Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ROZHOVOR: Jakou budoucnost chceme

Dopad předčil veškerá má očekávání, a to díky týmové práci. Povedlo se zkoordinovat dosavadní aktivní překladatele publikující na webech Pravý prostor, Neviditelný pes, epshark.cz, svobodnenoviny.eu a Protiproud, publikovat mé starší překlady od roku 2015 a díky výzvě z našeho minulého rozhovoru u vás v Parlamentních listech se již takto fungující tým dobrovolných překladatelů rozšířil o další čtyři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J. Pospíšil 402

10. 12. 2017 4:35
Při čtení článku, který se mi líbil,

vzbudily mé podivení dvě věci. Je to zde už diskutovaná otázka kolektivní viny, kterou vlastně autor ve skutečnosti k dokládání svých názorů vůbec nepotřebuje. Když je něco zakázané, třeba bít ženy, nebrat jejich svědectví stejně vážně, jako svědectví muže, zabíjet nevěřící, shazovat homosexuály z vysokých staveb, tak přece nejde o kolektivní vinu. Jde o vinu individuální, toho kdo bije ženu, nebere ji jako rovnoprávnou s mužem, zabije nebo organizuje zabití nevěřícího. Takových může být v určité skupině od nikoho po všechny. A pořád jde o individuální vinu.

A druhá věc je odvolávání se na Topolánka.

Autor říká, cituji: "Způsob evropské integrace od roku 2009, tedy po Lisabonské smlouvě, hodnotím jako slepou uličku s rostoucím europopulismem a euronacionalismem s doprovodnými multikulturními předsudky způsobujícími mimo jiné také islamizaci. A to mě také v letech 2011 až 2015 donutilo bít na poplach, začít psát blog a stát se členem Svobodných, kteří jako jediní na to už tehdy racionálně poukazovali."

Tu Lisabonskou smlouvu u nás prosadil, velmi silným nátlakem na senátory vlastní strany, bez ohledu na platná usnesení kongresu ODS, právě Topolánek. Kdyby setrval u svých původních stanovisek, shrnutých v jeho výroku Lisabonská smlouva je shit, celá Lisabonská smlouva by odešla do historie jako zamítnutá, tak jako předtím Evropská ústava, tedy v podstatě stejný text.

Přijde mi divné dovolávat se Topolánka. Kde bere jistotu, že Topolánek, tak jako minule, po propocení košile na jednání kdoví kde, zcela neotočí, jak doposud vždy. Ať si autor třeba vezme jeho smlouvu z voliči, ze které nesplnil jako premier ani jednu věc, počínaje od důrazu na rodinu a tečku na konci. Byl to Topolánek, který na Karlově mostě spolu s dalším takovým, myslím, že to byl Cameron, vyhlašovali, že nic takového jako Lisabonská smlouva přes ně neprojde.

0 0
možnosti
LB

L. Bystrý

9. 12. 2017 19:53
Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Chtěl jsem svého drahého soudruha a soukmenovce Zbořila pochválit, VELICE hlasitě, bez jakýchkoli výhrad. Jenže to nelze; musím ho i trochu pokárat, vedle chvály za jeho vpravdě LENINSKOU pravdu a statečnou obhajobu našich západoasijských hodnot.

Zaprvé: Sudetoněmečtí revanšisti si NEUSTÁLE nárokují „právo na vlast“, čili na návrat do NAŠÍ západoasijské vlasti. Co by zde dělali, přijali by snad naše západoasijské hodnoty? Ani náhodou – naopak by TVRDOŠÍJNĚ hájili svoje evropské hodnoty, jako to činí od odsunu a znárodnění. Ano, sudetoněmečtí fašisti – pokud je zcela nezměníme my Slovani nebo smrt – UŽ NIKDY nebudou dělat jiným, co jsme my udělali jim. Zakazuje jim to totiž ten jejich „Bůh“, sluníčkářský multikulturní Žid Ježíš.

Zadruhé: Bláboly s.s. Zbořila o kolektivní vině jsou do Kremlu volající. Vždyť přece netřeba uzákoňovat kolektivní vinu Němců, muslimů, křesťanů, židů, Židů a jiných podobných! Jednoho každého z nich přece můžeme odsoudit a na místě potrestat kvůli jeho INDIVIDUÁLNÍ vině!

Příklad: Sudeťáci měli JEDINEČNOU příležitost prohlásit se za Čechy, ve sčítáních lidu za buržoasní ČSR. Ano, oni mohli HRDĚ & SVOBODNĚ ze svých šíjí shodit mlýnský balvan němectví a evropanství, i jho křesťanské víry. Ano, mohli se stát Čechy a ateisty, klidně. Neučinili tak: Jejich chyba, jejich vina, INDIVIDUÁLNÍ vina jednoho každého takového zarytého Němce => humánní poprava je adekvátním trestem, jak správně říká náš národní Vůdce Miloš.

