29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

TŘI DŮVODY: Proč se zatím nemusíme bát totality

Ač frekvence slov totalita a autoritářský stát se v našem veřejném prostoru vyskytuje čím dál tím častěji - a za bývalým Stalinovým pomníkem na pražské Letné byla minulé pondělí zahájena audiovizuální expozice Svědectví, která se zaměřuje na totalitní období nacismu a komunismu - dovoluji si říci, že zatím existují tři pádné důvody, proč nám totalitní či autoritativní vládnutí nehrozí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 9.10.2018 10:59

Re: Závěr článku podepisuji

Mají pozitivní pocit? Ještě jim zbývá kousek salámu z kdysi docela dlouhé štangle. A voda není zatím ohřátá natolik, aby opadávala kůže.

Pamětníci dlouhé štangle a chladné vody buď již nejsou, jsou překřičeni, nebo zalezli.

J. Chodur 9.10.2018 0:41

Nesmyslny clanek.

Zadna totalita zprava nehrozila a nehrozi, autor ani nevi co to pravo je. Tam odkud totalita skutecne hrozi se autor nediva.

P. Dvořák 9.10.2018 1:59

Re: Nesmyslný komentář

Asi čtu špatně, ale můžete mi ukázat, kde je v článku něco o "totalitě zprava"?

J. Chodur 9.10.2018 23:58

Re: Nesmyslný komentář

Mluvil snad autor o totalite zleva? Pokud ne, zbyva nam strana prava, zaver posileny zminkou o Polsku a Madarsku (povazovane za pravicove orientovane) pokud se pamatuju. Prectete si to peclive a domyslete naznaky. Drtiva vetsina politickych stran v Cesku je levicova a jsou kdykoliv schopne vytvorit neco jako Narodni Frontu jestli si to pamatujete. Dokonce ODS a lidovci jsou pul na pul, zadna skutecne pravicova strana v Cesku neexistuje. Proto jsem povazoval clanek za nesmyslny, protoze autora ani nenapadlo se podivat doleva a protoze napravo nevidel nic, tak usoudil ze zadna totalita nehrozi. Jaka byla posledni totalita? Mam dojem ze byla levicova tak by bylo prirozene venovat pozornost leve strane, protoze je to soucast tradice v Cesku. Souhlasit se mnou nemusite, ptal jste se tak se snazim vysvetlit proc jsem to rekl. Soc Dem a Komunisti prechazeji postupne vetsinou do ANO, to neznamena ze je tim politicka scena mene levicova. Takze nevidim muj komentar jako nesmyslny, i kdyz jsem nesmyslneho komentare vyjimecne schopny.

http://slideplayer.cz/slide/3016684/11/images/9/Politické+strany+NF+–+Národní+fronta+Čechů+a+Slováků.jpg

L. David 9.10.2018 0:38

Proč se zatím nemusíme bát totality?

No přece proto, že v ní už dávno žijeme a zvykli jsme si na ni.

Takže ten blábol, jak je u nás všechno dobré, ba přímo skvělé, může napsat opravdu jen Hvížďala!!