Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

TŘI DŮVODY: Proč se zatím nemusíme bát totality

Ač frekvence slov totalita a autoritářský stát se v našem veřejném prostoru vyskytuje čím dál tím častěji - a za bývalým Stalinovým pomníkem na pražské Letné byla minulé pondělí zahájena audiovizuální expozice Svědectví, která se zaměřuje na totalitní období nacismu a komunismu - dovoluji si říci, že zatím existují tři pádné důvody, proč nám totalitní či autoritativní vládnutí nehrozí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

9. 10. 2018 18:16

......účinnost strašení migranty, kteří tu nejsou, slábne... Nevím kudy se pan Hvížďala pohybuje, možná kanálama, ale na povrchu, přímo ve městě kde žiji již cca 40 let, stále častěji a častěji potkávám zafačované ženštiny s dětmi a jejich počet stále narůstá. Asi bydlím na jiné planetě než pan Hvížďala.

0 0
možnosti
MZ

9. 10. 2018 18:33
Re: Jak má Hvížďala vědět,

kde Vy žijete 40 let ?

Možná, že k Vám jezdí Saudis k zubákovi a Vám to raději neřekli, protože Vy máte nejvýš nárok na kasovou použitou protézu z druhé ruky. To je ten kLausův trh, na který jste nedali dopustit a který jste nepochopili dodnes.

0 0
možnosti
OU

9. 10. 2018 13:15
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MV

9. 10. 2018 13:19
Re: ale jo Cesku hrozi totalita dost silne

Tak si dejte pozor na jazyk Jaroslave, abyste neskončil v kriminále jako za totality a tak mohl konečně pochopit co to ta totalita vlastně je.

0 0
možnosti
MK

9. 10. 2018 12:19
Mnichovská zrada je stále mimořádně silným

argumentem o tom, že si z nás všichni v tu chvíli udělali rohožku, o kterou si vypucovali své zablácené křusky. A tato zrada se s námi táhne dosud a má setrvalý silný vkiv na naše zaostávání - kde byly všechny ostatní evropské národy se svojí životní úrovní v roce 1938 ??? Kolik jich bylo před námi - vidím to tak max na 4-6 - a kde jsme nyní ??? Po roce 1945 jsme mohli prakticky nerušeně dál rozvíjet svůj téměř nepoškozený průmysl ( a celé hospodářství ) a tak se Stalin rozhodl, že budeme makat podle toho jak on bude pískat - Maschalův plán odmítnut, 1948 komunistický puč, bratrská tanková pomoc 1968 a tak jsme tam, kde jsme nechtěli být, dálepo 1989 zlikvidovaný Československý zbrojní průmysl ( ten se pomalu probouzí - ale hodně pomalu ), přistoupení na hovadskou politiku humanitárního bombardování Bělehradu a tak se vezeme v jednom průšvihu za druhým, sedmiletá blokace našich kvalifikovaných lidí - nemožnost práce v EU a náhle sem beztrestně a bez dokladů proudí miliony infekčně nemocných muslimů a to všechno musíme trpět a platit - a nás na všech hranicích kontrolují i pod spodním prádlem. A tak tady žijeme a kreténi z ÚV EU nás vedou jak ovce na porážku - velmi zkráceno tečka CZ

0 0
možnosti
JN

9. 10. 2018 12:24

Souhlas.

0 0
možnosti
LD

9. 10. 2018 11:05
Když si Polsko a Maďarsko dělají v zemi pořádek

dle vlastních názorů a se souhlasem většiny svých občanů, mohou se "demokraté" hvížďalova ražení uhýkat rozhořčením až k smrti.

Když nás však pomatenci z Brusele masírují nesmyslnými nařízeními, Hvížďalovci mlčí!

Takže Hvížďalo, co kdybyste si ve své hlavě nejdříve srovnal pojmy a dojmy, a teprve potom bouchal do klávesnice?

