalovi tzv "demokratičtí" politici z ODS nebo TOP09, za které Doležal tolik lobuje.

Tak to vidím já a nejsem sám, kéž by to byla pravda.

0 0
možnosti
VHK

V. Kotas

13. 4. 2017 12:35
Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Privatizace, to už je pravěk, na co se k tomu vracet, připomínat to. To je snaha Doležala a spol. !

0 0
možnosti
JM

13. 4. 2017 10:21
Jediný a nevěrohodný svědek

..Váa autore stačí k tomu, aby soud uznal někoho vinným ? Ten svědek je navíc "uklizen" ve Vídni, kdopak mu to platí a kdo to zařídil? Ten, kdo střílel ? Kájínka snad nepodezříváte... i když u Vás je možné všelicos...

0 0
možnosti
PR

13. 4. 2017 8:06
Česko:Slovenská gubernie.

Už stačí, aby se ze Slovenska stala ruská a "jsme doma".

0 0
možnosti
MP

13. 4. 2017 14:39
Re: Česko:Slovenská gubernie.

Vaše dnešní fixní idea je vskutku alternativní.

0 0
možnosti
DP

13. 4. 2017 7:25
A opět Babiš

Je to až něco obdivuhodného, tolik hodin věnovat psaní o jednom člověku. Dante miloval Beatrice, a byla z toho Božská komedie, ale u pana Doležala je to jenom kolovrátek. Já sice ANO hlas nedám, důvody jsou silně osobní, ale kdybych se měl řídit autorem, tak bych mu hlas musel dát. Jinou volbu bych totiž neměl.

0 0
možnosti
TK

13. 4. 2017 7:06
nemoc páně Doležala

Bylo by zajímavé vidět v reálu jak se projevuje páně Doležalova obsedantně kompulzivní porucha. Ráno otevře oči, prší - zatracený Babiš. Vstává, bolí ho záda - mrcha Babiš. Došlo kafe - ten pacholek Babiš. V rádiu hlásí cosi o tajfunu na Filipínách - zase ten Babiš ... atd atd

Je mi ho docela líto.

0 0
možnosti
DP

13. 4. 2017 7:26
Každý má svého Boha,

i autor, tak mu jej neberme.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz