23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jakou budoucnost chceme

Dopad předčil veškerá má očekávání, a to díky týmové práci. Povedlo se zkoordinovat dosavadní aktivní překladatele publikující na webech Pravý prostor, Neviditelný pes, epshark.cz, svobodnenoviny.eu a Protiproud, publikovat mé starší překlady od roku 2015 a díky výzvě z našeho minulého rozhovoru u vás v Parlamentních listech se již takto fungující tým dobrovolných překladatelů rozšířil o další čtyři.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pospíšil 10.12.2017 4:35

Při čtení článku, který se mi líbil,

vzbudily mé podivení dvě věci. Je to zde už diskutovaná otázka kolektivní viny, kterou vlastně autor ve skutečnosti k dokládání svých názorů vůbec nepotřebuje. Když je něco zakázané, třeba bít ženy, nebrat jejich svědectví stejně vážně, jako svědectví muže, zabíjet nevěřící, shazovat homosexuály z vysokých staveb, tak přece nejde o kolektivní vinu. Jde o vinu individuální, toho kdo bije ženu, nebere ji jako rovnoprávnou s mužem, zabije nebo organizuje zabití nevěřícího. Takových může být v určité skupině od nikoho po všechny. A pořád jde o individuální vinu.

A druhá věc je odvolávání se na Topolánka.

Autor říká, cituji: "Způsob evropské integrace od roku 2009, tedy po Lisabonské smlouvě, hodnotím jako slepou uličku s rostoucím europopulismem a euronacionalismem s doprovodnými multikulturními předsudky způsobujícími mimo jiné také islamizaci. A to mě také v letech 2011 až 2015 donutilo bít na poplach, začít psát blog a stát se členem Svobodných, kteří jako jediní na to už tehdy racionálně poukazovali."

Tu Lisabonskou smlouvu u nás prosadil, velmi silným nátlakem na senátory vlastní strany, bez ohledu na platná usnesení kongresu ODS, právě Topolánek. Kdyby setrval u svých původních stanovisek, shrnutých v jeho výroku Lisabonská smlouva je shit, celá Lisabonská smlouva by odešla do historie jako zamítnutá, tak jako předtím Evropská ústava, tedy v podstatě stejný text.

Přijde mi divné dovolávat se Topolánka. Kde bere jistotu, že Topolánek, tak jako minule, po propocení košile na jednání kdoví kde, zcela neotočí, jak doposud vždy. Ať si autor třeba vezme jeho smlouvu z voliči, ze které nesplnil jako premier ani jednu věc, počínaje od důrazu na rodinu a tečku na konci. Byl to Topolánek, který na Karlově mostě spolu s dalším takovým, myslím, že to byl Cameron, vyhlašovali, že nic takového jako Lisabonská smlouva přes ně neprojde.

L. Bystrý 9.12.2017 19:53

Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Chtěl jsem svého drahého soudruha a soukmenovce Zbořila pochválit, VELICE hlasitě, bez jakýchkoli výhrad. Jenže to nelze; musím ho i trochu pokárat, vedle chvály za jeho vpravdě LENINSKOU pravdu a statečnou obhajobu našich západoasijských hodnot.

Zaprvé: Sudetoněmečtí revanšisti si NEUSTÁLE nárokují „právo na vlast“, čili na návrat do NAŠÍ západoasijské vlasti. Co by zde dělali, přijali by snad naše západoasijské hodnoty? Ani náhodou – naopak by TVRDOŠÍJNĚ hájili svoje evropské hodnoty, jako to činí od odsunu a znárodnění. Ano, sudetoněmečtí fašisti – pokud je zcela nezměníme my Slovani nebo smrt – UŽ NIKDY nebudou dělat jiným, co jsme my udělali jim. Zakazuje jim to totiž ten jejich „Bůh“, sluníčkářský multikulturní Žid Ježíš.

Zadruhé: Bláboly s.s. Zbořila o kolektivní vině jsou do Kremlu volající. Vždyť přece netřeba uzákoňovat kolektivní vinu Němců, muslimů, křesťanů, židů, Židů a jiných podobných! Jednoho každého z nich přece můžeme odsoudit a na místě potrestat kvůli jeho INDIVIDUÁLNÍ vině!