0 0
možnosti
MZ

9. 10. 2018 11:09
Re: Když si Polsko a Maďarsko dělají v zemi pořádek

Správně, toto potvrzení českého mentálního potenciálu tu chybělo.

0 0
možnosti
BJ

9. 10. 2018 9:15
Totalita

Bohužel, v totalitě žijeme - záleží na definici např. dle WIKI "vládnoucí skupiny....... snaží se regulovat všechny aspekty veřejného a soukromého života". Anebo ne?

A co takový orgán jako je např. EK (to je krystalicky čistý nástroj totalitních praktik). Vyvracejte!

0 0
možnosti
VB

9. 10. 2018 9:16
Re: Totalita

Proč vyvracet tvrzení bez důkazů? Podpořte jej důkazy a uvidíme jak jsou silné. Děkuji.

0 0
možnosti
MV

9. 10. 2018 9:15
Trochu odbočím.

Velký bojovník proti islámskému nebezpečí a zároveň učedník v oboru diktátorství Orbán, hostí v těchto dnech svůj velký vzor v zametání s opozicí z Turecka.

0 0
možnosti
OZ

9. 10. 2018 12:52
Re: Trochu odbočím.

To jste tedy odbočil, pane Valenta!(9.15): Jen byste měl trochu rozvinout své teorie o MAĎARSKÉM masovém zavírání novinářů - včetně zahraničních - čistkách v armádě - masakrování etnických skupin atd. - a poněkud blíže doložit. Ale neodbočovat!

0 0
možnosti
MZ

9. 10. 2018 9:06
Totálně mimo pane Hvížďala,

že by Česku totalita nehrozila je omyl. Autor opomíjí, že je Čechům totalitní myšlení se silně omezenou logikou a bez kausality, včetně živočišného využívání výhod, tedy myšlení, jaké je připisováno neprávem zvířatům, většinově vlastní (jak v minulosti opakovaně ukázali). Jediný důvod, proč není český kLausifát ještě dále, nežli Poláci a Maďaři a Balkán, je právě vliv EU. Ten po rozpadu EU pomine a potom uvidíme opět, kam a za kým Češi ochotně a nadšeně poběží. S jistotou je možno říci pouze, že to demokracie nebude.

BTW : Např. : To s Ústavním Soudem, je povedený žert.

0 0
možnosti
KJ

9. 10. 2018 8:54
Demokracie je totalitou většin, která se vždy

v posledku obrátí v totalitu proti jednotlivci. To, že to nevíte, na věci nic nemění. Musíme přejít k demarchii, tedy k institucionalizované vládě soukromého práva, jediného práva pravého... Dzp.

0 0
možnosti
PG

P. Grigar

9. 10. 2018 7:26
Nedokážu brát vážně názory člověka..

.. který má za sebou tak klikatou cestu od studia politických věd v Moskvě přes "štvavou imperialistickou hlásnou troubu RFE" a zpět k dekorování cenou E.E.Kische..

0 0
možnosti
ŠH

9. 10. 2018 8:42
Re: Nedokážu brát vážně názory člověka..

Vidím to podobně.

Je to komunista s lidskou tváří první třídy.

0 0
možnosti
MM

9. 10. 2018 6:04
Zdejší Kuras vidí totalitu v EU,

no a jak na vlastní kůži poznal, katastrofismus a kupčení se strachem jako volební program naštěstí v ČR stále nefunguje a dokáže oslovit jen pár extremistů podobného ražení jako on.

Jinak článek je OK.

0 0
možnosti
PG

P. Grigar

9. 10. 2018 16:18
Re: Zdejší Kuras vidí totalitu v EU,

.. no jo, tak se nezahrabávejte v tom krásném Alsasko-Lotrinsku a zkuste vstoupit na naši politickou scénu, s nějakým perspektivnějším programem a hlavně motto kampaně musí být nosné. Třeba něco z vašeho blogu, například:

"Současní důchodci v EU i u nás se obrazně mají jako prasata v žitě, ale může to trvat věčně?"

Zdroj: https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=681143

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz