28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Babiš a Zeman

K těmto řádkům mne ispirovaly dvě události, obě se pojí s osobností Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Karlík 13.4.2017 20:55

Zrno- li nezemře,

samo zůstane, asi jako p. autor. Nebýt Babiše, máme demokracii jako víno. Hlavně ten z minulosti vyhrabany klacek nezamest pod koberec. Před volbami. Prachy v lahvi od vína a viník chyceny za ruku, ten tolik nevadí. On totiž asi něco o té naší demokracii ví. Ty penízky asi nebyly jenom pro něj. Tak už se proberte a zkuste přinést nějaké to ovoce.

V. Klepetko 13.4.2017 19:23

Doležal a Babiš -

"bliznjetsy-bratja" :-)). Jsou si vlastně velmi podobní, každý z těchto ďáblů vládne pevnou rukou své vlastní říši: Babiš temnému světu politiky, Doležal - fantasknímu světu bizarních politologických představ.

Babiš bez Doležala by ani zdaleka nebyl tim, čím se stal po sérii těchto článků : mohutným, silným démonem, teoreticky vysvetleným zlým géniem dneška.

A Doležal, ten by vlastně bez Babiše už v podstatě ani neexistoval :-)))))))) Pokud by se mu podařilo vyrvat Babiše ze své duše, byla by to jistě oběť, vskříšení nové naděje... Odhodlá se k tomu někdy? "Amen, amen, pravím vám: Jestliže pšeničné zrno nepadne do země a neodumře, zůstane samo; odumře-li však, přinese hojný užitek."

J. Laták 13.4.2017 18:31

Proč má Babiš a Zeman setrvalou podporu veřejnosti?

Protože jsme národ tajtrdlíků, který neví co chce. Prezidentovi se daří primitivním populismem a věčným hledáním nepřítele lehce rozeštvat celou republiku. Aby ne, zfanatizovat stádo uvyklé pivnímu socialismu a kultuře umaštěných brad se v Čechách dařilo vždycky, tak proč by to nezkusil i mocichtivý a lstivý psychopat v časech, kdy lidmi cloumá panika ze stěhování národů? Zvůle fanglčkářů, spolu s prezidentovou vůlí posluhovat v cizích službách, tento národ vede krátkou mílí do pekel. Já vím, máme demokracii. Jenže když už se lidé k volbám dostaví, jsou naučení volit podle onoho pověstného "menšího zla." Kultivovaní lidé se v politice zásadně neangažují, takže strategické pozice jsou opakovaně obsazovány lidmi bez morálky a etických rozměrů. Muselo by se hodně změnit, aby nakonec nezůstalo všecko tak, jako za socialismu. Po Únorovém puči čeští bolševici pokořili člověka a rozkradli co se dalo. Když uplynulo 40 let a došel jim dech, zinscenovali sametovou revoluci, kde z přímých potomků bolševických konfiskátorů se v obrácení stali osvícení demokraté a zdatní privatizátoři. Tak vznikla rudá buržoazie, ala Babiš. Paradoxem budování socialismu byla brutální bolševizace státu, kdy lidové masy lnuly k šosáctví a maloměšťáctví. Po listopadu 89 bylo od samého počátku zřejmé, že náš kapitalismus se nebude rodit z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z obyčejné hrabivosti. Korupce nebyla jevem nastolení kýženého kapitalismu, ale byla podstatou toho, co se na otevřené scéně v Čechách dělo za vlády KSČ. Samozřejmě, že šlo o lidskou nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií. Ta se postupem času stala normou běžného života. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, mít pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti, musel lhát a skákat v rytmu KSČ a Ruddého Prava. Myšlenkové stereotypy dneška jsou přežívající produkty bývalého systému.

J. Schwarz 13.4.2017 14:47

Bohužel

jakýkoliv Anti-Zeman nebo Anti-Babiš bude bruselským řiťolezcem a vítačem arabsko-muslimských hord. Netřeba nám Anti-Zeman ani Anti-Babiš, ale věrohodní ekonomičtí liberálové bez servility k dekadentnímu "vyspělému" západu s rukou stále nataženou pro peníze z jakýchkoli "fondů".

J. Jelínek 13.4.2017 15:50

Re: Bohužel

Ekonomický liberál? To jako Bureš? Sorry jako. Zatím vidím v čele státu Putinova rektálního alpinistu jehož náhrada nemusí být zrovna v obráceném gardu řitolezectví. Jo a ty arabsko-muslimské hordy - to je také dobré, to je jako z Jiráska.

V. Čermák 13.4.2017 17:08

Re: Bohužel

Nic proti vašemu vidění, ale většina lidí to vidí Jinak.

D. Novak 13.4.2017 19:20

Re: Bohužel

Dyť oni to pánové Laták a Jelínek moc dobře vědí. Ale je jim teskno.