Příklad: Sudeťáci měli JEDINEČNOU příležitost prohlásit se za Čechy, ve sčítáních lidu za buržoasní ČSR. Ano, oni mohli HRDĚ & SVOBODNĚ ze svých šíjí shodit mlýnský balvan němectví a evropanství, i jho křesťanské víry. Ano, mohli se stát Čechy a ateisty, klidně. Neučinili tak: Jejich chyba, jejich vina, INDIVIDUÁLNÍ vina jednoho každého takového zarytého Němce => humánní poprava je adekvátním trestem, jak správně říká náš národní Vůdce Miloš.

Prostě: Můj drahý soudruh a soukmenovec Zbořil je sice na dobré cestě, ale musí ještě DLOUHO + USILOVNĚ studovat klasiky marxismu-leninismu-stalinismu-putinismu. Musí více číst ruské autory, vždyť nač chodit za kováříčkem, když může jít za kovářem, že. Naštěstí, přes svoje mládí je leninsky moudrý, ví, že osvobození naší vlasti nepřemožitelnou Armádou Ruské federace je nevyhnutelné, a pracuje na jeho urychlení. Ano, přes svoje školácké chyby je nám užitečný. Čest jeho práci!

M. Mikulec 9.12.2017 20:52

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Já už se jen bavím. :-))))

M. Prokop 9.12.2017 21:01

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Trollem "Bystrým"?

B. Hančl 9.12.2017 21:19

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Měl by mít nick " Tupý".

M. Prokop 9.12.2017 22:21

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Tak si vzpomínám na výrok, že největší neštěstí je pilný blbec. Pilný nepochybně je.

J. Zbořil 9.12.2017 22:46

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Pojem "soudruh" má předkomunistický původ. Přisuzovat jej komunistům je jako říkat, že Jeruzalém je muslimský.

Ohledně hrozby jste zamrzl v úvahách. Demograficky má Rusko málo "mladých" a má jich stejně jako např. Turecko. Nemá kapacity, aby někam napochodovalo - může něco lokálně dobít, ale neudrží a stáhne se. Navíc dnes je trendem sebe-kontrola a sebe-cenzura jako halal konformita v islámských zemích nebo pokusy se sociálním kreditem v Číně. Na Západě pak politickou korektností a "hate speech". Držet v šachu společnost armádou je překonané - ekonomicky nákladné.

Humor zde na diskusi může být, ale např. z dnešního článku na GI https://cs.gatestoneinstitute.org/11519/obeti-islamizace-turecka-zeny v Turecku se sekulární a ženská část populace moc nebaví, když je s ní fyzicky diskutován nový morální řád a nemají zastání. Umíte počítat? Máte empatii? Zvyšte v tom úsilí...

...co je ale důležité, tak že se díky tomuto rozhovoru v PL přihlásili další 3 překladatelé + další 3 po publikování zde na Neviditelném psu. Z obdobného rozhovoru v září jiní 4 a měsíčně tak už emitujeme cca 20 článků místo cca 4, jako tomu bylo v prvním pololetí a čím dál více lidí už ty souvislosti vidí...nicméně pokud chcete upgradovat svoje textové výstupy mimo místní diskuse, tak zkuste něco nového - na Gatestone Institute jsou i témata o Rusku, které vás zřejmě zajímá - https://www.gatestoneinstitute.org/topics/17/russia

Připojíte se tedy s několika obdobně stylisticky vybroušenými překlady?

L. Bystrý 10.12.2017 17:54

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Zdar, drahý soudruhu a soukmenovče Zbořile! Omlouvám se, že jsem tak dlouho neodpovídal – ale to víš, je neděle, pro nás vědecké ateisty den pro subotnik. Takže tedy: 1) My komunisti a putinisti si tykáme, přirozeně. Vykáme jen našim Vůdcům: Nesmrtelnému Leninovi, Velikému Stalinu, Velikému Putinu, BJJP, a samozřejmě Milošovi a Babišovi.

2) Jistěže umím počítat. Konečně – je to součást mé současné práce, Leninu žel. Ano, do placeného aparátu Strany se asi vrátím až po opětovném osvobození naší vlasti nepřemožitelnou Armádou Ruské federace.

3) Empatie mně nechybí: ZCELA PŘESNĚ jsem předpověděl volební vítězství našeho Miloše, našeho Babiše, i Velikého Putina, BJJP. Držím totiž prst na tepu doby, díky dennímu styku s dělnickou třídou. Proto je mi jasné, co náš a ruský lid chce. Mám ale jisté pochybnosti, jestli to víš Ty, vážně.