Prostě: Můj drahý soudruh a soukmenovec Zbořil je sice na dobré cestě, ale musí ještě DLOUHO + USILOVNĚ studovat klasiky marxismu-leninismu-stalinismu-putinismu. Musí více číst ruské autory, vždyť nač chodit za kováříčkem, když může jít za kovářem, že. Naštěstí, přes svoje mládí je leninsky moudrý, ví, že osvobození naší vlasti nepřemožitelnou Armádou Ruské federace je nevyhnutelné, a pracuje na jeho urychlení. Ano, přes svoje školácké chyby je nám užitečný. Čest jeho práci!

0 0
možnosti
MM

M. Mikulec

9. 12. 2017 20:52
Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Já už se jen bavím. :-))))

0 0
možnosti
PZ

9. 12. 2017 16:52
Dělají z migrace byznys a z úřadů blbce.

Bavorský ministr vnitra obvinil "Bayerischer Fluechtingsrat" (něco jako Rozumkova banda v Čechách), že napomáhá migrantům, kterým byla žádost o asyl zamítnuta, vyhnout se odsunu.

Zje*aný sluníčkáři se brání tím, že oni neradí, jak se vyhnout odsunu, nýbrž a pouze k odsunu určeným poradí , že se v určitém období nemají zdržovat v obvyklém místě pobytu.

Nejsou zlatí?

0 0
možnosti
VK

9. 12. 2017 18:13
Re: Dělají z migrace byznys a z úřadů blbce.

Samozřejmě,že jim radí ve všem.Copak by ti afričtí kočkodani byli schopni se tak znalecky orientovat?

0 0
možnosti
PR

P. Rudolf

9. 12. 2017 15:56
Jen pro pořádek

SSo, čili "svobodní" byli založeni v roce 2009 na popud Václava Klause, čili Moskvy (dnes už nezpochybnitelné). Prý "klasický liberalismus", ve skutečnosti nesnášenlivost vůči jinak (prozápadně) smýšlejícími a podpora ruských pozic ve vztahu k EU a Západní Evropě jako takové. Za 8 let existence to dotáhli na krásných 1,5%. Větší neschopnost těžko pohledat.

0 0
možnosti
JZ

J. Zbořil

9. 12. 2017 16:24
Re: Jen pro pořádek

Z mé zkušenosti je ta strana svým složením co dva roky jiná. Je v ní více frakcí - nektere odesly jine vznikaji. Brat ji jak popisujete je omyl, ale lide potrebuji konspirace a jednoduche vysvetleni a "suplicky" kam co zaradit. Upadek nastal po politikareni, kdy vysla marketingova analyza ze Svobodni maji prunik volicu s TOP09 a tak s 2,4% zacali cilit na tento elektorat aby presli nad 5% a dosahli medialniho zviditelneni. Obdoba spojeni se Soukromniky a zacileni na elektorat zivnostniku. Sam jsem v olomouci organizoval v 11/2014 besedu Krize na ukrajine pohledem Svobodnych kde prof. Bednar argumentoval "protirusky" a Jedlicka "prorusky". Neschopnost/zbabelost svobodnych datuji od podzimu 2015...

0 0
možnosti
MP

9. 12. 2017 11:53
Mám ještě jednu připomínku,

3i jsou velkým ohrožením evropského způsobu života, zvláště pak ve spojení se zcela sebevražednými (místními) tendencemi typu multikulti, politická korektnost, předposranost, podpora zvláštního zvýhodňování všelikých, i uměle vytvořených menšin.

Dával bych si ale hodně velký pozor, aby nutná obrana byla vedena "čistými" prostředky. Nástroje, jako kolektivní vina, úplné zabránění přistěhovalectví, omezení náboženské svobody pro nějaké vyznání a podobné věci jsou velmi nebezpečné pro své uživatele. Vedou nakonec k omezení svobody těch, které by údajně měly chránit.

0 0
možnosti
SN

9. 12. 2017 12:05
Re: Mám ještě jednu připomínku,

Zapomněl jste dodat, že přemoudrá EU dováží černochy ("dovážený materiál) k legální genocidě evropských národů pomocí míšení ras" podle Kalergiho plánu".

To je skoro stejně geniální, jako to uzákonění kolektivní viny. A hlavně "echt liberální". :-))))

0 0
možnosti
MP

9. 12. 2017 11:26
U liberálních (v klasickém slova smyslu) Svobodných

byl evidentně omylem. U Okamury by se nepochybně cítil více mezi svými.

0 0
možnosti
JZ

J. Zbořil

9. 12. 2017 12:13
Re: U liberálních (v klasickém slova smyslu) Svobodných

Ke Svobodným jsem vstoupil v 2011, když nás bylo cca 200, na kontě statisíce, mimo preference a kariéristi odcházeli do TOP09 apod. Odcházel z osobních důvodů ze strany s více než 1000 členy, na kontě desetimiliony a preference nad 5%...

Svobodné reprezentuje 49 členný REV a divil by jste se kolik a jakých rozhodnutí končilo těsným hlasováním a často to bylo cca 50-50. Roční fluktuace byla cca 40% a ex-svobodní za ty roky zaujímali spíše ty postoje co já. Kdyby zůstali obsáhli by podle mě elektorát co volil SPD.