P. Selinger 13.4.2017 13:09

Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

bych považoval senátora Kuberu. Pokud nebude kandidovat nebo neprojde do druhého kola, podpořím kteréhokoliv Antibabíše a |Antizemana.

V. Čermák 13.4.2017 13:41

Re: Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

Pak jistě pochopíte, že hodně lidí bude volit, ze stejného důvodu jako vy, antiDoležala, případně antiNeffa.

M. Prokop 13.4.2017 14:35

Re: Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

Co by na tom mělo být k nepochopení (tedy, normálním lidem, ne komunistům, k nepochopení)?

V. Čermák 13.4.2017 17:05

Re: Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

Snažíte se sice dobře, ale nestačí to. Musíte se snažit víc. Vy jste jenom Normální Menšina a proti vám stojí Normální Většina, to opravdu není k nepochopení.

M. Prokop 13.4.2017 14:34

Re: Za věrohodnou alternativu proti Babišovi a Zemanovi

Taky bych ho volil, ale on nechce.

J. Kratochvíl 13.4.2017 10:48

Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

který chtěl mít hospodu, ale neměl rád lidi. Doležal by chtěl mít demokracii, ale nemá rád stát a pořádek. Jakmile někdo začne prosazovat americké poměry a demokracii,tj. s přísnou kontrolou peněz, ozve se povyk a nejen od Doležala, že se vrací bolševismus a totalita.

Pan Babiš přišel ke svému majetku podle pravidel, která tady zavedla Klausova pravice v 90letech, tj bez právního základu, s hasnutím světel a tunelováním. Nevím proč se tomu dnes někdo diví. Pan Babiš se svým majetkem neutekl, ale znovu investoval v ČR, na rozdíl od Doležalových kamarádů.

Pan Babiš za své volební období udělal důležitou věc pro demokracii, že se snaží zavádět přísnou kontrolu peněz, což je první krok k právnímu a demokratickému státu, což by mohlo vyvést naši společnost z kocourkova, který tady zavedli a chtěli by ho ještě co nejdéle udržet Doležalovi tzv "demokratičtí" politici z ODS nebo TOP09, za které Doležal tolik lobuje.

Tak to vidím já a nejsem sám, kéž by to byla pravda.

V. Kotas 13.4.2017 12:35

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Privatizace, to už je pravěk, na co se k tomu vracet, připomínat to. To je snaha Doležala a spol. !

M. Prokop 13.4.2017 14:38

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Sorry jako, nikdo by se k tomu nevracel, kdyby Bureš neměl plnou hubu morálky a "všetci kradnů".

J. Kratochvíl 13.4.2017 17:45

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Sorry jako, plnou hubu pseudomorálky tady máte hlavně vy, svým otravným dělením společnosti na pravičáky a levičáky. Pravdu mají, pochopitelně, jenom pravičáci. Sorry jako !!!

M. Prokop 13.4.2017 14:37

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Máte zajímavá vidění, buďto věříte na (levičácké) pohádky, nebo by to naznačovalo nějaké toxické omámení.

J. Schwarz 13.4.2017 14:58

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Máte, pane Kratochvíle, představu o co by to bylo lepší kdyby tu byl "právní základ"? Kdo by jej vytvořil? Pokud mne paměť neklame, tak u každé lumpárny tu byla řada právníků, kteří ji omlouvali a "vysvětlovali"... Spoustu tunelů i přímých podvodů bylo možno stíhat i podle stávajících norem, ale "nebyl zájem". U koho nebyl zájem? Přece u právníků, soudců, státních zástupců... Kolik tu jen bylo podvodů typu půjčil si, půjčku použil jinak, prachy přelil do spřízněné firmy a zkrachoval, přičemž soudní verdikt zněl nevinen, měl jen nepromyšlený "podnikatelský záměr". Nijak nevadilo, že údajný "blb" co neznal do pěti napočítat se na sérii neúspěchů a krachů solidně napakoval - pro soud to byla jen souhra náhod. Taky případy "ručení" nemovitostmi odhadnutými na desetinásobek tržní hodnoty, případy, kdy se bankovní úředníci ani neobtěžovali se na nemovitost kouknout i když stála ve stejném městě a nakonec samy postižené banky odmítly své zaměstnance stíhat... Prostě lumpárna na lumpárnu, vše v režii právníků...

J. Kratochvíl 13.4.2017 17:36

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Pane Schwarzi, představu jak to mělo být mám a mohu vás ujistit, že to není nic nového v civilizovaných společnostech.

Příčinou katastrofy v 90letech byl nefunkční stát. Pravicové vlády V.Klause cílevědomě pro své podnikání programově oslabovaly kontrolní mechanismy státu, tento stát těžce oslabily. K čemu světlo. Čeští velkokapitalisté se vyráběli jen v potmě, světlo by je zahubilo. Středním a drobným podnikatelům ale připravili tito velkokapitalisté doslova muka.