4) Velikému Rusku nechybějí ani mladí orli, ani energie Vůdce. O financích ani nepíšu – to je prostě OČIVIDNÉ, když se podíváš na Moskvu, Soči atd. A za Velikým Ruskem vzkvétá Lidová Čína, díky vpravdě LENINSKÉMU vyřešení kontrarevoluce z r. 1989. Máš dost empatie, dovedeš dost dobře počítat, aby sis uvědomil, kde jsme dnes mohli být my Češi, kdybychom postupovali stejně leninsky vůči „našim“ kontrarevolucionářům, tehdy na Letné během Prohraného listopadu? Náš národní Vůdce Miloš je – odpusť mi tu upřímnost – trochu větší myslitel než my oba dohromady, proto se jezdí do ČLR učit, jak stabilizovat společnost. Nu, jak asi – na zaprodance Západu tanky, poctivým pracujícím práci a po práci legraci, že.

5) Co se týče broušení překladů resp. textů: Raději bych brousil Tvoje texty, aby neobsahovaly školácké chyby; viz můj původní příspěvek. Ano, Ty prostě BYTOSTNĚ postrádáš ucelené vzdělání ve Vědě Věd; což je pochopitelné, vzhledem k Tvému nízkému věku a příslovečně nekvalitnímu kapitalisticko-demokratickému vzdělávání v okupované ČR. Ale to jistě napravíš, díky své očividné snaživostí. Ano, v Moskvě se vzděláš přímo JEDNA BÁSEŇ. Mupy mup!

J. Pospíšil 10.12.2017 4:55

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Jo, máte pravdu. Pro říši optoval kdekdo z těch, co mohli, individuálně. Říšskými Němci se stali z vlastního rozhodnutí.

Jejich volání Domů do Říše však bylo vyhověno z objektivních důvodů velmi opožděně. Hodně pozdě, ale dočkali se.

Individuálně si mohou stěžovat, že třeba nedostali lhůtu na odvolání Spolkové republice Německo, která se ještě s ČSSR dohodla, že převezme jejich případné nároky na odškodnění a ČSSR se v téže dohodě zřekla zbylých nároků na reparace ze strany NSR, jak se tehdy psalo.

Je pravdou, že SRN také nepostupovala individuálně. Půdu přidělovala bez přihlednutí k individuálním nárokům, domy postavila všem poškozeným skoro stejné a tak. A všechny prohlásila za bavorský kmen, i když byli třeba z Moravy nebo ze severu Čech a patřili by spíše do kmenů rakouských nebo severoněmeckých. Když je špatně kolektivní vina, tak je špatně i kolektivní postarání se.

P. Rudolf 10.12.2017 7:30

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

Hahaha... Díky za zpříjemnění ranního vstávání.

R. Tesařík 10.12.2017 9:59

Re: Školácké chyby kazí dobrou práci s.s. Zbořila

úchylnej grafoman, kterej se snaží bejt vtipnej. Moc vám to ale nejde.

P. Zinga 9.12.2017 16:52

Dělají z migrace byznys a z úřadů blbce.

Bavorský ministr vnitra obvinil "Bayerischer Fluechtingsrat" (něco jako Rozumkova banda v Čechách), že napomáhá migrantům, kterým byla žádost o asyl zamítnuta, vyhnout se odsunu.

Zje*aný sluníčkáři se brání tím, že oni neradí, jak se vyhnout odsunu, nýbrž a pouze k odsunu určeným poradí , že se v určitém období nemají zdržovat v obvyklém místě pobytu.

Nejsou zlatí?

V. Kain 9.12.2017 18:13

Re: Dělají z migrace byznys a z úřadů blbce.

Samozřejmě,že jim radí ve všem.Copak by ti afričtí kočkodani byli schopni se tak znalecky orientovat?

M. Prokop 9.12.2017 21:02

Re: Dělají z migrace byznys a z úřadů blbce.

Tady máme podobné poradce pro cikány.

P. Rudolf 9.12.2017 15:56

Jen pro pořádek

SSo, čili "svobodní" byli založeni v roce 2009 na popud Václava Klause, čili Moskvy (dnes už nezpochybnitelné). Prý "klasický liberalismus", ve skutečnosti nesnášenlivost vůči jinak (prozápadně) smýšlejícími a podpora ruských pozic ve vztahu k EU a Západní Evropě jako takové. Za 8 let existence to dotáhli na krásných 1,5%. Větší neschopnost těžko pohledat.