Prakticky omylem jsou tam ale ti současní členové, co berou dotace na činnost, "kopají malé domů" a obsazují placené asistenské pozice z veřejných prostředků... Atmosféra a entuziasmus tehdy a ted se nedá srovnat... Je to morální selhání pro to co Svobodní prosazovali - u jiných stran by se to sneslo, protože "Pokud jste hlasovali pro politiky, kteří slibují, že vám dají nějaké požitky na úkor někoho jiného, pak nemáte právo si stěžovat, když si pak vaše peníze vezmou a dají je někomu jinému, včetně sebe samých."

Spektrum ve Svobodných bylo od náboženské pravice po militantní ateisty, včetně bývalých členů KSČ. Já jsem patřil k těm co se snažili z nich udělat české Reaganovské republikány + jako "libertariánský republikán" stále prosazuji myšlenky Rona Paula či Ayn Rand a asi více než ti současní členové...

Už před volbami jsem doporučil z různých důvodů volit SPD, ANO, Piráty a Realisty...

0 0
možnosti
AR

9. 12. 2017 8:30
Nebudeli v 21.století Evropa skutečně křesťanská, pak nebude

Toto hned od počátku 90-tých let předpovídal papež Wojtyla. My jsme tehdy tomu vůbec nerozuměli, protože jsme zažívali převrat a multikulturou zasažený Západ tomu vůbec nevěnoval pozornost. Dnes vidíme, že se to postupně naplňuje.

0 0
možnosti
PL

9. 12. 2017 9:22
Re: Nebudeli v 21.století Evropa skutečně křesťanská, pak nebude

Ano, je šokující kam se dokázal dostat kriptokomunista papež František bez většího, mimo vyjímky, odporu katolické církve.Tento nepřítel křesťansko židovské civilizace bude jednou proklínaný jako jeden z hrobníků naší civilizace.A ano, asi není náhoda, že Wojtyla je Poláky milován nejen proto, že byl Polák.

0 0
možnosti
SN

9. 12. 2017 7:45
Není tajemsvím,

že Parlamentní listy dělají rozhovory s myšlenkovými invalidy, ale je mi záhadou, proč tyto rozhovory přebírá NP.

0 0
možnosti
PR

P. Rudolf

9. 12. 2017 8:00
Re: Není tajemsvím,

Odpověď je obsažena už v samotné vaší otázce.

0 0
možnosti
PR

P. Rudolf

9. 12. 2017 7:04
Good job autore

Pravý prostor, Neviditelný pes, epshark.cz, svobodnenoviny.eu, Protiproud, Parlamentní listy, Dfens či Gatestone Institute. To je společnost, do které je dnes NP řazen. Nikdy bych v devadesátých letech nevěřil, že jednou Neff dovede Psa do něčeho takového.

Ale, milí diskutéři, nehažte ten poznatek na hlavu mou, to jen opisuji z článku "svobodného" Zbořila. A že je to tak je jisté, neb jinak by sem Aston ten článek nedal, či se alespoň vůči jeho prvnímu odstavci ohradil.

0 0
možnosti
PL

9. 12. 2017 9:40
Re: Good job autore

Ale Timůre, nikdo by v devadesátých letech nevěřil, že něco tak "chytrého" jako jsi ty bude v roce 2017 exhibovat na veřejných stránkách netu za většinového posměchu těch "méně inteligentních".Ale na druhou stranu jak jsem psal onehdy, díky tobě, tvé milované "Sybille" a občasné Václavíkové se máme čím bavit a zato dík.

0 0
možnosti
JF

9. 12. 2017 6:10
Dnešní svět - myslím tím křest'anský Západ, bude

Dnešní svět - myslím tím křest'anský Západ, bude muset - a to velmi rychle dospět k zcela zásadní skutečnosti a nekorektně-tedy pravdivě konstatovat, že civilizační úrovně a vyspělost jednotlivých etnik, zemí, států, lokalit-tedy lidí žijících v dnešní době na naší planetě je RŮZNÁ a mnohdy velmi odlišná. Stupnice hodnot, rozvoj společnosti, její kultura, hygiena, tolerantnost, vztah k ženám, k dětem, schopnost akceptovat jiné pohledy na vývoj světa-to vše je velmi ODLIŠNÉ v různých částech světa. Konkrétně země tak zvaného Západu, tedy křest'anské, Euro-Atlantické civilizace jsou nepochybně vyspělejší a to nejen ve vědě, technice, technologiích-ale právě v uspořádání své společnosti, hlavně v její humánní podobě, demokracii, práv a svobod svých občanů.V jiných částech světa jsou zcela jiné hodnoty a je zajímavé, že když přijdou k nám, tak místo spokojenosti a vděku za nový domov přináší až nepochopitelnou NENÁVIST. Raději tedy tyto světy nesměšovat-a když už, tak jim pomoci u nich doma, ale pozor na jejich přemnožení. Uskutečnění této záchrany Evropy půjde jen změnou vůdců hlavních Evropských zemí a ve vedení EU v Bruselu.. Amerika s Donaldem Trumpem je na dobré cestě - snad to pomůže i naší Evropě, oni Evropu zachránili již třikrát..

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz