Pondělí 3. 6. 2024Tamara polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 45
  • Poslední: 7.9. 2016 17:50
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Krásenský 3.9.2016 19:33

Základní škola

má naučit základy, tedy číst a porozumět textu, psát bez gramatických chyb a srozumitelně, počítat, aby absolvent nenaletěl šmejdům, geometrii, aby si uměl uspořádat byt, dům a pozemky, chemii, aby si dokázal vařit, konzervovat, natírat i vyčistit, biologii, aby obdivoval krásu Božího stvoření a vážil si jí a také aby věděl proč udržovat čistotu, fyziku, aby si ulehčil práci a rozuměl světu, zeměpis, aby zjistil kde je, dějepis, aby věděl odkud pochází, kdo je a kam směřuje (historia magistra vitae), hudební a výtvarné nauky pro radost ze života a tělesná cvičení, aby tělo zdravě rostlo a udržoval si soulad těla i ducha. Vše nad to je zbytečné a propaganda.

Často je to nuda, ale pokud si človíček nenavykne povinnosti, pak se bude nudit celý život. Není nutno být přímo veselo, ale nuda znamená lenost (nyní prokrastinace) a z ní pramenící hloupost. Smyslem výchovy není udržovat vychovávané šťastné, ale připravit je na život, aby se dokázali uživit, i svou rodinu a bližní. To platí v celé živočišné říši a člověk není výjimkou, není mimozemšťan.

T. Marný 4.9.2016 13:04

Re: Základní škola

Myslíš, že to ti svazáci ( každé doby a režimu ) někdy pochopí ? V současné době ne. K tomu musí nastoupit jiná generace, která bude schopná navázat na to všechno dobré, co vytvořili Naši předkové.