J. Zbořil 9.12.2017 16:24

Re: Jen pro pořádek

Z mé zkušenosti je ta strana svým složením co dva roky jiná. Je v ní více frakcí - nektere odesly jine vznikaji. Brat ji jak popisujete je omyl, ale lide potrebuji konspirace a jednoduche vysvetleni a "suplicky" kam co zaradit. Upadek nastal po politikareni, kdy vysla marketingova analyza ze Svobodni maji prunik volicu s TOP09 a tak s 2,4% zacali cilit na tento elektorat aby presli nad 5% a dosahli medialniho zviditelneni. Obdoba spojeni se Soukromniky a zacileni na elektorat zivnostniku. Sam jsem v olomouci organizoval v 11/2014 besedu Krize na ukrajine pohledem Svobodnych kde prof. Bednar argumentoval "protirusky" a Jedlicka "prorusky". Neschopnost/zbabelost svobodnych datuji od podzimu 2015...

M. Prokop 9.12.2017 16:40

Re: Jen pro pořádek

V Praze až na výstřelky přetrvává spíš ta liberální (v klasickém slova smyslu) orientace. Proto nevydrželi Hampl, Matějka a ppodobní spíše národovci.

P. Rudolf 9.12.2017 18:47

Re: Jen pro pořádek

Češi mají jednu zvláštní vlastnost: Naprosto nedůvěřují mocným a odmítají uznávat skutečné elity. To z nich dělá plebejce a lůzry. Ale zároveň jim to umožňuje, což je opravdu zajímavé, i za pro ně neuvěřitelně nepříznivých situací, přežít, neb na zázraky nevěří a zjevné podvodníky vcelku rychle odhalí. To je podstata neúspěchu "svobodných". Nic jiného v tom nehledejte.

J. Kanioková 9.12.2017 19:36

Bože, to je kravininum..

P. Rudolf 9.12.2017 19:46

Re: Bože, to je kravininum..

Tím se netrapte, to není určeno vám, ale lidem, kteří mají v hlavě alespoň jakýž takýž zárodek mozku.

J. Kanioková 9.12.2017 19:58

A co máte v hlavě vy, to ani nemá cenu nad tím

přemýšlet. Vy si tu akorát chodíte hojit své ego a urážet jiné..

B. Hančl 9.12.2017 21:22

Re: Bože, to je kravininum..

To Vás netýká. Tito anonymové typu Rudolf jsou k smíchu. Možná reirkarnace Slánského. Asi bude brzy konec.

M. Prokop 9.12.2017 21:03

Re: Bože, to je kravininum..

Co byste jiného čekala ...

Nenávidí, tak blbne.

S. Netzer 10.12.2017 7:09

Re: Bože, to je kravininum..

Od tvůrkyně "populistického práva" a "maloobchodního průmyslu" takové hodnocení sedí! :-))))

J. Kanioková 10.12.2017 14:41

A co sedí na vás, to raději ani nechtějte vědět,

EUrohujerko posedlá..

M. Mikulec 9.12.2017 20:50

Re: Jen pro pořádek

Rudolfe, Češi mají jednu vlastnost, kterou nikde jinde nevidím: chovají se jako obklopeni nepřáteli!

M. Prokop 9.12.2017 21:04

Re: Jen pro pořádek

Taky ne všichni.

M. Prokop 9.12.2017 16:38

Re: Jen pro pořádek

Nic nového, že cokoliv zavánějící svobodou vás nutí ke lhaní.

M. Prokop 9.12.2017 11:53

Mám ještě jednu připomínku,

3i jsou velkým ohrožením evropského způsobu života, zvláště pak ve spojení se zcela sebevražednými (místními) tendencemi typu multikulti, politická korektnost, předposranost, podpora zvláštního zvýhodňování všelikých, i uměle vytvořených menšin.

Dával bych si ale hodně velký pozor, aby nutná obrana byla vedena "čistými" prostředky. Nástroje, jako kolektivní vina, úplné zabránění přistěhovalectví, omezení náboženské svobody pro nějaké vyznání a podobné věci jsou velmi nebezpečné pro své uživatele. Vedou nakonec k omezení svobody těch, které by údajně měly chránit.

S. Netzer 9.12.2017 12:05

Re: Mám ještě jednu připomínku,

Zapomněl jste dodat, že přemoudrá EU dováží černochy ("dovážený materiál) k legální genocidě evropských národů pomocí míšení ras" podle Kalergiho plánu".

To je skoro stejně geniální, jako to uzákonění kolektivní viny. A hlavně "echt liberální". :-))))