Moderní politická ekonomie učí,že tržní ekonomie je založena na smlouvách. Hladce běží pouze ve společnosti, v níž existuje mezi partnery důvěra. A o stupni důvěry rozhoduje stát. Stát musí zajistit spolehlivé informace, aby se předem mohlo zjistit, co jsou smluvní strany zač. Stát odpovídá za politickou stabilitu a za vynucení smluv pokud je jedna strana poruší. Toto není nic nového a zdědili jsme to i od předchozího režimu. Klausovy pravicové vlády tyto kontroly záměrně vypnuly a bránily dlouhou dobu jakékoliv kontrole.

Co nastane, když se vypnou veškeré kontroly a pojistky nad přírodními jevy jsme zažili již jednou v Černobylu. Dojde k výbuchu. I u nás došlo k výbuchu v r. 1997, kdy jsme vyhodili Klause. Ale zamoření trvá dodnes tak jako kolem Černobylu.

Ať je Babiš jaký chce, ale je to jediný politik, který se snaží vrátit státu kontrolní mechanismy, které mu patří, aby demokracie mohla slušně fungovat, po 25 letech. A opět se ozývá povyk tzv. "demokratů" Doležalem počínaje Kalouskem a Klausem konče a jejich mediální klaky.

D. Novak 13.4.2017 19:27

Re: Doležal připomíná Cimrmanova dědečka,

Pregnantně vyjádřeno. Některé kafemlejnky však budou mlet i nadále.

J. Mrázek 13.4.2017 10:21

Jediný a nevěrohodný svědek

..Váa autore stačí k tomu, aby soud uznal někoho vinným ? Ten svědek je navíc "uklizen" ve Vídni, kdopak mu to platí a kdo to zařídil? Ten, kdo střílel ? Kájínka snad nepodezříváte... i když u Vás je možné všelicos...

P. Rajman 13.4.2017 8:06

Česko:Slovenská gubernie.

Už stačí, aby se ze Slovenska stala ruská a "jsme doma".

M. Prokop 13.4.2017 14:39

Re: Česko:Slovenská gubernie.

Vaše dnešní fixní idea je vskutku alternativní.

D. Polanský 13.4.2017 7:25

A opět Babiš

Je to až něco obdivuhodného, tolik hodin věnovat psaní o jednom člověku. Dante miloval Beatrice, a byla z toho Božská komedie, ale u pana Doležala je to jenom kolovrátek. Já sice ANO hlas nedám, důvody jsou silně osobní, ale kdybych se měl řídit autorem, tak bych mu hlas musel dát. Jinou volbu bych totiž neměl.

T. Kubín 13.4.2017 7:06

nemoc páně Doležala

Bylo by zajímavé vidět v reálu jak se projevuje páně Doležalova obsedantně kompulzivní porucha. Ráno otevře oči, prší - zatracený Babiš. Vstává, bolí ho záda - mrcha Babiš. Došlo kafe - ten pacholek Babiš. V rádiu hlásí cosi o tajfunu na Filipínách - zase ten Babiš ... atd atd

Je mi ho docela líto.

D. Polanský 13.4.2017 7:26

Každý má svého Boha,

i autor, tak mu jej neberme.

F. Žůrek 13.4.2017 6:25

Bránit "českou" demokracii nemám v úmyslu

Souhlasím s tím, že pan prezident Miloš Zeman se již chová cynicky. To již nejsou jeho bonmotry, to skutečně je projev posměchu. Přece máme dva skvélé filmy o Kajínkovi, to by mohlo snad již stačit, takže, nakonec podle Zemana, proč nepustit na svobodu takového Kajínka? Vždyť Kajinek je "skvělý český člověk", který v tom zkrátka umí chodit. (A to by se mohlo někdy hodit.)

K tomu Babišovi. Těch zlodějin u nás bylo mnoho a mnoho a přitom také daleko větších. Takže trvat nota bene na Čapím hnízdě? Tím se česká demokracie nezachrání, opravdu ne. Demokracie má být založena na nějaké slušnosti, ale k tomu máme, pane Doležale, pořád ještě velice daleko. Někteří lidé si to uvědomují, (třeba v "Gottwaldově"), opravdu. Naučme se raději hledat vhodné občany pro demokracii, než pořád jen útočit na A. Babiše.

V. Kotas 13.4.2017 5:22

Doležale, tady byla od r.1989 demokracie !

Trochu snahy bylo, ale těžko jí můžou vytvořit ( a tržní ekonomiku ) ti, co vyrůstali i na VUMLU. Teorie je hezká věc, jen ta praxe bývá úplně jiná. Poučení ze vzorů ze zahraničí politici v začátcích odmítli, takže se v tom marasmu ( bord e lu ) plácáme stále.

L. Novák 13.4.2017 5:09

Neexistuje alternativa k Babišovým a Zemanovým voličům

A v tom je tragédie Česka, Nového Absurdistánu....